Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Položme si otázky následovně.

Je současný systém pomoci (nelegálním) imigrantům skutečnou pomocí? Jde o pomoc druhým, pomoc sobě, nebo si společnost jenom léčí nějaký mindrák?

V principu věci je možné pomáhat pouze tomu, kdo s pokorou k hostiteli o pomoc požádá. Není možné pomáhat někomu, kdo o to nestojí.

Je tolerování a zamlčování vlny zvýšene kriminality přicházející s imigranty z naprosto jiné kultury, s naprosto jiným hodnotovým žebříčkem skutečnou pomocí?

Je ustupování náboženským požadavkům imigrantů v souvisloti s veřejným životem (doma, nechť si třeba visí hlavou dolů a nebo s ní mlátí o zem) pomocí a prospěchem pro hostitele?

Já v oblasti "pomoci" naprosto sdílím názor pana Duška, cca od 29. minuty https://www.youtube.com/watch?v=AGd05En9S8w&t=281s

1 0
možnosti

L74i97b66o71r 40K68o38t90e

11. 7. 2019 9:34

Na toto se da reagovat snad jedinne takto:

1/ Evropa neni nafukovaci

2/ Nejblizsi bezpecny pristav rozhodne neni v evrope (je to Tunisko)

3/ V zasade souvisi s bodem 1 - kazda spolecnost/civilizace ma jen urcitou schopnost asimilace kdy je schopna integrovat cizi elementy. To jak vidime ze nedeje a namisto toho se snazime o integraci ktera dost selhava.

Jak z toho ven?

-Dusledne vynucovat dodrzovani nejblizsi bezpecne pevniny

-Kdyz uz tu jsou tak alespon dusledne vracet jakehokoliv migranta ktery se dopusti trestneho cinnu a pokud je bez dokladu tak zachytne zarizeni dokud doklady nedostane.

Ve finale bych dnad jeste dodal ze ty cluny nemaji ani palivo ani potraviny odpovidajici X denni cestu takze pocitaji s tim ze je nekdo "zachrani". Vzhledem k tomu ze existuje web kde krasne vidite kde se jaka lod pohybuje je snadne i bez otevrene spoluprace pomerne presne odesilat plne cluny..

1 0
možnosti

Souhlasím. Spousta nelegálů přichází přes Libii. Ale to je přeci bezpečná a svobodná země, tu přeci osvobodilo NATO :-)

1 0
možnosti

Diky, ze aspon nekdo jak Vy existuje. Kdyz clovek procita diskuse pod clanky na toto tema, je to dost smutny obrazek.

1 1
možnosti
Foto

Za neštěstí se neděkuje...

2 0
možnosti

Najdite si ako dopadol Zanzibar a dalsie 99% krajiny ;-)

1 0
možnosti

Jedině se dá souhlasit se zákonností, kterou ovšem porušují právě ti "zachránci = pašeráci", zneužívají námořní právo a porušují zákony, takže ano je třeba je zatýkat soudit a trestat a pak máte pravdu s tou nutnou sebeobranou, protože dnes už je Evropa ve fázi nutné sebeobrany před nájezdy nepřizpůsobivých nelegálních migrantů mezi nimiž jsou spousty zločinců a extrémních radikálů.

10 1
možnosti

Němci se Vám teď jeví jako srdeční a skvělí lidé. Německu se daří, je na vlně, mají přebytky. Ale my už jsme nejednou byli taky romanticky naivní, třeba v roce 1948. Ideály byly nádherně ušlechtilé. Ale nereálné. Stejně tak, jako je to teď s romantickým Německem. Jak budou do budoucna řešit bytové problémy? Tento problém už řeší mladí Němci. Jak dlouho budou chtít bydlet sami migranti v ubytovnách? A když za muži, začnou prijíždět mnohacetne rodiny.. Myslím si, že to potom nebude už romantické.

11 0
možnosti

Povinně přečíst znovu poslední odstavec. A přemejšlet !!!

0 6
možnosti

Němci se Vám teď jeví jako srdeční a skvělí lidé. Německu se daří, je na vlně, mají přebytky. Ale my už jsme nejednou byli taky romanticky naivní, třeba v roce 1948. Ideály byly nádherně ušlechtilé. Ale nereálné. Stejně tak, jako je to teď s romantickým Německem. Jak budou do budoucna řešit bytové problémy? Tento problém už řeší mladí Němci. Jak dlouho budou chtít bydlet sami migranti v ubytovnách ? A když za muži začnou projíždět mnohacetne rodiny.. Myslím si, že to potom nebude už romantické.

0 0
možnosti

M58i67l45a13n 41V80i23k

10. 7. 2019 14:23

To, co bych chtěl vzkázat autorovi tohoto pamfletu by vedlo ke smazání, takže raději nic.

12 1
možnosti

Hrůzný článek člověka, ze kterého mám dojem, že sedí za učebnicemi a filosofuje o životě. Od známého z Drážďan mám informace o velkém napětí mezi Němci z důvodů velkých problémů s přistěhovalci. Další známý chvíli pracoval na ubytovně v Německu a musel odejít jinam. Odmítl, jak doslovně řekl, sloužit líné bandě lidí rozvalující se a očekávající služby a peníze.

10 1
možnosti

Vaša argumentácia je hrozne nekonzistentná:

- dožadujete sa konania na podklade súdnych rozhodnutí. Ale kapitánka nalodila migrantov a viezla ich do IT napriek platnému zákonu, ktorý ani ústavný súd, ani EU súd nezrušil; jednoducho sa ho svojvoľne rozhodla ignorovať, pretože "ona" ho nepovažuje za správny;

- žiadny súd ani iný štátna orgán či medzinárodná organizácia neoznačili Tunis za nebezpečnú krajinu, napriek tomu do nej nezamierila, pretože "ona" ju za nebezpečnú považuje; čo poisťovne? Poisťujú dovolenky v Tunisku?

- porušila medzinárodnú dohodu medi Ly a EU, keď (podľa jej vlastných slov) nalodila migrantov z nepoškodeného člna v operačnom pásme líbyjskej pobrežnej stráže za situácie, že k migrantom už smeroval čln pobrežnej stráže, a rýchlo s nimi odplávala;

- aj český OZ má ustanovenie o obchádzaní zákona a o jeho sankcionovaní. Nemusí byť nezákonný konkrétny úkon, ak sa ním sleduje dosiahnutie nezákonného cieľa;

- atď., atď.

18 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS