Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane, bez urážky... ale napsal jste neskutečný blábol... získal jsem z něj pocit, že se znovu účastním politického skolení mužstva v roce 1988 :-P

0 0
možnosti

Autor mi mluví z duše. Píši na podobná témata a odrážím nemyslící konzervativce.

Prostě bude budoucnost jiná, než si mnozí mysleli. Nadbytečný majetek opravdu nikdo nepotřebuje a štěstí je něco úplně jiného naž výhra v loterii. Vnitřně to cítí nejen stará generace, ale i mladí. Hezky a poučně napsáno - gratuluji !

0 0
možnosti

Autor očividně nerozlišuje mezi konzervativismem, kapitalismem a anarchismem, všechno je to prostě jedno velké pravičácké zlo:-)

0 0
možnosti

Skončí nějaká éra? Mohla by, kdyby pandémie se opravdu rozjela a mortalita stoupala a ekonomiky byly zablokované. Pak by se určitě něco změnilo. Pak tu máme ještě jednu variantu: klimatické změny se budou stále a rychle zhoršovat. Dohromady je to docela dobrá černá labuť - ale zabralo by to pár let, než by k nějaké změně došlo. Jak to známe z historie, vznikly by další diktatury. Mimo těch co tu máme, asi nejvíce v chudých zemích, kterými je obdařena Afrika a Asie. V západní Evropě se nic moc dít nebude, na to je příliš bohatá a vzdělaná. Taky USA se z toho nějak vysekají...nakoupili nejlepší vědce na světě. Nějak si poradí.

0 0
možnosti

Diskuze o nepodmíněné příjmu tady opakovaně byly. A skončily na dotazech diskutujících, jak vysoký by takový příjem měl být a kde by byl zdroj financí. Náhle se ukázalo, že je to buď

- almužna, nic reálného neřešící, - nebo

- neufinancovatelný výmysl.

3 0
možnosti

P54e12t97r 31B44u29r65i47a35n

19. 4. 2020 14:26

Přesně tak. Sám jsem o tom kdysi psal blog, kde jsem ty výdaje spočítal v různých variantách a je to tak, jak píšete. Oni "potřební" dnes pobírají takové částky socdávek, že nepodmíněným příjmem je buď vykopete na ulici i s dětmi, anebo naopak zrujnujete rozpočet, pokud byste chtěl dát všem stejně.

0 0
možnosti

A řekněte mi: Co Vy si vlastně pod takým pojmom socialismus představujete, Horner?

"Jistý základní smírný socialismus nemůže žádnému rozumnému pravicovému podnikateli vadit."

Jakýpak podnikatel v socialismu? Socialismus je jednou z forem vlastnění výrobních prostředků - a rozhodně ne podnikateli.

Tak co si Vy pod tím pojmem představujete?

2 0
možnosti

P81e54t89r 45B81u79r21i90a89n

19. 4. 2020 14:27

Obávám se, že si pan Horner plete "sociální" a "socialistický".

0 0
možnosti

Mohl byste mi blíže vysvětlit, jaké parametry by měl mít ten základní nepodmíněný příjem?? To jako určitá dávka peněz úplně pro všechny občany, bez rozdílu? I pro děti, nebo jen pro dospělé?? A jak konkrétně tento nepodmíněný příjem zamezí kapénkovému přenosu nemoci??

1 0
možnosti

Posměšně vyzýváte konzervativce k prezentaci receptu na záchranu světa ale sám žádný svůj návrh nepředkládáte. Nebo co si mám konkrétně představit pod pojmem " Jistý základní smírný socialismus " ??

1 0
možnosti

Dvakrát opravdu dvakrát jsem se díval na datum pak jsem se byl umýt pak se znova podíval na datum štípnul jsem se opět se podíval na datum a ne apríl to není. Nejedná se o návrat do minulosti přesto tu pan Horner hlásá komunistické myšlenky. On chce budovat socialismus ve jménu práv a svobod neuvěřitelné opravdu neuvěřitelné.

PS:nepodmíněný příjem je nesmysl respektive myšlenka bez soc. dávek jen a pouze nepodmíněný příjem nebyla špatná. Ale jak to tak chodí vzala se původní myšlenka a z nepodmíněného se stal podmíněný. Takže až si uvědomíte že nepodmíněný příjem jsou vlastně jen dávky jen je to zabalené do jediné tak poznáte že u určité skupiny už to dávno funguje.

6 0
možnosti

Základní nepodmíněný příjem, dovedený do důsledků, není levicový výmysl. Občan by na základě své státní příslušnosti dostával stejnou určitou částku od narození až do smrti a jinak nic. Žádná podpora v nezaměstnanosti, žádné důchody, žádná mateřská nebo rodičovská podpora, nemocenská nebo ošetřovné. Žádné příspěvky na bydlení a stát by za nikoho neplatil zdravotní pojištění, o zlevněném jízdném pro určité skupiny ani nemluvě. Bylo by na každém jedinci, jak s příspěvkem naloží, pokud ho prokouří a propije, může se jít pást. Musel by zeštíhlit státní aparát, zavést alespoň částečné školné na vysokých školách a zrušit financování zbytných činností, jako je živá kultura a sport. Jenže to je, bohužel, tak pravicové, že to neprojde.

0 0
možnosti

Dost nechutným způsobem zneužíváte situaci k ubohé kolektivistické agitaci.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS