Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Tvrdá diskriminace tím, že někoho vykážu ze třídy...

Ano, ostrakizovat někoho bezdůvodně v jeho právech jen pro názor, nebo nějakou výlučnost, je naplnění pojmu diskriminace. Naopak mít jiný názor neznamená někoho diskriminovat, protože se tím nedotýkám jeho práv. Pokud tedy prohlásím např., že nemám rád homosexuály, nikoho tím nediskriminuji. Ovšem trestat mě reálně za můj výrok už diskriminací je. Ona škola se tedy dopustila fyzické diskriminace za názor v přímém přenosu.

Ustanovit si svou jedinou pravdu a reálně restrikcemi ji prosazovat, to dělali nacisté a komunisté.

A přesně tohle autor blogu prosazuje. A to dost neomaleně, agresivně, až brutálně, řekl bych.

6 0
možnosti
ZH

Vy se prostě nepřestanete zesměšňovat svými vykonstruovanými dojmy. Poslužte si ;-D

0 3
možnosti

No pokud tvrdíte, že dogmatismus se vysmívá haní a vyhrožuje, tak váš text plní na 2/3.

2 0
možnosti
ZH

Proč ne 4/5 ??? ;-D Taková kvantifikace je obdivuhodná. Jakou k tomu máte kvalifikaci?

0 1
možnosti
ZH

Fanatik je člověk, který například čím méně něčemu rozumí, o to horlivěji se o věci hádá. A odmítá poučení. Fanatik se také vrhá na jiné lidi s úmyslem je rozsápat (byť třeba jen slovně) jen proto, že tito lidé mají jiný pohled na svět. A čím racionálněji ti lidé argumentují, tím více se je snaží fanatik rozsápat. Fanatik totiž není schopen připustit, že by ti jiní lidé mohli mít pravdu.

8 0
možnosti
ZH

Pěkně jste se popsal. Chodím já vás sápat pod vaše příspěvky? Nemáte náhodou zcela nekonstruktivní převis? Uznal jste snad někdy nějakou moji myšlenku za hodnou úvahy. Nikoli. Čtenář to jistě vnímá.

0 5
možnosti
RH

Jak muzete srovnavat "vyhozeni ze tridy za projeveni nazoru" s "odeprenim pristupu k diskuzim na internetu?!

Internetove platformy jsou (v 99%) de facto soukromym majetkem, tam at si nastavuje majitel/provozovatel pravidla dle libosti a zrovna tak, dle libosti odpira pristup komu chce...

Ale akademicka platforma, kam vsechny skoly rozhodne patri, by mela byt platformou nezavislou a nezaujatou, kde je mozne vyslovit svobodne vlastni nazor, byt neni ve shode s hlavnim proudem, vzdyt to je preci zacetek svobodne diskuze! A ucitel by mel byt schopny za pouziti argumentu obhajit nazor a vysvetlit jej srozumitelne zakovi.

Neustale se vsude opakuje, jak je nutne vest deti/mladez k samostatnosti a kritickemu mysleni, ale beda, jak to opravdu udelaji - za "odmenu" tradaaa za dvere, nezdrzovat, nerusit vlastnim nazorem pri vymyvani mozku!

...kdyby radsi stavkoval kazdy patek za klima, mohl byt v televizi za hrdinu...

4 0
možnosti
LB

Já jsem rád, že se pan Horner také vyjádřil. Máme opět tu možnost žasnout nad tvrzeními univerzitně vzdělaného člověka.

1. Nikde ve svém příspěvku jsem nenapsal, a nenapsal jsem ani nikdy předtím, že neexistují osoby, jejichž vnější pohlavní znaky i pohlavní orgány nejsou v souladu s jejich DNA či jejich psychickým naladěním.

Samotný pocit příslušnosti k jednomu z pohlaví se vytváří dokonce už v prenatálním stádiu vývoje člověka. Osobám, u kterých dojde při vývoji pocitu pohlavní identity k poruše však už moderní medicína, zejména psychiatrie, dokáže účinně pomoci nabýt konkrétní pohlavní identitu - muže, nebo ženy. Musí ovšem chtít. Nechtějí-li, nemají právo požadovat pro sebe novou kategorii v rozporu s objektivní realitou. A zde právě leží jádro racionálního přístupu, o kterém jsem psal. Stejně tak osobám, jejichž nikoli psychické, nýbrž tělesné znaky pohlavní identity jsou částečně dvojznačné opět pomáhá medicína, přičemž jde o více komplexní lékařskou péči oborů od psychiatrie po chirurgii.

2. Pan Horner zaměňuje konzervatismus za fakta. Tvrdím-li, že jedna plus jedna jsou dvě, pak nevyjadřuji konzervativní názor, nýbrž konstatuji fakt. Stejného druhu jsou moje tvrzení ohledně pohlavní identity.

3. Pan Horner mě v mých názorech na diskriminaci lidí s odlišným názorem nazývá fanatikem, přitom se sám vyjadřuje takto:

Tvrdá diskriminace tím, že někoho vykážu ze třídy se podobá pofňukávání z diskriminace nekorektních pisatelů, kteří, považte, mohou přijít o přístup k internetové diskuzi. Někdejší koncentráky či gulagy byly proti tomu procházkou růžovým sadem.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=718897

Míru fanatismu nás obou tedy můžete posoudit sami.

14 1
možnosti
ZH

1. Neohlupujte čtenáře. Samozřejmě, že jste napsal, že prvotní určení pohlaví je možné pohledem na fyzický stav. Absolutně se mýlíte. Váš názor, že psychiatrie by měla pohlavní identitu léčit směrem k fyzické podstatě, je nesmyslný. Jak byste postupoval u hermafroditismu? Možná jste se nedočetl a nevíte, stejně jako ten pubertální student. Jsou jedinci, kteří mají obě pohlaví, nebo jejich kombinaci, tj. třeba vagínu a varlata. Jak byste to určil???

2. nekonstatujete fakt. Jenom zavíráte oči nad problematikou, kterou nelze zjednodušit na vaši omezenou představivost. Omezená představivost není fakt. Lze ji rozvíjet. Zjišťovat a naslouchat.

3. Možná si vysvětlujete mojí citací nějaký vnitřní psychický problém. Student nebyl tvrdě diskriminován, zato koncentráky a gulagy byly skutečnou diskriminací. Zveličujete okrajové jevy bez skutečných životních následků. Ale klidně mi vysvětlete, v čem tkví můj fanatismus. Já jsem takovému pojetí nadále rád vyhnu.

0 5
možnosti
MK

Být Vámi, tak bych neřešil věci, kterým nerozumíte. ale spíše byste měl navštívit s touto obsesí psychiatra

11 1
možnosti
JB

Myslím, že mu nepomůže nikdo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik