Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J58i24ř29í 85D37a43n87i52š

28. 7. 2019 15:05

Malá poznámka k prvnímu odstavci blogu. To, že je Německo demokratická země, je zárukou slušného jednání?

Demokracie je o lidech. Demokracie je nejlepší možná ze všech špatných forem vládnutí.

A podle mě, v lidské společnosti, nikdy lepší forma vládnutí nebude.

Demokracie je, když dva vlci a jehně hlasují, co bude dnes k večeři.

0 0
možnosti
KS

Přečetl jsem si celou diskuzi a nikde jsem nenašel odpověď pana Kroupy, kde že je to násilí ze strany Německa.

0 0
možnosti
MV

M81i76l90a84n 20V76i13k

10. 7. 2019 9:31

Tak si přečtěte jeho blog!

0 0
možnosti
DK

Demagogie jak za bolševika

10 0
možnosti
MV

M21i22l79a70n 89V35i36k

9. 7. 2019 18:43

Snad ještě větší.

1 0
možnosti
TB

"Každý humánně smýšlející člověk musí snahu o záchranu lidských životů" - a přesně v tom je jádro celého blábolu. Záchrana jejich životů vážně není nadřazená bezpečnosti těch našich a našeho majetku. Sorry.

16 0
možnosti

Autore, prosím, vyzvedněte si v Itálii jednoho či dva migranty, pomozte jim! Změníte názor hodně brzy.

4 0
možnosti
JH

Pěkná unijní agitka. Slyšel jste někdy o výsostných vodách, které patří do správy určitého státu a jsou hlídány policejními složkami? Podle vás je obchod s lidmi a pašeráctví záchrana? Já jen žasnu!

15 1
možnosti
Foto

Mám chvíli času, tak přeci jen na něco z článku zareaguji - pane Hornere, v závěru svého blogu se opíráte do redakce, které vyčítáte, cituji - "Mrzí mne, když v této situaci zdejší administrace propaguje zmatený a manipulující blog na hlavní stránce iDnes. Smutné a typické..."

konec citace. Pane Hornere, to že redakce dokáže poutat dva tak rozdílné blogy, jako je ten Váš a ten můj, je podle mého důkaz volného toku názorů a myšlenek, byť protichůdných v tomto prostoru. Já osobně jsem dokonce přesvědčený, že většina adminů s mým názorem na migraci nesouhlasí, nicméně velice oceňuju a vítám, že i názor, se kterým nesouhlasí, dokáží umístit na titulní stranu. Ony totiž nejen názory Vaše, tedy takové, že migrace je Evropě přínosem atd. smějí spatřit světlo světa a být prezentovány dalším lidem - naštěstí a doufám, že nejen zatím. Předpokládám, že admini ocenili určité vlastnosti mého článku, které zřejmě Vy nedokážete rozklíčovat. To, že se mohou vedle sebe ocitnout můj i Váš blog, je důkaz demokracie a Vás, jistě demokrata, by to mělo těšit, nikoliv pohoršovat. Nebo jste demokrat jen po určité meze a jen jedním směrem - tím Vaším...?

29 0
možnosti
ZH

Autor je sice demokrat, ale vocaď pocaď. Nesmíte překročit jím stanovenou mez. ;-D

6 0
možnosti
JC

J40i47r10i 20C11e54e

9. 7. 2019 12:44

EU přispívá Itálii na ochranu hranic z toho důvodu, že se tak členské státy dohodly v rámci tzv. Schengenských acquis.

Jen úplný idiot nepochopí, že nejde o žádné milodary, ale o rozpočtové financování ochrany hranic u státu, který měl tu smůlu, že se ocitl na vnější - "Schengenské" - hranici EU.

Vás by spíš mělo zajímat, jak je možné, že Itálie za socialistických vlád peníze platby na ochranu hranic přijímala, ale své povinnosti vyplývající ze Schengenských smluv neplnila.

Že Němci bezprecedentně zasahují do vnitřních záležitostí Itálie je snad bez diskuse. Azylová a migrační politika nepatří přes všechno aktivistické lhaní mezi sdílené evropské politiky, ale je plně v režii národních států.

11 0
možnosti
MP

Ta aplikace námořního práva je v dnešní době již na úrovni těžké demagogie. Je třeba rozlišit dvě fáze. První je - vytáhnout topícího se z vody (nebo z potápějící se lodě), aby se neutopil. To je jasné a nikdo to nerozporuje. Potom je fáze 2 - dovézt dotyčného na břeh, a to už je trochu politikum. Námořní právo říká "dovézt k nejbližší bezpečné zemi". Samozřejmě nemůžeme trosečníka vysadit na pustém ostrově, kde zemře hlady, nebo někde ve válečné oblasti, kde ho zase hned zastřelí. Ale stejně tak zase nelze nabrat směr zcela libovolný přístav dle mé (nebo trosečníkovy) volby s tím, že když vezu trosečníka, musí mě tam vpustit a trosečníka si převzít (i kdybych ho vezl třeba z Karibiku do Austrálie) - tedy opět, trosečník nezískává bianko vízum do libovolné země na světě, ale pouze do nejbližší bezpečné. A to je v současné době buď Libye, kam dotyčný sám dobrovolně přišel a odkud vyplul, případně pokud by se to někomu nezdálo, tak další nejbližší je Tunisko (kdo nevěří, stačí se podívat na mapu), a tam to nebezpečné už určitě není - viz nabídky cestovních kanceláří na klidnou dovolenou.

Co se týče toho nátlaku Německa - ten je zatím samozřejmě v rovině slovní - viz smršť nadávek a protestů, které se snášejí na Salviniho při každé příležitosti, od politiků i aktivistů. Také ale můžeme přihlédnout k tomu, že Německo i my ostatní jsme členem Schengenu, kde platí, že kdo je v jedné, jako by byl zároveň i ve všech ostatních zemích. Takže už jen faktem, že Německo si chce převzít část ilegálních migrantů, je zároveň částečně cpe i nám ostatním a my s tím nemůžeme vůbec nic dělat (správně by v takovém případě mělo následovat okamžité vyloučení Německa ze Schengenu).

18 0
možnosti
IM

I79v97a78n 62M31i87n10á50ř

9. 7. 2019 10:52

O jaké bagatelizaci záchrany na moři - tu autor blábolí ?? Pan Kroupa je, pokud vím jen toho názoru, že pašovaní ekonomičtí, invazivní a nelegální migranti - mají být nekompromisně vráceni na místo původu.

21 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS