Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J17o98s66e25f 53P21o75t35r

15. 3. 2019 23:06

Pane autore,

nechápete ani vy, ani většina diskutujících zde, že problém je v lidské přirozenosti. Každý člověk má totiž tzv. světový názor - přesně řečeno, názor na svět, který získává vzděláním, výchovou.... Ten názor na svět je jedním z nejsilnějších instinktů, které člověk má, silnější než instinkt zachování života, silnější než sexuální pud. Je integrální součástí osobnosti, což se zdá být normální, ale problém je, že každý člověk se snaží vědomě či nevědomě, aby jeho názor dominoval a ve společnosti, která myslí stejně se tím vytváří agresívní síla.

Islámský terorista je terorista pro nás, pro druhou stranu je svatý bojovník na spravedlivou věc. To je třeba si uvědomit.

Lidská společnost je jen souboj ideálů, názorů, v lidské společnosti nikdy nebude mír. To by museli všichni myslet stejně. A o to snažili a snaží všechny politické systémy a všichni diktátoři - nikdy v lidské společnosti nebude mír.

Mimochodem, tato lidská vlastnost dokazuje, že člověk je duchovním tvorem, nikoliv náhodným souborem hmotných molekul.

2 0
možnosti

Doufám, že těch 40 lidí neumřelo zbytečně a konečně dojde k dialogu mezi oběma stranami barikád, jak nabízí v Káhiře.

Byl bych rád - jako každý normální čtenář - aby se boje přesunuly pouze k diskuznímu stolu. Máte pravdu, že nelze pohodlně paušalizovat. Myslím si, že spousta těch údajných "sluníčkářů" se asi chtělo přiblížit k Masarykovi, který se také "nepřizpůsobivě" postavil většině a hájil jednoho žida obviněného z vraždy. Na druhou stranu on na své oponenty neplival výrazy jako "nácek, fašista atd....", ale držel se slušnosti a vyzýval většinovou společnost k ověřování faktů.

Pointa je v tom, že každý by si měl zamést před vlastním prahem, jak moc přispíval k šíření nenávisti, třeba jen tím, že svého oponenta hodil do paušálního náckovského pytle, stejně jako oponent hodil do jednoho sluníčkářského kavárenského pytle.

Nutno dodat, že jsme to dělali všichni - včetně mě.

Teď je řada na politicích, kteří mají - oproti blogerům IDnes - skutečnou reálnou a mediální moc. Myslím si, že není řešení poplivat Okamuru, LePen, AFD, ale hlavně oslovit jejich voliče jinak, než výrazem "nácek"

Děkuji za článek.R^

1 0
možnosti
Foto

Máte neuvěřitelný talent v tom, že jakéhokoliv tématu se chopíte, dáte mu takříkajíc na ... korunu...

4 0
možnosti

P11e36t46r 35B57u65r44i52a69n

15. 3. 2019 14:29

Podlomilo by to naši árijskou pevnost.

?????? vy se považujete za nadřazenou rasu? No popravdě to někdy z vašich blogů opravdu takhle zavání.

2 0
možnosti
Foto

R^souhlas-jen bych maličko polemizovala s větou, že by bylo méně nenávisti kdyby lidé znaly osobní příběhy mnohých imigrantů-někteří lidé jsou tak zatvrzelí že ani utrpení jiných s nimi nehne-pár blogů jsem tu na toto téma uveřejnila a byla jsem zděšena reakcemi pár notoricky známých diskutérů:-/

1 7
možnosti

P86e50t58r 30B23u55r75i55a91n

15. 3. 2019 14:31

No jo, ale jak ty příběhy zjistit když podle nezávislých pozorovatelů jich přes 50% o svém původu a důvodech k migraci lže.

6 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik