Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Malá otázka, pane autore. Kdy jste byl naposledy v USA? Že tak zasvěceně o nich coby zmatených jedincích mluvíte a do duše jim vidíte. Tož hlavně jestli vy jste ukotven.

samotné Spojené státy, coby kolektivně manipulovaný dav ideologicky zpracovaných, avšak zmatených či bezradných, atomizovaných jedinců.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=741942

1 0
možnosti
DR

Kroutí se ušáci hezky, nechce se jim z Iráku nechce. Vypadá to na jejich další okupační síly v oblasti.

3 1
možnosti
SN

:-)......příjemně jste mně překvapil !R^R^R^

2 2
možnosti
DR

V poslední době někteří blogeři díky svému prozření opravdu příjemně překvapují, u některých to ovšem platí opačně.

2 2
možnosti
DR

EU by nyní měla zdvořile odmítnout žádost USA o podporu jejich politiky na Blízkém východě.

Samozřejmě souhlas. Otázkou ovšem je, zda-li jsou toho vrchní elity Eurosojuzu, díky tomu svému patolízalství vůbec schopny. Osobně o tom těžce pochybuji.

3 1
možnosti
JS

Vy si ve svém článku opět odporujete. Vy po Evropě chcete, aby "nastolila pevně seriózní civilizační stanoviska", ale zároveň požadujete, aby se spojenectví realizovalo "nepodporou". Něco jako "souhlasím proti".

Jednou z těch našich "seriózních civilizačních stanovisek" je například fakt, že "vražda na tiranu není zločinem". Právě toho bychom se měli pevně držet. Tirana totiž nepřemluvíte, neuchlácholíte, můžete jej pouze donutit, a pokud ani to nejde, tak zničit.

Měli bychom pevně stát na tom, že západní kultura je prostě nadřazena kultuře islámské – a to ve všech směrech – v pojetí lidských práv, v kreativitě umělecké i vědecké, v soutěži myšlenek i ve způsobu vlády. Pokud západní civilizace nebude ve světě dominovat, bude ustupovat. Tak to prostě je. Právě politika ústupků z principů západní civilizace – to byla podstata Mnichovského diktátu z roku 1938. Znepokojovat by nás z tohoto hlediska měl právě současný nejasný, obojetný či přímo zbabělý postoj některých evropských i našich politiků.

1 1
možnosti
Foto

Jaké ústupky z principů západní civilizace představovala Mnichovská dohoda, jejichž závěry a důsledky pro Československo vycházely z požadavku ochrany národnostních menšin, tedy obecněji práva národů na sebeurčení. Někdy ve dvacátých letech Karel Engliš se veřejném projevu vyslovil proti zřízení německé vysoké školy v Liberci s tím, že zájemci mají jít studovat do Německa. Města byla zvětšována jenom proto, aby byla vytvořena česká většina na radnicích. Jestli toto všechno nemohli čeští Němci vnímat jako útisk, pak nevím, co to útisk je.

1 0
možnosti
Foto

USA na Blízkém východě je z důvodu i bezpečnosti Evropy, aby mohla ropa proudit do Evropy. Stejně i odstranění generála bylo i vzájmu bezpečnosti Evropy.

2 4
možnosti
PK

Názor/blog k zamyšlení .......R^

3 0
možnosti
JB

J77i37r76i 77B52o28r

10. 1. 2020 12:52

Trumpova éra končí? Vy něco víte? Tak alespoň naznačte.:-)

11 1
možnosti
Foto

My nesmíme nic naznačovat ...

0 3
možnosti
PB

P88e14t20r 97B90u25r77i51a55n

10. 1. 2020 12:43

Je s podivem, že se od doby Vietnamu okupanti nepoučili.

Nechci vám brát vaše humanitní iluze, pane Hornere, ale ve Vietnamu byli okupanty severovietnamští komunisté.

9 7
možnosti
JN

J94o28s27e36f 20N32i78k92l

10. 1. 2020 14:29

...to je dobrý...byli okupanti ve vlastní zemi....

3 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik