Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Především Klaus v té besedě reagoval na skutečnost, že Halík veřejně odmítá definovat rodinu jako model "otec+matka=děti", ale snaží se rodinu označit jako něco, co není přesně definováno a co nemá konkrétní náplň. Je opravdu zvláštní, že tento děsivý názor zastává právě katolický kněz. Právě Halík uveřejnil v tisku názor, že Piťha svým kázáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu a odvolává se na "právní experty". Je to právě pan Halík, který se rozhodl kriminalizovat názor, který hájí "tradiční pohled na rodinu".

Klaus nesrovnal Halíka s Heydrichem, přesně řekl toto, cituji: "Dnes to není Heydrich, ale Halík, kdo ohrožuje celou podstatu naší civilizace", s poukazem na to, že Halík hodlá kriminalizovat někoho, kdo hájí "tradiční pohled na rodinu".

Stačí se podívat, jak se Halík vyjadřoval k vyvraždění redakce francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo. Místo aby se zabýval morálním profilem víry (islámu), která své stoupence motivuje k vraždění lidí, rozhodl se přenést odpovědnost z vrahů na oběti, a to tím, že přirovnal oběti k lidem, kteří "vlezou do lví klece, aby exhibovali své pohrdání všemi pravidly a nezodpovědně tím ohrožují nejen sebe, ale i mnoho jiných, kteří za jejich exhibici zaplatí životem." Kdyby se totiž pan Halík spoléhal na Bibli a Krista, nikdy by neobhajoval islám, nikdy by například neoznačil oběť vraždy (režiséra Theo van Gogha) za "mravně zvrácenou".

Jestliže pan Halík je schopen soudit oběti odporných vražd a hledat důvody pro jejich smrt, proč by někdo jiný nemohl zaútočit na Halíkovy názory s adekvátní tvrdostí?

15 0
možnosti
Foto

R^máte pravduR^

a Klaus skutečně šílený je. vlastně oba, asi je to dědičné;-D;-D;-D

3 9
možnosti
Foto

Vy jste mistr demagogie. Na vás má málo kdo.RvRv

12 1
možnosti

J32a17k44u46b 96H96o35z61a

2. 11. 2018 9:20

Za mistra demagogie už dlouho považuji spíše pana Halíka. Pan autor zatím zaslouží pouze titul exota webu.

14 1
možnosti
Foto

Kam byste proboha chtěl zacházet? 8-o Rv

5 0
možnosti

Klaus nechápe, že jeho čas byl. Je to zkrachovaná existence a rád chce být furt v prezentaci . (Exhibionista;-D)

3 11
možnosti

Asi Vám ušlo, že Klaus sám do sdělovacích prostředků nemůže. Jestliže v nich dostane prostor, tak to není jeho exhibicionismus, ale oboustranné rozhodnutí jak majitele oněch sdělovacích prostředků, tak i jeho.

Exhibicionismus by byl, kdyby svolával setkání jeho na straně jedné s občany na straně druhé. Takové setkání by mohl organizovat, protože na veřejném prostranství se může pohybovat jako kterýkoli jiný občan. Mohl by svolat takové shromáždění, tak by přišlo deset lidí a on by z toho mohl dělat světobornou událost.

Ale sdělovací prostředky nejsou veřejným prostranstvím, tam může jen tehdy, když s tím souhlasí majitel.

A on s tím patrně souhlasil.

5 0
možnosti

J98a92n 90J30í83l88e75k

2. 11. 2018 1:58

Jinak není moc asertivní někoho s něčím srovnávat. Zřejmě máte mezery ve vzdělání. Ale to se stává i "intelektuálům," že si pletou pojmy a dojmy.

7 1
možnosti
Foto

mezery ve vzdělání máte vy-a hlavně vám zcela selhává logika-ve svém posledním blogu kritizujete lidi, kteří otázku berou jako útok a vzápětí mé otázky mažete.takže si nejen protiřečíte ale dokazujete že nejste schopen odpovědět a nemáte ani koule na to abyste to připustil

0 3
možnosti

No, jak to napsat slušně, když si na tom tak potrpíte. Znáte ten román od Dostojevského?

5 0
možnosti

J84a52n 19J35í55l33e24k

2. 11. 2018 0:49

Argumentovat na nadávku prakticky nelze. Stala se běžným výrazem svobodného pocitu a soukromého názoru svéprávné osobnosti

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=685777

Ano, hezky jste si nastavil zrcadlo:-)

4 0
možnosti
Foto

někdy si říkám jestli se vám k počítači nedostal některý z vašich pacientů, to není možné že člověk který píše tyhle komentáře měl léčit dušechně vyšinuté pacienty;-D

0 5
možnosti

O55t77a 65K80i93n53c

2. 11. 2018 0:23

Nevím, zda určitý profesor, sebestředný a považující se za vševědoucího, vám vůbec stál za napsání blogu. Mně by za to nestál. Viz jeden starý vtip: Jaký je rozdíl mezi Pánembohem a Klasem? Pánbůh si o sobě nemyslí, že je Klaus.

5 3
možnosti

O16t20a 64K23i51n86c

2. 11. 2018 0:24

Oprava překlepu: má být Klausem a ne Klasem.

0 0
možnosti

J65a60n 14J55í96l44e40k

1. 11. 2018 23:41

Přemýšlím, co chcete asi říct? Že by se mělo střílet z Aurory?:-)

7 0
možnosti

Ohleduplní a slušní lidé nestřílejí z Aurory ;-D na mne vaše dětské podupávání nepůsobí, klidně si poslužte.

0 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS