Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy jste podle všeho tady na blogu vzácným jevem - když se vezme vaše čtenost, tak se zjistí, že vůči ní máte neuvěřitelně nízkou karmu. Čím to asi tak bude...?

0 0
možnosti

P98e75t12r 31B27u22r84i68a44n

25. 3. 2020 16:24

Pan Horner sbírá karmu jen díky otevření jeho blogu, tedy automaticky. Je to stejný masochismus, jako místo na masáž a k zubaři jít do vyloučené lokality a tam vykřikovat urážky proti menšinám.

1 0
možnosti

Pane Hornere, pokud se pokoušíte naznačit, že genocida patří mezi konzervativní hodnoty, tak se nedivte, že Vaše texty postrádají smysl a jsou předmětem posměchu.

Je zajímavé, že zrovna Vy kritizujete "falšování pojmů". Přitom právě Vy si libujete v doslovném nadužívání pojmů jako jsou "migrofobie" či "kulturní rasismus", nebo jste klidně schopen publikovat paušalizující názor, že "Češi mají genocidní ambice". To je ta Vaše "aktivita místo klení"?

Máte pravdu, že přírodní katastrofy se neřeší prostřednictvím "konzervativní nečinnosti". Konzervativní hodnoty totiž nejsou založeny na nečinnosti, ale na jejím pravém opaku – na práci. To jen někteří filozofové si myslí, že spasí svět prostřednictvím své filozofie.

10 0
možnosti

Pan Váslav Szöcz Vaše články i diskuzi s Vámi opravdu trefně shrnul do několika slov: "...velice těžko se pak vede diskuze s někým, kdo si vytváří svou vlastní realitu a v ní pak bojuje s domnělým nepřítelem.." Lépe to popsat asi nejde.

Vám i všem čtenářům přeji krásný den.

10 0
možnosti

Pan Horner si velmi rád vytváří ultrachiméry ode zdi ke zdi, které pak používá jako výchozí bod svých ohnivých kázání o morálce. O levičácích píše jako o Rychlých šípech kterým jde vždy jen o dobro nás všech, zdravý rozum, morálku a páchání dobrých skutků za každou cenu. Konzervativci, čímž nahradil své vlastní původní označení pravičáci, zase podle něj prosazují jen osobní maximální zisk, a to i přes páchání zločinů a aktů proti lidskosti, klidně i na úkor toho, že se společnost rozvrátí a zhroutí. Nechápe, že např. konzervatismus platí i v současných mezilidských vztazích, sociálním zabezpečení, ale třeba i ve firemní etice a morálce trhu. Vše co není levicové považuje totiž téměř za prosazování nacismu bez pravidel. To, že vůbec netuší, co tyto kategorie ve skutečnosti znamenají, o tom není pochyb.

Krásným příkladem jeho totální zmatenosti je (tohle musím citovat, to se nedá ani napodobit): Kdyby se povolilo privatizovat školství, jistě by se brzy zrušily mnohé humanitní obory úplně, neboť co mají investoři z nějaké literární kritiky či estetiky, natož nepřátelské filosofie s její komplikující etikou.

Tak za prvé privátní školství povolené je.

Za druhé, právě na této platformě se daří všem těm švindl oborům, jako jsou queer studia o ničem, sociální komunikace, řízení volnočasových aktivit a podobně. A nenechte se mýlit, tohle jsou hlavní studijní vysokoškolské obory soukromých škol, z toho posledního znám jednu vysokoškolačku osobně!

Pan Horner se domnívá, že investoři by zrušili studium humanitních oborů, protože z nich nic nemají. Ale právě že mají! Je to školné a státní dotace na studenta! A vzhledem k tomu, že studovat humanitní obory je zdaleka snadnější, než exaktní vědy, jsou tato studia právě páteří privátních škol. Protože investorům do soukromých škol jde o návratnost investic za studia, nikoliv z toho, že chrlí do světa tuny nepotřebných inkoustů s Che Gueavarou na triku.

Z toho je vidět, jakou mají tvrzení pana Hornera váhu. Kila myších bobků, víc ne.

6 0
možnosti

fráze, fráze, fráze. jestli mluvíte o nějakém odškodnění, měl byste taky konkrétně říct, kdo je zaplatí.

5 0
možnosti

Co nového se má vlastně ještě vymyslet ? Kapitalismus je nepřirozenější formací lidstva. Vznikl před jeskyní, kde si lidé započli své produkty směňovat a pak objevili peníze. Jsou praktické, obíhají, skladovatelné. Každopádně - Ty peníze jsou něčím podpořeny - tím vytvořeným . Úplně v počátku byla šance každého stejná - pak se společenství logicky rozčlenilo . Nikdo nebádá, co dělali jeho předci - Bádá nad svou okamžitou situací a poukazuje na své i nebohé postavení. To se dá chápat. Čas od času pokusy otočit kolo zpět - revoluce, znárodňování - Výsledky stejné, po prokonzumování toho nabytého se situace opakuje . Do čela povstane zase někdo nový a slíbí to lépe ... Lidé tomu i očekávaně věří - Své postoje ovšem víceméně nemění. Vznikne zcela mylný dojem - Že tak to bude - už ale opravdu na věky !

Výsledky jsou úsměvné - Státní kasa v krachu k 02/2020, ještě před virem. Žádné reformy, užitky podstatných investic. Jako za KSČ - Vše projíst. Na oslabený stát skáče virus ! Nalézá organismus - zcela nepochopitelně, již oslabený předem ! Chod drží 60% podíl domácí spotřeby, jako odraz vydaných financí. To logicky odráží inflace. Nynější hrozba - Jaká spotřeba bude, v omezené kupní síle ? Řešení je jednoduché - Rotačky blaha - Dluhopisy a dluhy. Inflace se zachová jako vir ! Poctivec bude opět poškozen - Situace je přece vážná ! Tedy pomáhat ! Jako vždy - velkým celkům, na ty skutečné OSVČ se jaksi zapomene. Zavři živnost a neotravuj. Konzervativní přístup říká - Ztratily se naprosto - Základní instinkty ! Že když se daří - Toť signál, že to skončí ! Co jsi dělal hospodáři v době hodnosti ? Meditoval obědu zdarma, o slevách na cestovné a Účtenkovce ! Úsměvnost v té hrůze nakonec - Stát předloženými opatřeními, vůbec neuvažuje o redukci sebe sama ! Žádný řez úspor - Je řece epidemie, čím více úředníků bude, tím, více virů pobijí ! Tak jo .. :-)

4 0
možnosti

Já tedy nevím, ale dělá to na mě dojem, že pro Vás konzervativismus rovná se NEČINNOST, ale to je podle mne nesmysl, to není základní princip konzervativismu. Konzervativismus znamená lpění na historicky používaných principech a minimalizaci změn, případně změny jen kontinuální a velmi velmi pozvolné, v žádném případě ne nečinnost. Nečinnost bych naopak přisuzoval liberálům a liberálním směrům uvažování - tradičně v ekonomii např. nezasahování státu do ekonomiky nebo do lidských osobních životů - konzervativci by zasahovali, liberálové naopak ne (=nečinnost). Nebo v současné době třeba ochrana hranic - konzervativci chtějí zažité udržování a ochranu státních hranic (= tedy akce a aktivní činnost při jejich ochraně), naopak liberálové chtějí rušit hranice a nic nekontrolovat (=nečinnost). U koronaviru je opět tradičním a konzervativním přístupem přísná karanténa nakažených plus zákaz hromadných akcí, případně další omezování (= tedy činnost), naopak liberální pojetí znamená nečinnost (prostě nedělat nic, nechat vir se volně šířit a spoléhat na kolektivní imunitu). Takže bych řekl, že tu mícháte sofisticky jablka s hruškami...

3 0
možnosti

Sofistika je nástroj všech diskutujících. Teď bych mohl lpět na vaší druhé větě v komentáři. Takto se nikam nedostaneme. Jakou činnost tedy jako konzervativec nyní vidíte, chcete-li jím zde v této diskuzi být, místo pumpování peněz do ekonomiky?

0 0
možnosti

"Pod mým minulým blogem mi celkem bezelstně jeden vyznavač konzervatismu napsal, že konzervativní = správné je to, co se osvědčilo. Nenapsal komu. To se potom snadno napíše, že 56 genderů (nikoli pohlaví) je nesmysl, protože se to dotyčnému heterosexuálovi ničím neosvědčilo."

Tím jsem byl zřejmě já... Neustále trochu spatřuji problém v tom, že vy svou fantazii vydáváte za exaktní fakta. Ať už v tom smyslu, že si pod konzervatismus napasujete naprosto cokoli, co vnímáte negativně, abyste to pak mohl rozcupovat na hadry (otázka "vrtulníkových peněz", případně i rozumných ekonomických subvencí skutečně není sporem mezi konzervativci a liberály, jako spíše mezi ekonomickou pravicí a levicí), nebo v tom, že si sám definujete oponenta tak, jak chcete, aniž byste proto měl sebemenší, hmatatelný důkaz (kde jste vzal, že jsem konzervativec? Jak víte, že jsem heterosexuál? To jste si vážně vycucal z prostu jenom proto, že jsem ten první pojem definoval a ten druhý z toho, že jsem se dovolil pozastavit nad absurditou několika desítek pohlavních identit?)

Pokud vás to uklidní, tak jste se trefil pouze v tom druhém soudu, nicméně velice těžko se pak vede diskuze s někým, kdo si vytváří svou vlastní realitu a v ní pak bojuje s domnělým nepřítelem...

13 0
možnosti

Jste zbytečně vztahovačný. Celý blog není o vás a jen o vaší výpovědi. Pokud to tak potřebujete vnímat, nic s tím nenadělám. A nikde netvrdím, že liberál mého typu vidí nějaké nepřátele. Všichni jsme lidské bytosti. nenávist rozsévají extremisti, kterým třeba vy nejste. Já jsem rovněž v mnoha ohledech konzervativní, ale nevidím v tom postoji nějaký univerzální grál všeho řešení.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS