Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P83e15t38r 53B78u39r91i25a43n

15. 11. 2018 2:29

Nakoukl jsem jen abych se zasmál. A opět jste nezklamal. Takové leporelo útržků a zuřivých pitomostí je opravdu hodno literárního skanzenu. Hezký den vašemu lékaři.

0 0
možnosti

Současný problém migrace se netýká jen Sýrie, ale prakticky celého islámského světa. A často se na pochod vydávají nikoli lidé, kteří utrpěli největší příkoří, ale spíše lidé, kteří mají nejmenší zábrany. Mnozí prchají před trestem, dnes už se dá těžko popřít, že nejméně desítky tisíc těchto lidí jsou válečníci, kteří zabíjeli své sousedy. Proto jich zastírá svou identitu tak ohromný počet. Navíc se jasně ukazuje, že tito lidé nemají zájem přijmout pravidla a kulturu hostitelských zemí, svoje pravidla a kulturu považují za lepší. Takové migranty Evropa nepotřebuje. Taková migrace ji zničí a udělá z ní stejný typ společnosti, z níž tito migranti odešli.

Takzvaný "neziskový sektor" je často neziskový jen podle názvu, ve skutečnosti existuje nespočet způsobů, jak v něm "spotřebovat" obrovské finance. Vy píšete o "drastickém zmenšování státu, který pak není schopen udržet svoji občanskou povahu". Jenže v Evropě se odehrává úplně opačný problém – státní úřady, počet státních zaměstnanců a byrokracie se neuvěřitelně rozrůstají. Stát zasahuje do čím dál více oblastí života. Ale Vy hovoříte o "drastickém zmenšování státu". Čeho chcete dosáhnout? Zvětšovat stát až do komunismu?

Firmy se chovají přirozeně – chtějí navyšovat zisky. Na tom není nic špatného. Státní úřady se také chovají přirozeně – chtějí navyšovat své rozpočty. Jenže výsledky těchto dvou druhů přirozeného chování se zásadně liší. Kolik jen civilizací "dojelo" na rozbujelý státní aparát?

Občanská společnost je založena na tvořivosti a spolupráci, nikoli na "podpoře veřejného sektoru".

Vy jste dokonce napsal, že "paradoxně jediným spojencem občanské společnosti a míru se stávají globální korporace". Víte jak vznikají "globální korporace"? Propojením ekonomické a politické moci. Občanský princip v tom můžete vidět asi jen Vy. Vždyť jste to krásně vystihl – globální společnosti vidí i v nepřizpůsobivých lidech klienty. Ano – je to přesné, ale na takovém vidění světa není založena občanská společnost.

0 0
možnosti

Nejspíš mluvíte za všechny občany. Ale k mému textu vlastně vůbec nic neříkáte. Jste mimo.

0 0
možnosti

P88e76t34r 90T57o55m59e90k

14. 11. 2018 17:22

Pan Horner píše:"Představme si, že nějakému Syřanovi vybombardovali dům, ze kterého narychlo utekl a nechal tam své doklady." To jako, že ty desetitisíce imigrantů v Německu, kteří tam jsou jako bez dokladů je tenhle případ? Lžete, lžete a zase lžete.

0 0
možnosti
Foto

R^vy jste vážně snílek pane Zděnku - kdo vydělá na míru? 8-oTen se moc nerentuje-ale takový zbrojní průmysl-ten sype prachy. Navíc sníží počet těch se kterými je třeba se dělit o ženy a zdroje a pak podpoří stavební průmysl, protože co se zničilo se musí zas obnovit-takový pěkný a velmi efektivní kolotoč kapitálu;-)

0 2
možnosti
Foto

J43i63ř41í 28K11i94n72d20l

14. 11. 2018 12:48

Za války zbrojní průmysl žádné prachy nesypal. Měl za války vládou nařízeno za jakou cenu smí své výrobky prodávat a státy se válkou zadlužili, že třeba V. Británie byla na pokraji bankrotu, USA skončilo druhou světovou válku astronomickým dluhem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik