Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pane Hornere, problém je v tom, že takzvaná Istanbulská úmluva je přesně to "politikum", které kritizujete. Nic jiného než "politikum" to není. V Evropě rozhodně nelze hovořit o absenci zákonů, které mají chránit lidská práva nebo garantovat rovnoprávnost pohlaví. Právě naopak – Evropa je zhlediska garance lidských práv nejlepším místem na planetě (zatím).

Je to stejné jako s "migrační deklarací" OSN. Její smysl velice názorně vystihl Stephan Harbarth, německý poslanec, a to těmito slovy: "Migrační pakt je v německém zájmu. Německo je hlavní cílovou zemí migrace také proto, že poskytuje zdravotní péči, sociální dávky a vzdělání. Tento pakt má ostatní země pohnout k tomu, aby tyto standardy dodržovaly rovněž, a tím se migrační tlak na Německo snížil." Podle "Die Welt" sklidil mohutný aplaus. Tady názorně vidíte, jak uvažují lidé, kteří za podobnými pakty stojí. Chtějí přimět ostatní země, aby migrantům poskytli stejné standardy, jako má Německo, a ono se to vyřeší. Problém se krásně rozloží mezi všechny ostatní. Nádhera...

4 0
možnosti
TH

Karma a skvele vyhodnoceno :

"Pokud někdo argumentuje tím, že se u nás některé trestné činy nevyskytují, jako třeba mrzačení ženských genitálií, toho pak odkazuji na nebezpečí, že se pak snadno může stát, že se v Evropě budou takové „operace“ odehrávat právě u nás, kde to není trestné.2

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=686517

0 0
možnosti
JS

Tak právě tohle je ta nejproblémovější formulace z celého textu pana Hornera. Mrzačení ženských genitálií (zkráceně ženská obřízka) je u nás samozřejmě trestná již nyní – stejně jako jakékoli jiné násilí nebo mrzačení. Žená obřízka je trestná v celé Evropě. Nejvyšší trest za praktikování ženské obřízky má Velká Británie, a sice čtrnáct let vězení, ale paradoxně právě ve Velké Británii se každoročně uskuteční nejvíce ženských obřízek – asi pět tisíc ročně. Před soud se dostaly jen asi čtyři nejděsivější případy. Zbytek jen zanášejí dětští lékaři do zdravotních karet dívek. Podobná situace je ve Francii a dalších evropských zemích. Problém je v tom, že úřady se bojí tyto trestné činy stíhat a soudit, protože hnát k odpovědnosti deset tisíc rodičů každý rok jen v Británii se prostě nedá zvládnout. Navíc se dá očekávat, že muslimské obyvatelstvo by zareagovalo násilnými protesty.

Istanbulská úmluva je k ničemu, pokud evropská legislativa není schopna zabránit ani mrzačení dětí přímo v Evropě. V Německu už začínají vydávat různé výjimky pro rodiny, kde má muž více manželek. K čemu je tedy Istanbulská úmluva? Obávám se, že jedině k tomu, aby legalizovala tyto různé výjimky, aby se "rozplizla" definice rodiny a definice pohlaví do něčeho neurčitého, co má velmi širokou definici, a aby se tato široká definice dostala i do školních osnov. Žádná evropská země si nemůže stěžovat, že by měla málo zákonů garantující lidská práva nebo rovnoprávnost pohlaví atd. Istanbulská úmluva je přesně ten typ dokumentu, který má právo zkomplikovat, "rozbřednout" do mohutnějších rozměrů a umožnit jeho širší výklad.

4 0
možnosti
PT

P50e60t95r 51T72o23m84e13k

7. 11. 2018 10:30

Lhjs nj hjiouh skld. Vuah kan jdsbfji sdjfh? Gjakpjf dshuwuu ksl hjuwowhj hdejsdkjcfbn.

1 0
možnosti
JZ

Konceptuální umění.

0 0
možnosti
JH

J77a69k86u57b 65H76o88z61a

7. 11. 2018 9:37

Dnes je to dosti nesouvislý blábol. Jestli jste jen nabušil do klávesnice své myšlenkové pochody, tak potěš koště. I na literární útvar s názvem úvaha je to moc nesouvislé, ale nezoufejte, podle nesouvislých blábolů sepsali kdysi v 7. století jednu knihu, co je překvapivě pořád populární. Jinak po literární stránce nad ní vyčnívá i Padesát odstínů šedi (autorka to psala na Blueberry s automatickými opravami), a to je co říct.

2 1
možnosti
PB

Velká gratulace vašemu dealerovi.

9 2
možnosti
JZ
  • Počet článků 826
  • Celková karma 20,61
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik