Diskuse

Zásluhy?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Cena práce, zboží, služeb aj. se poměřuje penězi od dob, co tyto byly vynalezeny. Zásluhovost důchodového pilíře potom nevyjadřuje jakési zásluhy v imaginární duchovní oblasti o národ a stát, nýbrž výlučně jen to, kolik peněz do onoho systému abonent po celý život odváděl. Protože těmi penězi, a teď pozor, tohle vás rozbije, ŽIVIL JINÉHO DŮCHODCE. Má tedy určitou zásluhu na tom, že jiný penzista v pohodě a v dostatku dožil. Důchodce chce v penzi jíst, bydlet a aktivně žít. A je mu naprosto egál, že se naproti v budově jakýsi archivář patlá ve starých spisech. To mu bydlení a jídlo nezaplatí. Důchodový pilíř stojí totiž na systému půjčka za oplátku. Tou oplátkou je potom ona zásluha, která by měla být zohledněna při výpočtu vlastního důchodu a kterou chtějí levičáci pod různými záminka onomu záslužnému ukrást pro sebe. Jako se o to pokoušíte vy v tomhle blogu. Je otřesné, že se sám pokládáte za intelektuála a takovou základní věc nevíte.

Vy vlastně navrhujete, aby se důchody rozdávaly podle nějakého ideového klíče, jehož pravidla by právě stanovovali ti, kteří mají na financování důchodců nejmenší podíl. Takhle to měli nastavené jen nacisti a komunisté, kteří svým papalášům připočítávali zvláštní zásluhový bonus za věrnost straně.

A ještě tohle je zábavné:

Většina slušných lidí, kteří se nechtěli kompromitovat spoluprací s komunisty se uzavřela často do intelektuálských pozic knihovníků, archivářů, historiků, učitelů i lékařů.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=712083

Bohužel vás musím s lítostí upozornit, že právě učitelé se s komunisty zkompromitovali nejvíce ze všech povolání, protože za jidášský groš vychovávali děti ke lži, otrocké poslušnosti a bezmezné oddanosti k vrahům vlastního národa. Z tohoto je vidět, že je vám naprosto šumák, jaký nesmysl vypustíte, hlavně že se to dobře poslouchá.

0 0
možnosti
ZH

Já vám rozumím. Pro vás je morálka prostě idea. Co není vyjádřeno penězi tak neplatí a neexistuje. Peníze tu sice byly dávno před důchody a z jiných důvodů, ale to nevadí, aby vám to zapadalo.

Ten archivář, co se patlá ve spisech vám třeba zachrání doložení odpracovaných let, doložení vzdělání a podobné věci, které pro již neexistující firmy nemají žádnou peněžní hodnotu, pro drtivou řadu potenciálních důchodců však ano. Vy ovšem nerespektujete žádnou dělbu práce, kdo nehodí lopatou je asi flákač, tak co bychom platili nějaké služby.

Všichni učitelé se zcela jistě nezkompromitovali, ale ti, kteří učili vás zcela jistě ano. ;-D

0 0
možnosti
JM

Nepochopený disident Horner tímto žádá o vyšší důchod.

1 0
možnosti
JP

J64o77s85e47f 63P67o66t72r

5. 5. 2019 1:05

Pane spisovateli,

píšete neskutečné nesmysly. Jak třeba máme rozumět vašemu výtvoru:"

"Péče o statky nevýdělečné, umělecké a historické je stejně samozřejmá a vyplývá buďto z morálních přísah lékařů nebo nejvlastnějšího kulturního zájmu".

Dále byste si měl uvědomit a poučit se o tom, že "katolický dědičný hřích", není žádný literální obrat, ale pravdivé hodnocení lidské rasy, že člověk je v podstatě zlý. A jestli tomu nevěříte, poučte se z dějin od nejstarších až po květen 2019.

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik