Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, je to celkem smutné, ačkoli samozřejmě nijak překvapivé. Stejně je ale trochu zvláštní, jak někteří lidé už vehementně škatulkují a bojují proti mladistvým, kteří jsou oprávněně znepokojeni ohledně stavu planety a jejich budoucnosti na ní, na rozdíl od hrabivých dědků, kteří se nikdy nevzdají svých nakradených království a stále to tady budou chtít šéfovat, bez ohledu na to, že všemu a všem podřezávají větev. A škatulkáři už si samozřejmě vymysleli novou nomenklaturu a mladé zesměšňují, a to přesto, že a) se jedná o snadno dohledatelná, vědecky podložená (resp. vytvořená) data – přičemž právě na vědu tito pochybovači často přísahají, b) se jedná o budoucnost těchto dětí, nikoli oněch šedesátníků a mladších, kteří jsou těchto dosud ignorantských generací součástí a zatím jsem si nevšiml, že by z hlediska ekologie dosáhli jakýchkoli převratných pozitivních změn, c) existují palčivější témata, do nichž by se svou kritikou mohli pouštět – například utrpení a smrt lidí ve válečných zónách východu –, ale přesto jim přijde lepší strefovat se do mladých, kteří mají v rámci svého systémem nezkaženého rozumu oprávněné obavy o budoucnost životního prostředí, zejména v současnosti, s demagogy typu Trump u kormidla (nebo alespoň mediální obdoby kormidla). Kdepak, tyto lidi je třeba vycepovat/zesměšnit a sestřelit zpátky na jejich místo. Přece si tu – my staří, znalí a zkušení – nenecháme zavádět nějaké nové pořádky od jakýchsi mladých chytrolínů, že?

Karma, pane H.

0 0
možnosti

(ekonomika) Dokázala se tak zbavit různých nevhodných soběstačných provozů, které regulovaly ceny vůči blahodárným globálním řetězcům. Řetězce nám snížily ceny a my jsme mohli uzavřít všechny zastaralé cukrovary. Když jsme již téměř žádný vlastní neměli,

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=712275

Další kocourkovská antilogika. Tak naše výdělečné a soběstačné cukrovary, které jsme ani nevlastnili, regulovaly svou vyšší cenou nižší cenu řetězců a proto jsme je uzavřeli. ;-D Tohle už je na léčbu.

2 0
možnosti

Vy mě jistě vyléčíte, co berete, abych vás dohnal? ;-D

0 1
možnosti

Klíčová je reálnost alternativ k emisním technologiím. Mimóznost a neodpovědnost studentských aktivistů plyne z popisu diskuze s organizátory stávky pro klima od renomovaného fyzika Vladimíra Wagnera

http://www.osel.cz/10498-diskuze-s-organizatory-stavky-pro-klima.html

2 0
možnosti

Ti aktivisté, kteří na náměstích velkoměst nejvíce křičí o ochraně přírody, zároveň také většinou nejvíce křičí o ochraně lidských práv a právě kvůli té ochraně lidských právy by nikdy nepřipustili, že právo přivádět na svět neomezený počet potomků ostře koliduje právě s ochranou přírody.

Takže chtějí ochranu přírody a zároveň právo na neomezený počet dětí.

Jenže ono se to navzájem tluče.

0 0
možnosti

Ano! To je rovněž velmi závažný problém. Mít děti není žádné právo! Měli bychom zaujmout rozhodnější postup než velmi liberální Čína. Jenom půl dítěte v jedné domácnosti. Omezení práv na práva není žádným omezením, to je přímý zdravý rozum.

0 0
možnosti

Vy jste fakt umělec - asi jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Smíchat světové klima se zamořováním životního prostředí vyžaduje opravdu velkou dávku ignorance. ;-D

5 0
možnosti

Od vás si pochválení svých uměleckých ambicí neskonale vážím. V

0 0
možnosti
Foto

Totiž, když nedokážete rozlišovat mezi dvěma úplně významově odlišnými pojmy jako je klima, a jako jsou exhalace, tak je asi každá řeč s vámi naprosto marná. Ale nesmutněte, mezi těmi svatě zapálenými studenty, to je úplně stejné.

5 0
možnosti

Ale to jste špatně četl ;-Djá miluji exhalace, které vůbec neovlivňují klima. Samozřejmě, že mezi těmi dvěma pojmy není vůbec žádná souvislost.

0 0
možnosti

Řekl bych, že jste svůj článek napsal na počítači a využil k jeho umístění sem na blog internet. Nejspíš jste u toho seděl v pohodlí domova na židli, něco jste před tím nebo potom pojedl a potraviny jste si koupil v obchodě. Avšak když vám tak záleží na zdravém životním prostředí, začněte u sebe. Přestěhujte se do jeskyně, pijte vodu ze studánky, přikusujte k tomu kořínky, a z té jeskyně denně vyrážejte a dům od domu šiřte svou osvětu.

5 0
možnosti

J42a37k43u28b 31H49o73z92a

6. 5. 2019 9:23

Jj, když na jedné konferenci pořádané ekoaktivisty (nezaměňovat s ekology) jeden (mezi přítomnými asi jediný) skutečný ekolog upozornil ostatní na to, že pro splnění jejich požadavků by bylo potřeba společnost vrátit do doby před průmyslovou revoluci, přednášející náhle ohluchli.

3 0
možnosti

Ano, ono je dobré protestovat. Ale vzdají se ti školáci ovoce a zeleniny z tropických krajů? Vzdají se mobilů, které se dováží většinou z Asie, kde je vyrábí i Apple? Vzdají se cest do ciziny letadlem, autobusem, autem či vlakem? Vzdají se značkového oblečení, které se dováží loďmi z Asie a pak se distribuuje po Evropě kamionovou dopravou?

9 0
možnosti

Konečně spolu můžeme souhlasit. Nevěřil jsem, že se toho dočkám. ;-D Ti školáci se stejně jako já ničeho nevzdají, ale chtěli by to po podnikatelích a vlastnících majetku. Potřebují nácvik odolnosti vůči zdánlivému klimatu.

0 0
možnosti

Jestliže jezdíte autem, tak můžete začít u sebe a ty jízdy omezit nebo rovnou s nimi definitivně přestat.

2 0
možnosti

Měl byste ze mne radost. Jezdím zásadně veteránem, který již nemusí procházet emisním limitem exhalací. Mám vždycky skvělý pocit, když exhaluji na křižovatce a je za mnou oblak dýmu jako za starých časů.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS