Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem trochu na rozpacích. Napsal jsem vám komentář na váš předchozí blog a ten kamsi zmizel. Vy jste jej nesmazal a vzhledem k tomu, že nemám žádné smazané komentáře v mé administrace, tak pravděpodobně ani admini ne. Kam se ale poděl, to mi zůstává záhadou

0 0
možnosti
VF

I můj zmizel. Také mne to zarazilo.

1 0
možnosti
VF

Můžete slavit, admini dali na titulky Váš včerejší článek. Asi četli i tento a rozhodli se Vám udělat radost.

Kolega Větvička naspal něco velice podobného, ale stručněji, a na titulce tentokrát není.

Tak jsem zvědavý, na který z nich kolega T. napíše parodii.

3 0
možnosti
Foto

;-D. Nebude troškařit. Napíše tři parodie. Ta třetí bude na tento váš komentář.

0 0
možnosti
MB

Vas uhel pohledu chapu, ale zasadne s nim nesouhlasim. Nelze hrat podle pravidel s nekym, kdo zadna pravidla neuznava, resp. lze, ale vysledek je pak predem dan. Nabizet smirne reseni je islamisty povazovano za slabost, jediny jazyk, kteremu jsou schopni porozumet, je pouze poradna cenichovka.

1 0
možnosti
PT

P27e79t76r 14T64o25m16e41k

4. 1. 2020 15:46

A to je zajímavé, že za velkou většinou zvěrstev páchaných ve světě stojí příslušníci vámi obhajované ideologie, Islámu. To vám ale zjevně vůbec nevadí.

2 0
možnosti
Foto

Který z oněch pánů je Vaším předkem či ideovým vzorem:

Neville Chamberlain neb Édouard Daladier ?

Výsledkem činnost takových mírotvorců bývá válka. Rv

3 0
možnosti
Foto

Is si vzpomínám na Chamberlaina, jak mával na letišti v Londýně Mnichovskou dohodou a radostně hulákal že přivezl mír. Všichni vime jak ten mir dopadl. A váš postoj je obdobný. Soleimani nebyl obyčejný vrah. Bohuzel, lidská civilizace se ocitla v době kdy se jedinec stává celkem. Soleimani se sam a dobrovolně stal součástí vraždící mašinérie a nejen to. On ji tvořil a budoval. Volat tedy v jeho případě po jakémsi spravedlivém soudním řízení je naivni. I proto že takovéto řízení by nikdy nemohlo proběhnout

3 0
možnosti
JR

J65a73n 10R60á43ž

4. 1. 2020 13:30

Je to asi poprvé, co s autorem nejsem v zásadním rozporu, i když z některými jeho vývody, např. o vystoupení z NATO, v rozporu jsem.

K tématu:

Jestli zabití Sulejmániho bylo z hlediska vojenské strategie USA na Blízkém východě správný tah nebo nebyl, neumím posoudit, nejsem voják. Ale, že je to akt v rozporu se všemi normami mezinárodního práva, posoudit mohu. Bohužel na takové porušování mezinárodního práva jsme si ze strany USA v posledních desetiletích zvyknout museli, ale smířit bychom se s tím neměli.

Jaký to bude mít pro vývoj v oblasti, která je zvyklá řešit všechny útoky a zvláště se znaky ponížení odplatou, psychologický efekt (jak uvedl níže p. Vodvářka), dnes posoudit nemůže nikdo. Ale z výroků Mika Pompeho, který včera nasadil velmi smířlivý tón ve svých návrzích na jednání s Teheránem bez předběžných podmínek, lze usuzovat, že tato akce moc mezinárodní podpory nemá.

Musíme si počkat, jak se k tomu postaví Irán, jestli na návrhy jednat s USA přistoupí hned nebo až po nějaké formě demonstrace síly, která by mu dovolila zachovat si tvář, nebo jednat nebude chtít. V žádném případě není dobré už dnes dělat ukvapené závěry.

PS. Jeden blízkovýchodní analytik řekl, že USA vraždou Sulejmániho zapálili doutnák u sudu s prachem a je otázkou zda následky výbuchu budou jen pozorovat nebo toho co způsobí využijí jako důvod k nějaké větší vojenské akci. Toho bych se hodně obával, neb by to byl průšvih nejenom pro Izrael, ale pro celý Blízký východ i pro Evropu.

1 0
možnosti
ZH

Rovnou říkám, že tuto konkrétní situaci neumím posoudit. Ale napadá mě paralela s nacistickým Německem. Ostatní svět nechal Hitlera v klidu postavit a vyzbrojit armádu a pak se strhla nezastavitelná lavina. A to vítězné mocnosti z první války měly možnost tento proces včas zarazit.

Nyní víme, že pro Írán je nepřítelem č. 1 Izrael. Takže můžeme v klidu čekat, až bude mít Írán funkční jadernou šišku a pošle ji na Izrael. Tím by započal velký konflikt naprosto spolehlivě. Takže je otázkou, zda je (či není) správné vyvolat konflikt ještě před tím a Íránu znemožnit pokračování vývoje atomovky i za takovou cenu. Já nevím, ale je třeba zvažovat různé scénáře.

4 0
možnosti
DR

Bohužel je to tak. Z NATO a z těch žvástů o jednotě se stal pouze úplně zbytečný a pochybný spolek, ve kterém si dva jeho členové bez ohledu na ostatní dělají naprosto co chtějí a ti ostatní jim tam dělají pouze komparz, buď pouze slepě papouškují nesmysly z jejich úst anebo raději mlčí.

0 3
možnosti
Foto

Jde o válečný zločin - zabití 9 osob na území cizího státu - mezi nimi nejméně jedna osoba s diplomatickým pasem. Takovýto terorismus nezůstane v OSN bez povšimnutí. Za článek karma R^

0 3
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik