Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ach jo, takto to dopadá, když někdo pořádně nezná pojmy a šermuje tu s nimi jako o život...

https://ssjc.ujc.cas.cz/search.php?heslo=rasismus&sti=EMPTY&where=hesla&hsubstr=no

rasismus [-iz-] (dř. též -ism), -mu m. (z fr. driv. arab. zákl.) pseudovědecká teorie, podle kt. jsou rasové biologické rozdíly příčinou přirozené nerovnosti lidí

Toto trestné není. Trestné je až hanobení rasy, případně vyvolávání nenávisti vůči nějaké rase (či etniku).

Nenávistné blogy vůči domnělým rasistům by také neměly mít žádný nárok na svobodu slova.

4 0
možnosti
Foto

To je zase materiál... Víte, ono s těmi trestnými činy je to zapeklité. Jednou je to názor na něčí nadvládu, podruhé zase názor na něčí problematické chování, záleží na době, na tom, kdo je zrovna u vesla a kdo tahá za nitky. Může být, že se dožijete doby, kdy bude trestným činem napsat takový článek, jako jste právě napsal Vy. Pak se budete jistě hájit svým právem na svobodu slova, jenže co když Vám někdo vpálí, že to, co jste napsal, je trestným činem a tak se na to žádné právo na svobodu slova nevztahuje...? A teď babo raď... ;-)

5 0
možnosti

Za Gustíka se postavilo sídliště. Barákům, kam se nastěhovali běločesi se stali normální paneláky. Z těch, kam se nastěhovali hnědočesi. se stalo gheto.

Ten rasizmus byl zaklet do betonu?

1 0
možnosti

Svoboda slova buď je, a nebo není. A co nějaké příklady autore, když už jmenujete konkrétní subjekty, ať si uděláme obrázek, co si představujete pod slovem rasismus. Asi bychom došli k názoru, že jste pako. A mimochodem, já jsem rasista: nesnáším rudé, hnědé a v poslední době hlavně zelené.

3 0
možnosti

J10a69k43u42b 16H19o74z82a

12. 2. 2020 9:48

Myslíte melouny? Ty svrchu zelené a vespod rudé? ;-)

1 0
možnosti
Foto

Šíření nenávistných ideologií je trestné. Rasizmus je zcela určitě také nenávistnou ideologií. Záleží samozřejmě vždy na míře, souvislostech a posléze na soudním dokazování, že opravdu šlo o úmyslné šíření nenávistné ideologie. Demokratická společnost je svým způsobem zranitelná právě tím, že stojí na svobodě slova, a také na svobodě názorů a vyznání.

Proto je také velmi obtížné se šířením nenávistných ideologií bojovat. Velmi správně se například nyní ocitá u sudu islámský duchovní, který působil tuším v Praze. JE NAPROSTO NEZBYTNÉ, ABY SE DEMOKRATICKÁ SPOLEČNOST BEZPEČNOSTNÍM RIZIKŮM BRÁNILA. Je ovšem dosti stupidní bagatelizovtt riziko šíření rasizmu pod pláštíkem poukazování na jiná rizika.

Seznamy serverů šířících nenávist / nenávistné ideologie, stejně tak jako lživou, rozvratnou propagandu jakéhokoliv druhu, mohou být užitečným vodítkem. A také se domnívám, že v každé normální slušné společnosti mají existovat mechanizmy, dokonce i státem pověřený úřad, který pečlivě monitoruje a analyzuje informační toky, včetně odhalování zdrojů, odkud se ta či ona konkrétní špína šíří.. Kromě bezpečnostních služeb, které to mají za povinnost, mají existovat a doufám, že existují i státní analytické instituce, které informační toky monitorují a vyhodnocují. Něco podobného má mít k ruce každý ústavní činitel, Pokud by nic takového neměl a nepoužívat, byl by hloupý. A každý občan je v podstatě povinen při informacích, které k němu dorazí, přemýšlet a srovnávat. Nevěřit bez přemýšlení všemu, co na něj vyskočí.

2 3
možnosti
Foto

Koniáština jak vyšitá.

2 1
možnosti

Modří ptáci létají s modrými ptáky a červení s červenými. Káňata s káňaty, salašníci se salašníky, všichni jsou to ptáci, ale mají rozdílné kultury. Orli lítají vysoko nad horama, káňata nad pouští, salašníci zase mezi stromy.

Neumím si představit žádné smíšené páry v Anglii nebo Americe jak s pýchou vodí svoje děti. To si raději udělám svoje vlastní černé děti. Nádherné dcery s nádhernou ženou a všichni budou vypadat jako já, všichni budou šťastní a nemám s tím problém...

Považuji naopak za přirozené, že lidé milují svou rasu, ať jsou Asiaté, Afričané, nebo Evropané.

Není to smutné, že chci, aby děti vypadali jako já. Každý člověk chce, aby jeho děti vypadali jako on. Jsem snad smutný, že nechci ztratit svou rasu? Svou nádhernou identitu? Číňané milují Číňany a své lehce snědé děti. Židé milují svou kulturu, mnoho katolíků si chce vzít opět katolíka, kdo by chtěl smrt vlastní rasy? Vy nenávidíte své vlastní lidi, nechcete li s nimi zůstat. Stydíte se za to, kým vás Bůh stvořil? Žádná a už vůbec ne bílá žena se nemůže identifikovat s mými myšlenkami a pocity, s tím jak myslím a mluvím. Tohle je příroda a můžete dělat co chcete, ale je přirozené být s vlastními.

Muhamad Ali

;-)

6 0
možnosti

J31a82k15u94b 36H65o27z77a

12. 2. 2020 8:15

Ve Smrtonosné zbrani je seržant Murtaugh naprosto otřesný rasista, ale stejně ho mám rád ;-)

0 0
možnosti

Já si myslím, že největší rasisté jsou ti, kteří vidí rasismus naprosto všude a i tam, kde by normálního člověka nenapadlo rozdíly mezi rasami hledat!

Já bydlím v městečku které nejpřizpůsobivější menšiňáci normálně terorizují.

Tady byste musel zavřít všech 6 000 rasistických a omezených venkovských xenofóbních nácků! To je ten většinový, naprosto nechápavý zbytek naší sluníčkové společnosti. Od 5 do 98 let. My jenom čekáme až se budeme moci greténsky zkompostovat abychom tady nezavazeli.

0 0
možnosti

jo, můj děda měl na rádiu ceduli, že poslech zahraničního rozhlasu se trestá vězením. Já šel v práci na kobereček, protože jsem měl na stole heslo."když nejsem momentálně na svém pracovišti, jsem na cestě ke komunismu...", naše děti budou mít seznam nepovolených serverů, názorů a slov

7 0
možnosti
Foto

Kde je ta hranice?

Nelíbí se mi pan (paní) H.?

Nelíbí se mi pan (paní) H., protože má velký nos?

Nelíbí se mi pan (paní) H., protože má červený nos?

Nelíbí se mi pan (paní) H., protože má tmavý nos?

Nelíbí se mi pan (paní) H., protože má černý nos?

To mě bude svět trestat za to, že neumím ocenit kvality pana (paní) H.?

1 0
možnosti
Foto

Lidé z různých důvodů nemají rádi jiné lidi a občas to verbálně deklarují. Tím, že jim zakážeme o tom mluvit je určitě nezačnou mít rádi. Nechal bych to na provozovatelích sociálních sítí, co dovolí a co ne. Rozhodně je hloupost rasisticky mluvící lidi kriminalizovat. Je to složité téma a určitě by mělo být podrobené všeobecné diskuzi, ale žádným zákonem nepostihovat.

5 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik