Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Při vašem liberálním pohledu na věc bychom v dohledné době pozbyli nejen češtinu a českou a moravskou kulturu, ale nejspíš bychom postupně přestali existovat i jako národ. Řídím se selským rozumem celý život a aniž bych nějak bojoval s vědou a jejími poznatky, zatím se mi to docela daří. Nechci nikomu zakazovat nic, co není v rozporu s obecnou morálkou, ale jsem rád, že čeština je zákonným jazykem, že si mohu zazpívat česky v hospodě nějakou písničku a že podle jména poznám, jedná-li se o ženu nebo o muže. Jsem na to tak celý život zvyklý a už to na penzi nehodlám měnit. Je mi ale jasné, že třeba Omak Alamiho Pot Ajmu odvedle může mít na to opačný názor.:-)

0 0
možnosti

R12e68n82é 57H55a33l80l18a

8. 9. 2019 9:03

Těšil jsem se na Váš další text a na to, v jaké souvislosti použijete slovo holocaust. Opět jste nezklamal. Nejste Vy nějaký podvědomý nacista, že jste tímto slovem tak fascinován? A jinak opět snůška nesmyslů zabalených do dlouhých souvětí a podivných myšlenkových pochodů. Jde vidět, že někomu prostě chybí "selský" rozum.

0 0
možnosti

Zdeňku, přečtu si Vás vždy, někdy pod blog i napíšu a nikdy nic hanlivého

tak opět korektně: zase těsně vedle jedle a často si pletete pojmy s dojmy

no dál raději nic, nemá to cenu - dobrou noc

0 0
možnosti

Takhle to dopadá když vystuduje hlupák.

1 0
možnosti
Foto

Tak nevim, Zdeňku, proč chceš polemizovat, když nepolemizuješ. Nemaš jediny argument k memu textu. Jedine, cos jakoby použil ode mě je souslovi „multynacyjonálný socialismus“. Ale dokonce ani to neumiš použit gramatycky spravně. Jenom chceš zesměšňovat. Tak jaka polemika? Jestli na to maš, tak polemizuj s textem. Tady ho maš: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717352

11 0
možnosti

Karma a bouřlivý souhlas Se selským rozumem rozhodně není hodně věcí v pořádku. Mimo jiné je totiž často v naprostém rozporu s realitou. Např. selský rozum říká že někdo kdo píše takové články jako Vy by měl již dávno obývat uzamčenou místnost obloženou polštáři ..... což se očividně neděje:-(

6 0
možnosti
Foto

Selský rozum = ideologie?8-o Asi jen pro ty, kteří se ideologií živí. A pouze tací to takto ,,vysvětlují". Tedy, ve zkratce. A nesporně i pro ty, kteří ve zkratky věří. Asi i proto, že jim onen selský rozum poněkud chybí, a toliko zkratky jsou schopni přijmout, tedy i akceptovat;-)

2 0
možnosti

Začnu konstatováním, že jste pomatený lhář. Důkaz, cituji z vašeho článku:

A sice: „že tyto ženy zničí češtinu a ohrožují naši národní bezpečnost. A pro ty, kdo nepřijmou nepřechylování chystají gulagy etc. etc.“

Pokud vím, tak něco takového kromě vás nikdo netvrdí, a to ani náznakem. Tedy lžete a vlastně tak urážíte všechny, kteří chtějí ponechat přechylování, až na důvodné výjimky.. Leda byste přímou citací prokázal, že toto někdo tvrdí, pak se vám omluvím. Kromě toho mícháte naprosto různá témata naprosto nesourodým způsobem, což svědčí o pomatenosti.

Vy se tu oháníte jakousi vědeckostí, ale selský rozum je proti vaší metodice striktně vědecká metoda. Jo, a když už jsme u toho, selský rozum není v žádném případě nějaká ideologie, jak tu ve své pomatenosti tvrdíte, ale hledání jednoduchých souvislostí, zpravidla na základě zkušenosti. To s ideologií nemá pranic společného - už jsem vám to nedávno psal, ale vy prostě ignorujete skutečnost a žijete v nějaké své šílené bublině.

Selský rozum mi tedy říká, na základě osobních zkušeností, že nepřechýlené ženské jméno způsobuje komplikace při dorozumívání, protože mi neumožňuje použít ekonomiku jazyka, ale musím používat různé krkolomné opisy. To nakonec tvrdí i pan Oliva - zde: https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/prechylovani-ova-karel-oliva-cestina_1909050741_pj.

Kromě dalšího pan Větvička psal i o vás - vy jste představitel právě toho vzoru, kdy někdo své pomatené názory začne vydávat za vědecké a protlačovat je na veřejnost. Z toho pak vnikají různé masakry.

12 0
možnosti

A kdybych řekl, že 1+1=2, tak stejně nemám pravdu. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Bloger Větvička varuje před určitým myšlenkovým vzorem, který vedl k tomu, že lidé dělali věci, které by jinak nedělali, pokud by nevěřili ideologii, které věřili. Jinými slovy naznačuje, že existují určité mravní principy, které nelze obětovat k sebectnostnějšímu cíli, kterému v daný moment věříme.

Na porušování těchto základních mravních principů jsou založeny všechny kolektivistické myšlenky jejichž vyústěním je preference pozitivního práva.

Jenže ctnostná a svobodná společnost může být založena pouze na negativním pojetí práva, což si většina kolektivistů neuvědomuje.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS