Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pane Hornere, děláte pořád to samé - snažíte se důvodné obavy z islámské migrace přirovnat k psychiatrické diagnóze, a tím tyto obavy degradovat na úroveň psychické poruchy.

Drtivá většina lidí, kteří trpí například arachnofobií, si uvědomuje, že jejich strach je iracionální. Většina lidí, kteří trpí nějakou fobií, se snaží zbavit své fobie, nikoli toho, k čemu se fobie vztahuje.

Pojem "kulturní rasismus" je hloupý, a to zcela bez ohledu na to, že je součástí jakékoli "obhájené titulární diplomové práce studenta". Na tomto světě už bylo obhájeno tolik nesmyslných diplomových prací studentů, že byste je nespočítal. V pojmu "kulturní rasismus" se skrývá velká zákeřnost. Lidé, kteří zaměňují pojmy "kultura" a "rasa", se snaží kritiku kultur kriminalizovat - a tím ji znemožnit. Pokud kritiku nějaké kultury dáte na úroveň rasismu, tedy trestného činu, můžete se snadno zbavit kritika. Právě tím si podřezáváme větev - když znemožníme nebo omezíme kritiku jakékoli kultury, a to z obavy, abychom nebyli označeni za "kulturní rasisty".

Například Listina základních lidských práv a svobod nebyla definována proto, abychom se báli kritizovat nějakou kulturu, ale právě proto, abychom získali kvalitní a závazný vzor, podle něhož můžeme škodlivou a destruktivní kulturu rozpoznat. Pokud pomocí tohoto závazného vzoru odhalíme kulturu, která naplňuje definici hnutí, které směřuje proti lidským právům a svobodám, měli bychom takovou kulturu důsledně postavit mimo zákon. Pokud tento proces označíme za "kulturní rasismus", je s námi konec.

6 0
možnosti
ZH

Autorovi jde primárně o kriminalizaci lidí s odlišnými názory. To je patrné z jeho zmínky o trestním stíhání na začátku a také například z toho, jak naprosto křivým a lživým způsobem překroutil něco, co jsem psal v jiné diskuzi a rovnou tomu ten křivý prolhanec dal kriminální rozměr.

2 0
možnosti
LC

Čéče, vy znáte někoho, kdo by popíral právo na život všem příslušníkům lidského rodu?

0 0
možnosti
PT

P22e45t38r 16T79o63m67e33k

9. 3. 2020 17:42

Trefil jste hřebík na hlavičku a možná si to ani neuvědomujete. Vy jste ten, který tady už roky trpí tupou nadřazeností. Gratuluji k objevu.

7 0
možnosti
ZH

Hornere, vyhýbejte se mi a nepište o mně nehorázné lži.

0 0
možnosti
PB

To snad není možný, von nám to vysvětluje na pavoučkách! No proč ne, když může Babiš přes motýle.

3 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik