Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes jsem četl, že ze zadržených imigrantů na řecké hranici byla pouze 4% Syřanů. Zbytek Afghánci Pákistánci, Iráčané, Íránci. Ale to jen tak na okraj.

Potíž je v tom, že vy, stejně jako mnoho neziskových organizací a jejich sympatizantů, jste si rozšířili seznam základních lidských práv o právo "mít se líp". A ť to stojí co to stojí. A, to především, koho to stojí. Odmítáte si přiznat fakta, že asimilace se nedaří, většina z těchto imigrantů je nejen nezaměstnaná, ale především nezaměstnatelná, integrovat se často ani nechtějí, stačí jim jejich domácí komunita.

Už vícekrát jsem se zmínil o tom, že se problematikou žadatelů o azyl zabývám profesionálně a dobře tedy znám důvody, z jakých se domáhají mezinárodní ochrany. Ty žádosti čtu denně. Nejčastěji jsou to dluhy, pak málo placená práce či její nedostatek v zemi původu (před pár lety byl "boom" Obyvatel Kosova, ti jako důvod vesměs uváděli "obavu z krevní msty", to byla vcelku zajímavá výjimka), domáhání se lepší zdravotní péče zdarma apod. Skutečného pronásledování z některého v zákoně uvedených důvodů je jen pár.

Netvrdím, že je třeba imigranty hned střílet, to je samozřejmě nesmysl, ale stejně tak odmítám tolik rozšiřované lži o jakési "povinnosti" se starat o někoho potřebného u sebe doma. Rád přispěji na školu či nemocnici v Iráku, Afghánistánu či Pakistánu. A až požádají o pracovní vízum vzdělaní, práceschopní lidé, rád budu bojovat za to, aby jim bylo poskytnuto.

Pokud o to opravdu stojí, budou se snažit splnit podmínky pro to, aby mohli žít a vydělávat jinde, sami. A já jim na to, opakuji, rád přispěji.

3 0
možnosti
Foto

Slátanina Hornere,ale od ultimativnìho jelita nic co by mĕ překvapilo. Myslim že psychiatr by tě prohlásil za regulerního blázna.

1 0
možnosti

Na hranicích Řecka běženci neskutečně trpí a doufají, že si zachrání holé životy když se jim podaří dostat přes hranice do Řecka. V tom smyslu mlela odbornice na migraci z Amnesty Inter...

0 0
možnosti

Obvykle od vašich blogů očekávám 100% odpad, ale tentokrát se mi celkem líbila ta pasáž o řešení skrze "připuštění" blahobytu. Co ovšem nechápu, je, proč se tedy toto řešení už dávno neaplikuje, když posledních X let na západě nepřetržitě vládli vaši milovaní liberálové.

1 0
možnosti

Kdybyste četl více mých článků, zjistil byste, že jsem tuto odpověď již dávno podal. Ale klidně znovu. Finanční krize 2008 zabránila všem plánovaným investicím EU. O finanční krizi rozhodli finančníci v USA. Je to součást hospodářské války mezi Evropou a Amerikou. Američané chtějí Evropu položit, aby ji mohli opět zcela ovládnout a donutit k výhodným smlouvám. Říkají tomu zachránit. Nejspíš to ví každý, kdo se o to zajímá.

0 0
možnosti

Panebože! Do čeho jsi to duši vložil...

(po jednom odstavci jsem to raděj ani nedočetla, to je teda výplod)

2 0
možnosti

Nezlobte se ale toto jsou jen Vaše knížecí moudra !! Teprve až budete mít VY OSOBNĚ doma v obýváku rodinku uprchlíků.....pak teprve můžete kázat !!!!!!

0 0
možnosti

Svou agresivitou shazujete to co se snažíte sdělit.

1) Západ nemůže zachránit všechny,

2) Odchodem z Turecka (bezpečné země) nejde již o uprchlíky hodné ochrany, ale o ekonomické migranty,

3) Migranti přichází za bohatstvím, ale tím jak by sem přišli v množství dovolující importovat jejich společenskou strukturu, bohatství Západu by zmizelo,

4) Snaha migrantů dosáhnout na společenské struktury Západu legitimuje její vývoz do zemí, odkud přichází; jenže na návrat kolonialismu nejde pomýšlet (např. Afganistán), když nechtějí přijmout hodnoty Západu ve svých zemích, není Západ povinen přijmout migranty z těchto zemí.

3 0
možnosti

Tohle je spíš pro ostatní diskutující - sebenenávistní fanatici, jako Zdenda tohle berou jakou osobní útok, protože tuší, že máte pravdu, ale své pohádky se nechtějí vzdát :-)

2 0
možnosti

J52a32n 69H69y62n75e33k

5. 3. 2020 10:04

Je to názor pana Hornera, se kterým se asi většina neztotožní. Bohužel i takové názory budeme na BLOGU číst. Pokud to nebude v praxi realita a pouze výplod pisálka, pak se nic neděje.

3 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik