Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P72e98t28r 59B91u90r67i94a48n

11. 6. 2019 16:08

Mně připadne, že se tady s paní Beatou a ještě asi třemi ultralevičáky předháníte, kdo napíše větší pitomost.

3 1
možnosti
VH

Víte, pane Hornere, i bez Rady si dovedu vyhodnotit vysoce pravděpodobný (až jistý) vývoj poměru plátci (výdělečně činní)/důchodci. A vím, že bude klesat. To není strašení. Řešením a buď a) významný pokles podílu důchod/hrubá mzda, nebo b) významná vrůst platby "důchodového pojištění". Druhé by bylo nutné provádět postupně (žába v ohřívané vodě) a tedy začít pokud možno hned. Řešení c), zvýšení věku odchodu do důchodu asi není ve velkém reálné.

I bez Rady vím, že poroste počet i věk nás, starců. Což přinese obrovské zvýšení nákladů na péči lékařskou a zatím zřejmě nepředstavitelnou zátěž sociální.

Měli bychom se na ten útok na státní rozpočet chystat.

1 0
možnosti
Foto

Tak v r. 1948 uživil jeden muž svou ženu a tři děti a čtyři rodiče, nepočítám prosím válečné invalidy, tuberáky atd. a v roce 2048 nedokáže uživit jeden pracující dva důchodce?

1 1
možnosti
VB

Píšete: "Buďto na ně nebude mít za oněch padesát let. Nedali si svoje peníze do fondu včas. Pokud je tam dnes dají, budou na tom stejně. Prostě dostanou jen peníze, které do systému vloží".

Že byste nevěděl, že nikdo nikam nic nevkládá, vše se hned spotřebuje a tudíž žádný nárok nevzniká. Pouze v politické rovině, kdy můžete hrozit berlou, že chcete svoje důchody. Když na ně nebude tak co.

S těmi jezeďáky máte pravdu, za ro dostávají 55 ml. Kč, to by se mělo zrušit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik