Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soros skutečně provedl mohé akce, jejichž dopady byly veskrze humánní. Teda budeme-li hodnotit z pohledu samotného Sorose, což je nepochybně také příslušník druhu homo.

Vyvoláním měnové krize v Malajsii zničil tamní ekonomiku, která už nikdy nedosáhla růstu jako v době před krizí způsobenou Sorosem. To jistě místním lidem velice "prospělo", Soros na tom ovšem dost vydělal. Útokem na thajskou měnu dosáhl prudkého nárůstu nezaměstnanosti a kolapsu thajského bankovního sektoru. Následně zbankrotovala řada podniků a krize se přelila do dalších částí jihovýchodní Asie. Sorosův útok na hongkongský dolar odrazil finančník Donald Tsang Yam-Kuen, čímž zabránil vzniku celosvětové recese. Sorosův útok na britskou libru už je legendární, v Británii jistě jásali, když zruinoval Bank of England a libra dramaticky poklesla. Za podobnou devalvaci rublu by ho zřejmě zdejší elfové i pochválili, ruští daňoví poplatníci uže asi ne. Ačkoliv jiné moralizuje, sám zřejmě ulil 13 miliard dolarů, které měl splatit jako daň v USA. Také se např dopustil zneužití vnitřních informací společnosti při obchodování na veřejném trhu za účelem vlastního obohacení, a to při plánovaném převzetí francouzské banky Société Générale. Pokutu 2,2 milionu eur uloženou r.2002 však dodnes nezaplatil.

4 0
možnosti
ZH

Něco o Sorosovi...

Matouš 24:24 Povstanou totiž falešní kristové a falešní proroci a budou ukazovat veliká znamení a divy, že by, kdyby to bylo možné, svedli i vyvolené.

2 Petrův 2:1 V lidu se však také objevovali falešní proroci, jako i mezi vámi budou lživí učitelé, kteří budou tajně zavádět zhoubná kacířství a Panovníka, který je vykoupil, budou zapírat. Tím na sebe uvedou rychlou záhubu.

Zjevení Janovo 18:15 Obchodníci s těmito věcmi, kteří jejím prostřednictvím zbohatli, se ze strachu před její trýzní postaví zdaleka, budou plakat a truchlit 16 a říkat: „Běda, běda, město veliké, které bylo oblečeno do kmentu, purpuru a šarlatu, ozdobeno zlatem, drahokamy a perlami, 17 neboť v jedinou hodinu bylo zpustošeno tak veliké bohatství.“ Každý kormidelník, každý, kdo se plaví při pobřeží, námořníci a všichni, kdo pracují na moři, se postavili zdaleka 18 a křičeli, když viděli dým jejího požáru: „Které město je podobno tomu velikému městu?“ 19 A nasypali si prach na hlavu a v pláči a truchlení volali: „Běda, běda, to město veliké, v němž všichni, kdo měli lodě na moři, zbohatli z jeho bohatství, a v jedinou hodinu bylo zpustošeno!“ 20 Raduj se nad ní nebe a svatí, apoštolové i proroci, protože Bůh nad ní vynesl soud za to, jak jednala s vámi.

0 0
možnosti
PB

P86e71t79r 32B58u29r37i86a98n

22. 12. 2018 13:03

Obdarovávání je netržní levicový nesmysl....

Jo tak tohle bylo, v té záplavě klišé, hodně dobrý.;-D

Myslet si, že obdarovávání je levicový rys, je myšlenka roku.

4 0
možnosti
TB

Skoro jste mě rozplakal. Oni jsou na toho hodného dědečka, co k nám chce nastěhovat Afriku, oškliví, co. Béééé.

11 0
možnosti
Foto

Hlavně chce ty Afričany nacpat k Bezděkům! ;-D

0 1
možnosti
Foto

Díky "dehumanizaci" v minulosti, naposledy v 17. století nás ráno budí zvony a ne křik muezzinů a za pár dnů prožijeme vánoční svátky, namísto někdy v roce ramadán.

8 0
možnosti
Foto

Díky "dehumanizaci" jsme od r. 1948 slyšeli "Sojuz něrušímij" a podobné hity.

A všelijací Bicerové nám je strkají pod nos dodnes.

Protože pořádná dehumanizace neproběhla po r. 1990. Rv

0 1
možnosti

Já si naopak myslím, že v euroatlantické civilizaci je až příliš "přehumanizováno" a "přelidskoprávněno" na úkor zdravého rozumu.

7 0
možnosti
JP

J52o50s64e25f 84P56o91t24r

22. 12. 2018 1:23

nemám nic proti Sorosovi. Jen váš článek se mi zdá , že je složený ze samých frází a kliše. Dneska existuje plno spasitelů lidstva. Tak nám tohoto spasitele představte konkretně. Jaký je jeho vztah k národu, k náboženství, k imigrantům, k Rusku, k Americe..... O to víc je to zajímavější, Soros, Maďar, slovanské obyvatelstvo Velké Moravy, pomaďarštěné krutými a primitivními asiatskými Maďary.

1 0
možnosti
Foto

??? Pomaďarštěné krutými asiatskými Maďary? Co je to za pitomost? Slovanské obyvatelstvo Velké Moravy?

2 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik