Diskuse

Dotace zásluh

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

V tomto svém článku používáte rozumné a logické argumenty, tedy až na ten poslední odstavec.

Investice do elektromobilů by měla stimulovat poptávka a nikoli dotace. Investice do elektromobilů má smysl jen tehdy, pokud je vyřešen problém se zdrojem energie, a ten vyřešen zdaleka není. Většina takzvaných obnovitelných zdrojů energie má nestabilní výkon, který je nutné neustále vyrovnávat pomocí stabilních zdrojů (fosilní paliva, atom). Například naše země tento problém řeší dnes a denně. Když v Severním moři hodně fouká a zdejší větrníková pole jedou naplno, Němci ženou přebytek energie přes naši rozvodnou soustavu (jde o více než půl druhého tisíce megawattů), což pro nás představuje obrovské náklady na stabilizaci sítě. Pokud by Německo nebylo propojeno se soustavami okolích zemí, samo by situaci nezvládlo.

Povinné přidávání tzv. "biosložky" do paliv, která se získává chemickou rafinací řepky a kukuřice, je zase spojeno s devastací zemědělské půdy. Orná půda je poklad určený k výrobě potravin, nikoli paliv. Na výrobu jednoho slunečního panelu (pět metrů čtverečních) se spotřebuje takové množství vzácných materiálů, že je potřeba zpracovat asi půl milionu tun hornin (rud a paliv).

Investovat by se mělo do nových typů atomových reaktorů, fúzních reaktorů nebo dokonce anihilátorů – bez těchto technologií totiž fosilní paliva nenahradíme – ani sluncem, ani větrem, ani vodou, ani řepkovým olejem. V nejhorším případě se dá benzín vyrábět z uhlí, a jeho zásoby při současné spotřebě vydrží stovky let. K destilaci kovů z rud potřebujeme uhlík, zbytečně jím plýtváme na výrobu solárních panelů a větrníků, při jejichž výrobě se uhlíku spotřebuje více, než kolik tato zařízení vyrobí energie za celou svou životnost.

0 0
možnosti
Foto

To je pořád dokola. Dokud byl Babiš mimo politiku dotace do jeho firem byly na nule. Jak vstoupil do vlády začaly dotace pršet, jak od EU, tak i od státu. Dosáhly vyýše 2,1 milirady a v letšním roce 160 milionů od státu. Babiš navíc upravil podmínky aby dotace šly zejména do jeho firem. Jak je to jednoduché.

1 0
možnosti
PB

Kapitálová spekulace často pokřivuje trh, a tak to, co by objektivně technologicky bylo správnější a vítanější, narazí na politickou a kapitálovou nerealizovatelnost.

Technologický a obchodní úspěch je podle mne tou největší zásluhou některých našich úspěšných firem.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=716559

Technologický a obchodní úspěch je úspěchem kapitálové spekulace, protože obojí na ní stojí a z ní vychází. Myslím si, že nevíte co je to kapitálová spekulace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik