Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

"Kulturní rasismus" je umělým pojmem, doslova rétorickým klackem, který vymysleli lidé neschopní obhájit své názory pomocí logiky a skutečných argumentů.

Jestliže se někdo rozhodne kritizovat nějakou kulturu, protože ta kultura potlačuje lidská práva, ubíjí svobodného ducha, adoruje násilí a potlačuje tvořivost, tak prostě nemůže být označen za rasistu, protože rasismus prostě není definován jako "kritika kultury". Proto byl vymyšlen "klacek" v podobě pojmu "kulturní rasista", aby jím mohl být "mlácen" každý kritik nějaké kultury, ideologie nebo náboženství. Kritik kultury je tak onálepkován jako rasista, ačkoli jeho kritický názor nemá s rasismem vůbec nic společného. Přesně tohle je účel pojmu "kulturní rasista", k němuž jste se Vy přímo fundamentálně upnul.

Kultury nemají stejnou kvalitu. Některé kultury jsou dokonce označovány jako "destruktivní kulty", studují je psychologové a zjišťují, jakými mechanismy poškozují jedince i celou společnost.

Pokud nejste schopen rozpoznat, že kultura, která považuje ženu za podřadnou bytost, je závadná, pak naprosto chápu, že nejste schopen rozpoznat ani závadnost pojmu "kulturní rasista".

P.S.: Problémy Ugandy nemají původ v křesťanství, ale v sektářských a rodových sporech a válkách, které tam trvají již celá staletí.

2 0
možnosti
Foto

R^karma -a nemažte ty hloupé protiargumenty oponentů-ráda se k diskuzi vracím abych zasmála té jejich slepé umíněnosti-když to vymažete tak mě o to potěšení ochudíte;-)

1 4
možnosti
JB

Tento pán se také vyvinul, kupodivu, evolucí. Je slepá.

2 1
možnosti
Foto

no pokud nechala vyvinout i některé ze zdejších diskuterů tak je víc než slepá

0 0
možnosti
ZV

Pán Horner je evidentne vždy pripravený všemožnými newspeakovými pojmami dokázať, že všetci sú blázni, iba on je lietadlo.

19 1
možnosti
ZH

Argumenty definitivně došly ;-D

2 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik