Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Ještě mě napadla jedna věc. Nacisti a komunisti také vytvářeli vlastní kultury. Je záhodno vzít tyto kultury na milost a zrovnoprávnit s ostatními, nebo naopak je žádoucí uplatňovat vůči nim ten váš kulturní rasismus? Já osobně jsem pro to druhé. :-)

0 0
možnosti
ZH

Zdá se, že jsem se v původním odhau vaší osobnosti nijak nemýlil.

0 0
možnosti

No dobře, přečetla jsem si Váš blog několikrát a dlouho o něm přemýšlela. Dokážeme si ale představit, co by bylo, kdyby kulturní a ekonomický rasismus nebyl? Teoreticky.

0 0
možnosti
ZH

Co třeba mír? To vás jistě ani nenapdlo. ;-D

0 0
možnosti
VF

I z diskuze začínám mít dojem, že tomu, co jste dnes napsal, rozumíte asi jen Vy. Přiznávám, že jsem se Vás pokoušel pochopit, ale marně. Zřejmě nedosahuji Vašich kvalit.

7 0
možnosti
ZH

Z toho si nic nedělejte, já vám také nerozumím.

0 2
možnosti
JP

J53i69r25i 59P54r31a36j76z

1. 3. 2019 19:30

Tak tenhle článek jsem nedal. Je to na mě moc. Hromadě věcem tam nerozumím o čem je řeč.

0 0
možnosti
ZH

Můžete mi vysvětlit toto tvrzení?

"Vzhledem k vědecké neudržitelnosti biologického rasismu, kdy věda jasně dokázala, že rozdíly mezi lidskými barvami a původy jsou zanedbatelné a v jistém smyslu i nedědičné"

Pokud to zjednodušíme na tu úplně nejprimitivnější rovinu, pak fakticky tvrdíte, že dvěma bělochům ze severní Evropy, kteří neměli mezi předky nejméně 50 generací zpět žádného černocha, se může narodit černoch rovníkového typu.

No... Není znám takový případ. Ale, občas se stane, že se dvěma černochům narodí dítě s bílou pokožkou, ale jinak s negroidními ostatními rysy (velké rty, široký nos atd.). V tomto případě se však jedná o mutaci a zpravidla dochází k zabití takového dítěte jeho xenofobně rasistickými rodiči či sousedy.

Normálně potomek dědí od svých rodičů jak barvu pleti, tak i další atributy tělesné konstituce. Jen a pouze mutace na tom něco změní.

Pokud se nějaké skupiny lidí oddělí a žijí mnoho generací v nějakém prostředí, pak se vlivem mutací odliší od ostatních skupin, protože dojde k přizpůsobení populace tomu prostředí. Zkráceně - evoluce. Takže pokud někdo popírá biologické odlišnosti lidských skupin (ať už jim říká rasy, či plemena, či jinak), popírá vědecké poznání.

7 0
možnosti
Foto

R^ pan Horner napsal čirý nesmysl, asi jako kdyby tvrdil, že sýkory jsou vlastně úplně stejné jako vrabci.

2 0
možnosti
MS

Kde na ty perly chodíte? 8-o O holokaustu Romů, a nejdříve tělesně a duševně postižených za nacizmu se otevřeně píše od konce války. Žádné popírání nevidím, jen se zmiňují méně často než holokaust Židů.

Existují kulturní vzorce chování, které vedou k většímu procentu geneticky postižených jedinců - např. hojné příbuzenské sňatky. To je vědecky dokázáno.

7 0
možnosti
ZH

Na západě bylo několik procesů proti popíračům holokaustu. U nás jde třeba o zpochybňování a bagatelizování utrpení v táboře v Letech u Písku. Opravdu nic nevidíte a nevíte?:-P

0 2
možnosti
JT

J66i46r87i 47T78i52c50h13y

1. 3. 2019 16:51

Tenhle pisalek dale pokracuje ve vytvoru nesmyslu. Jako priklad: rasy neexistuji! Staci se zeptat lekaru, zejmena v zemich s nekolika rasovymi skupinami (USA, Kanada), jestli pri leceni pcientu rasove rozdily existuji a jestl by je meli ignorovat.

8 0
možnosti
HM

Rozdíly jsou dokonce u uvnitř ras. Například u nemocných leukémií z romské komunity je problém najít dárce kostní dřeně, protože dřeň od bílých dárců se pro ně nehodí.

2 0
možnosti
JB

Tyhle bláboly se dají uznat jako hornerismus.

7 0
možnosti
PT

P86e67t82r 61T45o40m81e23k

1. 3. 2019 16:39

A myslím, že je to homérismus kulturní i biologický.

2 0
možnosti
JK

J26a67n 93K78o95v89á44ř

1. 3. 2019 12:50

Na současný evropský rasismus a jeho vznik se dají s úspěchem aplikovat fyzikální zákony. Klidně si vyberte, jestli chcete o akci a reakci nebo o rovnováze sil. Současná politická korektnost se snaží všemožně přesvědčovat, že jsme všichni stejní, i když vidíme, že nejsme. Stejně tak se snaží u některých skupin obyvatelstva bagatelizovat problémy a trestat ty, kteří na ty problémy poukazují. Bez ohledu na to, jestli to je nebo není pravda. Čím víc tohle bude probíhat, tím větší šance, že se z lidí skutečně stanou rasisté.

12 0
možnosti
ZH

Aha, když budeme mlčet, rasismus zmizí ;-D

0 2
možnosti
Foto

Opět plácáte, tak jako skoro vždy, nesmysly. Sebelépe geneticky vybavený jedinec, pokud se mu dostane od útlého dětství vychování stylem vymývání mozku radikální vírou, nebo se dostane do prostředí kriminálního nejbližšího okolí, má jen velmi malou, skoro až nulovou, šanci na normální a společnosti přínosný život. Takže ano, sice se může narodit jako člověk s určitým potenciálem být "lepším", než spousta jiných lidí, ale pokud se tyto jeho vlastnosti nebudou rozvíjet správným směrem, tak postupem času prakticky vymizí a je z něho nakonec radikální islamista, nebo člen zlodějské tlupy. Takže ten váš kulturní rasismus vůči takovým lidem, je vlastně oprávněný, protože je napřený proti kultuře, která dokáže takovým způsobem zmrvit počáteční potenciál člověka a vytáhnout z něho napovrch jen to špatné. A ano, podle mého názoru je namístě vůči takové kultuře, která toto dokáže, postupovat s obezřetností a v případě nutnosti i velice účinným nesouhlasem s prosazováním jejích cílů. Je snad normální mít rád zloděje, gaunery, feťáky, uřezávače hlav, nebo jen tupce, co skrze svou fanatickou víru nevidí fungovaní skutečného světa? A nevím jako koho, ale já v takovém případě hodnotím výsledný produkt, skutečnost, s jakým potenciálem se ten který narodil mě nezajímá, protože to už není důležité. Důležité je, jak kvalitní je člověk v době, kdy on sám může ovlivnit své prostředí, houby je určující, jaké geny měl v hodině zrození. A pokud potkám "užitečného" člověka třeba fialového s modrými kostičkami, to už je mi jedno. Může být klidně černý, jako bota, jeho barva pro mě určující nebude, jeho přínos a činnost však ano.

8 0
možnosti
ZH

Všimněte si, jak nejste konkrétní. Plaí váš popis pro Egypťana i Tunisan či Maročana? Máte kulturní výhrady vůči Jordáncům, jsou to také islámští zločinci??? Jestli někdo plácá, tak jste to vy.

0 3
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik