Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Už po tretí raz sa vás pýtam, pán Horner, čo je to kultúrny rasizmus? Je to postoj afrických študentov Londýnskej univerzity, ktorí sa odmietli učiť o Kantovi, Aristotelovi, či Voltairovi z jedného-jedineho dôvodu - pretože boli bieli? Je kultúrnym rasizmom vreskot čiernych hollywoodskych hercov, že nedostali v ten rok žiadneho Oscara? Začo ho chceli dostať? Za farbu pokožky? Je kultúrnym rasizmom falšovanie našej vlastnej histórie, keď Richarda III., alebo Janu z Arcu musí hrať člen čiernej rasy len preto, "aby sa neurazili"? Nikdy nie ste schopný odpovedať.l

6 0
možnosti
ZH

Kulturní rasismus popisuji v několika svých článcích a dal jsem v nich řadu odkazů na mnohé vnější zdroje, které byste neměla ignorovat. Pak byste se mne nemusela opakovaně ptát, což je značně obtěžující pro mne i pro vás. Nejsem žádný váš učitel, musíte sama zkoumat.

Vámi uváděné příklady by možná bylo užitečné prozkoumat z hlediska kulturního rasismu. Rozlišit zdali jde o pravdivé zprávy, zdali jde o recesi studentů nebo o hloupý mnou kritizovaný projev. Všechno je možné, klidně se tím zabývejte. Na mou odpověď nečekejte, na to mám příliš málo času a informací.

Jistě jsem úplně neschopný, proto nečtěte moje blogy. Čtěte jen ty konformní s vašimi nadějemi a plány do budoucna. Setkávejte se jen s vlastním přesvědčením a neobtěžujte se zbytečnými otázkami na osobu, která vám nemůže dát než neschopnou odpověď. Jste nyní se sebou zcela spokojena?

0 2
možnosti
JS

Je opravdu zajímavé sledovat, jak "antikulturní antirasisté" typu pana Hornera srší humorem nad problémem, na jehož počátku stojí vražda. Dovolil jsem si vyrobit pojem "antikulturní antirasista", protože opravdu nevím, jak najít vhodné antonymum pro "kulturního rasistu". Tedy napadlo mne ještě jedno ryze české slovo, ale to je v rámci for-cenzury nepřijatelné.

Nejzajímavější z celého tohoto článku je ten odkaz na článek pana Rychtra.

11 1
možnosti
MS

Kde udělal pan Horner z HTF chybu? Nerozlišuje mezi etnickou a politickou definicí národa. Minority jsou jistě součástí politického národa, ale u např. Romů a Vietnamců nelze mluvit o společném jazyku (i když umí také česky), a dlouhodobě ani o kultuře, mentalitě a historii. Důležitá je míra integrace menšiny do společnosti ve smyslu základních hodnot, ne kulturních specifik. Když svá specifika postupně opouštějí a kříží se s majoritní společností, lze mluvit o jejich začlenění do etnického národa, který ostatně nebývá "saubere Rasse". U panovnických rodů v Evropě je mix s následou adaptací nejvýraznější. Národ je přirozeným stupněm na škále řekněme jednotlivec - rodina - obec - xxx - národ - yyy- lidstvo. Pro agresivní jedince spolku HateFree - čti Nenávist zdarma - je národ sprostým slovem a synonymem k nacionalizmu.

Je dokázáno, že muslimská kultura včetně náboženství je v mnoha ohledech s euroatlantickou kulturou neslučitelná a mísení ve velkém přináší problémy, jež jsou v západní Evropě evidentní. Významná část se na novou společnost neadaptuje, vznikají no-go zóny a radikalizace v dalších generacích. Protesty proti tomu jsou logické, ale případné kriminální excesy to neomlouvá.

10 1
možnosti
PT

P21e73t80r 46T35o68m32e77k

30. 8. 2018 14:40

Jenže, a teď vyslovím doměnku, protože pan Horner odmítá některé informace, kterými ná zásobuje vysvětlit. Takže jenže dcery pana Fornera jsou muslimky a v tom je ten problém.

0 0
možnosti
Foto

I85v50a70n 47R38y49c14h89t35r

30. 8. 2018 11:02

Dobrý den, pane Horner, děkuji za citaci mého článku, i když mám dojem, že s ním příliš nesouhlasíte (pominu Vaše hodnocení mého etnika dle fotografie). I tak ale díky za názor. Za rasistu se rozhodně nepovažuji, prostě jen nemám rád černobílé vidění. Pokud je oficiální přístup takový, že jakýkoliv nesouhlas s masivní imigrací je paušálně označován jako šíření nenávisti, není to v pořádku. Pravda je jako vždy někde uprostřed. A proto je dobře, že i Vy i já můžeme takto vyjádřit své názory.

18 2
možnosti
JB

J22a75n 19B59u38r61d50a

30. 8. 2018 12:15

Tak to je štěstí, že oficiální přístup takový není ;-D

0 0
možnosti
MN

Podejte si ruce s panem Trčálkem. To je grafománie jak vyšitá. Vám aspoň děkuji za odkaz na zajímavý článek. Sbohem.

9 2
možnosti
Foto

K56a58r19e61l 34M35á53d40l72e

30. 8. 2018 10:57

Pan Trčálek má aspoň osobitý styl humoru, který sice někdy přežene, ale většinou se dá přečíst (tím neříkám, že i souhlasit). Zato Horner je klasickej žlučovitej netolerantní sluníčkář, kterého ani nemá smysl číst, vždycky jen nakouknu do diskuze.

7 1
možnosti
JU

J73o20s30e13f 18U94l11m24a52n

30. 8. 2018 10:22

"...kulturním rasismem, který dle některých neexistuje" - samozřejmě, že neexistuje, protože ten pojem je sám o sobě nesmyslný a byl vymyšlen lidmi jako jste vy k šíření propagandy a demagogie. To ovšem neznamená, že by neexistoval jev, který vy takto hloupě nazýváte, ten samozřejmě existuje a je faktem, že různé kultury si nejsou rovnocenné (rozumějte nejsou na stejné úrovni).

9 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik