Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Hornere, pokud bych Váš článek považoval za reálný popis situace, pak bych na jeho základě nutně musel dojít k závěru, že Češi prostě mají něco proti dobrovolnictví a že dobrovolníky považují přímo za zrádce. To je samozřejmě nesmysl. Například dobrovolnické akce s názvem "Ukliďme Česko" se pokaždé účastní hodně přes sto tisíc lidí, další stovky tisíc lidí pomáhají v domovech pro seniory, při projektech zaměřených na ozdravění přírody, volnočasových aktivitách pro děti, péči o zvířata atd. atd. Obrovské částky se vybírají na různé projekty prostřednictvím DMS – a to i na projekty realizované v zahraničí – vodovody, školy, nemocnice atd.

Pokud považujete nějaké politické šachy se "syrskými sirotky" za důkaz "národního egoismu" Čechů, kteří nechtějí dobrovolně pomáhat, tak jste to právě Vy, kdo předvádí "deficit racionality".

3 0
možnosti

tak blog jsem si přečetla má z toho akorát pocit, že neustále hovoříte pouze v obecné rovině. Neustále ve svých článcích někoho napadáte za jeho názor. Ale o tom ta společnost přece je. Je rozdílná, a tak je to správné.

5 0
možnosti

J23a19k68u91b 91H21o76z10a

20. 9. 2018 8:17

Jen pište dál, barde! Nenechte se odradit. Věru chmurné bylo toto místo, kdy činnost svou ukončilo komické duo HassHreb a poté odešli i dva další pozoruhodní pisálci. Pán, který mne svými blogy občas rozsekal na Cimpr-cempr a také korpulentní pán, co měl rád mejdany. Nebo to byly Majdany? Kdož by pamatoval... Oba nás hanebně zradili a přisáli se raději k vydatnému cecíku neziskového sektoru. Doufám jen, že Vy nám něco takového neprovedete.

1 1
možnosti

Podívejte se na výsledky hlasování o přijetí syrských sirotků ve sněmovně

http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=68193

0 0
možnosti

Problém není v tom, že by Češi byli sobečtí a necitliví, jak se nám v posledních dnech snaží vnutit ti, co o pomoci rádi mluví a píšou, ale většinou sami nic nedělají. Pracaval jsem v Adře a vím, kolik lidí pomáhá a nedělají to jen proto, aby se zviditelnili před volbami.

Problém je, když lidé, kteří sami nedělají pro druhé nic moc, spíš se starají o sebe a svou kariéru, chtějí nutit druhé, že musí pomáhat, ale ne tak, jak by sami chtěli, ale jak se jim to nalajnuje.

Zkuste o tom přemýšlet. Možná pak nebudete mezi řádky urážet své spoluobčany, kteří podpurují svými dary dobročinnost, sami pomáhají potřebným lidem ve svém okolí, ale jen nemají tu potřebu o tom pořád "troubit" do světa a už vůbec si nepřejí, aby se o jejich dobrovolné pomoci mluvilo nebo psalo někde v mediích.

Přeji příjemný den.

14 0
možnosti
Foto

jen tak na okraj-spojení slov musí a dobrovolná je zajímavá hříčka;-D;-)

1 0
možnosti
Foto

Nějak jsem nepobrala, kdo jsou ti, kdo chtějí dobrovolně pomáhat a jak to chtějí dělat. Mohu poprosit o vysvětlení?

4 0
možnosti
Foto

R^souhlas ale obávám se že je to házení hrachu na zeď a pochopí málokdo-to rčení o házení perel radši vypustím, aby se tu někdo neurazil protože by nepochopil, že je to jen rčení a ne cílená urážka-karmaR^

1 5
možnosti

"...souhlas ale obávám se že je to házení hrachu na zeď a pochopí málokdo.."

Vyvolení vedeli vždy všetko.

"O tom, čo je krasne, rozhodujeme my, strana...";-)

6 0
možnosti

Zamyslet nad sebou byste se měl hlavně vy.

10 2
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik