Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P30e93t23r 98B21u82r82i85a44n

23. 1. 2019 13:30

Už jsem chtěl se zdviženým obočím dát karmu za vcelku souhlas, ale tím posledním odstavečkem jste to totálně zabil. V článku vcelku alibisticky přehazujete vinu z věřitele na dlužníka a zpět, což bych ještě překousl, ale závěrečné tvrzení, že za to všechno může pravice, která chce likvidovat migranty, to je fakt bomba. Škoda. Takže snad zase příště.

0 0
možnosti
ZH

Jste nepozorný ;-D píšu, že za všechno může útisk naduté pravice. Kdo ví, právě to vás právě rozčílilo.

0 0
možnosti
JS

Ve Vašem článku se vyskytuje spousta velice podivných vět, za všechny například tato: "Ve skutečnosti většina starých dlužníků nepovažuje z morálního hlediska umělé dluhy vzniklé za nespravedlivé podpory státu za splácení hodné."

Co je to "starý dlužník"? Co je to "umělý dluh"? Co je to "nespravedlivá podpora státu" a jaký je vůbec smysl té věty?

Píšete, že se setkáváte s mnoha dlužníky, jimž "poskytujete bezplatnou duchovní podporu". A co jim radíte? Předčítáte jim tyto své články? Pokud chcete s takovými pojmy obhajovat situaci dlužníků, tak se to začne podobat pohádce o tom, jak chudák k ještě větší bídě přišel.

3 0
možnosti
EK

Pořád se všichni starají o dlužníky, ale věřitel je fuj, beztak je to jenom nenažraná banka. Ale zkuste se třeba zbavit nájemníka, který neplatí nájem. Ono když by byla možnost vystěhovat okamžitě nájemníka na ulici a bylo by jedno, kolik má dětí, tak by si často rozmysleli půjčovat si na novou televizi. Takhle jsou vysmátí, dělají načerno a bydlí zadarmo.

7 0
možnosti
VM

Tak, děkuji, že jste neopomněl rýpnout do SPD, které má řešení dluhových pastí dlouhodobě v programu, ale chápu, že to můžete vidět jinak, to je vaše volba a antipatie.

Co s e týká dluhů, osobně jsem člověk, který si kupuje pouze to, na co má a půjčuje si pouze v případech, že se jedná o věci nezbytné a důkladně zvažuji, od koho a jaká je moje možnost splátek.

Na druhou stranu jsem proto, aby byli dlužníci nějakou formou oddlužováni a to i za cenu, že věřitelé nedostanou vše. Proč si to myslím? I věřtelé se na situaci v mnoha případech podílejí. Nechť je jim to tedy alespoň jako zdvižený ukazováček, že je nutno dlužníka prověřovat. A nemyslím si, že by to byl zásah do jejich podnikatelských záměrů. Žádný podnikatel díky legislativě v této zemi nemá jistotu, že mu budou faktury proplaceny.

Tedy ano, jsem pro přijatelnou formu oddlužení a zároveň pro určení hranice lichvy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik