Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RvRv ...jedna z perel: " nebozí divadelníci" Celý divadelní sbor jsou muslimové a jejich nenávistná ideologie jim předepisuje boj všemi prostředky proti všem jiným náboženstvím, proti ateistům zvláště. Ta hra nebyla nic jiného, než naplňování koránských textů.

Super poznámka pana kardinála - "Umíte si představit, kdyby to bylo opačně a Mohamed znásilňoval křesťanku?" Moje poznámka: bylo by to jen připomenutí skutečnosti z historie.

0 0
možnosti

Pane Hornere, nejsem nějaký obhájce katolické církve, ale označit kardinála Duku za "protofašistu" je dost přes čáru. Jestliže chcete vyvolat diskusi tím, že oponenta nejdřív urazíte, tak Vás ujišťuji, že to nikdy nebude fungovat. Prostě nikdy.

Každá totalita začíná kriminalizací oponentů. Vy postupujete přímo názorně. Všechny, kdo nesdílejí Váš názor na svět, častujete výrazy, které si společnost spojuje se zločinem. Výsledkem jsou Vaše příšernosti typu "Češi mají genocidní ambice".

Naštěstí u nás pořád ještě funguje soutěž myšlenek i politických názorů. Dokud to bude fungovat a nezačnou vznikat koncentrační tábory pro "protofašisty" podle Vaší definice, tak Vy v žádném případě nemůžete uspět. A to je fajn.

7 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

prosím, odstraňte si z textu ty HTML tagy, hodně to rve oči.

0 0
možnosti
Foto

Po diskuzi zde jsem vydržel celý rozhovor a musím přiznat, že jsem byl překvapen některými zjištěními.

1/ Kardinál Duka na mne v některých chvílích při konstatování neochvějné pravdy působil jako Klaus sr., což vyvrcholilo jeho náznakem odchodu

2/ Při jeho vystupování se církev vznášela nad společností jako příslovečný deus ex machina nikoliv však v antickém pojetí řešící a vysvětlující, ale jako skutečný duch nad hmotou, nedotknutelný, nekritizovatelný, zakotvený v pozici - církev může, vy ne

3/ Nijak zvlášť jsem nikdy kardinála nesledoval a proto jsem se mylně domníval, že je to takový bohorovný, rozvážný a konsensuální církevní hodnostář, on se mi však ukázal jako poťouchlý a poněkud zapšklý stařík, možná i zklamaný, že není ve Vatikánu.

K blogu R^ a jen drobná poznámka: nemyslím, že: "... každý názor musí zůstat diskutabilním....". Neměl jste spíš na mysli (v prostředí dalšího textu), že názor musí být DISKUTOVATELNÝ?

2 1
možnosti
Foto

on jako prorok, když chce otřást společností, musí šokovat....

...což navazovalo na citaci slov z projevu pana Piťhy...pro mne slova fanatismu, nebo aspoň za hranou. Nikdo nikoho do plynu neposílá...atakdále..A.tu poznámku k tomu v paralele s divadlem máte výstižnouR^

Dala jsem si včera poctivou hodinu. Snažila se mít před očima v dobré a nejlepší vůli Dukovo vánoční povídání s Václavem Havlem... příjemnou to věc. Nepříjemno! Od začátku do konce ukřivděno a ve viditelné přetěžké hře s tím, co v něm bublalo, v hře na něco, čím už tedy bohužel není. Řeklo by se neuctivě - seděl najednou přede mnou protivný unadávaný dědek bez vzletu. Přílišná korekce je pro něj nakonec totalita, no tak píšu, jak to cítím. Nevím, kam se to dostal, a nevím, jestli se bavit tak alarmisticky o nějakém největším pronásledování křesťanů...Církev má jednu výhodu. Tenhle trumf nasadila v době barokního návratu do pozic - úspěšně. Dítě. A hlavně! přidaná matka. Kdo by nezjihnul? Kdo by nezjihnul před obrazem matky a dítěte. A ten model pak slouží nejen jako celkem samozřejmá podstata, proti níž ani smítko, ale hlavně jako manipulace na všechno.

Na závěr toho dlouhého psaní - omlouvám se - v hlavě projevy a proslovy a setkání a setkávání se s panem Miroslavem Vlkem...zcela jiným. A vzácným...velmi.

2 2
možnosti
Foto

Miloslavem Vlkem, Radečko, Miloslavem. Pan Vlk byl Miloslav, stejně jako pan Šimek nebo jako pan Švandrlík.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že pan kardinál Duka sklouzává do propasti své sebestřednosti, tak jako se to stalo mnohým jiným a začíná obhajovat tu svou jedinou a zaručeně pravou pravdu.

3 2
možnosti

Pokud pamatuji, kardinál Vlk trpěl timtéž.

0 0
možnosti

Jako agnostik, vnímám svět jinými očima než KD, ale rád jsem si přečetl některé jeho rozhovory a projevy a s některými slovy nemám problém,například :,,Já si nemyslím, že jsem chytřejší. Ale já nechci být opozicí vůči něčemu, já chci být pozicí. Pak je tu ale ještě kromě pozice a opozice cesta hledání kompromisu", a těch slov by i bylo více.

5 0
možnosti

Souhlasím, že KD nelze jen démonizovat, rozhodně má zásluhy z minulosti v disentu. Možná má i dobré úmysly, ale určitě nemůže být nekritizovatelný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik