Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myšlenky Marxe jsou zcestné a nebezpečné, ne náhodou se hodily do krámu komunistům, hlavně princip, jak se nadobro zbavit kohokoliv "jménem všeho pracujícího lidu".

Pokud nebude socha kompletně rudá, tak záhy bude její některá část (asi ruce, nebo hlava) na rudo přebarvena, nutno podotknout, že právem.

0 1
možnosti
Foto

A na tak nebezpečnou Marxovu myšlenku jste přišel jak? To máte tak dobrou fantazii?

0 0
možnosti
Foto

J88a24k78u30b 84R64o60t35h

9. 5. 2018 10:20

Zjistil jsem, pane autore, že musíte být dva. Jeden střízlivě uvažující a píšící intelektuál s dobrým vztahem k Izraeli, kterému dávám karmu, a jeden jurodivý zastánce imigrace kohokoliv s jakýmikoliv důvody, píšící zmatené materiály, napadající kdekoho. Ach jo.:-/

1 0
možnosti

Tak odhadovat názory Horákové nebo Patočky na sochu Marxe je trochu nekorektní, protože to pravdu těžko říct, co by na to říkali, není vůbec jisté, že by byli proti. Možná by ctili v Marxovi myslitele, jehož názory byly prostě zneužity. Já osobně Marxe respektuju jako filozofa, který do myšlení vnesl perspektivy do té doby vcelku neznámé, tj. problém ideologie, nadstavby, vykořisťování, falešného vědomí, sebepojetí Já skrze práci a další. Rozhodně ho nepovažuju za největšího filozofa všech dob a ani jednoho se svých soukromých "duševních učitelů", ale je to člověk zajímavých názorů, i když pro mě spíše modifikovaných až v dílech neomarxistů než přímo od něj. Osobně mě daleko více zajímá Fridrich Nietzsche a předpokládám, že i kolem případné jeho sochy by se hodně namluvilo. A to nemluvím Platónovi, jenž sám ve svém politickém myšlení navrhl takové totalitní řízení společnosti, že pokud by se někdy vůbec realizovalo, patřilo by jistě k těm nejhorším, jaké kdy svět poznal.

1 0
možnosti
Foto

Socha. Pozoruhodné je, že v zemi, kde stál monumentální Stalinův pomník v Praze na Letné (zvaný též fronta na máslo), kde nalezneme tu a tam sochy osobností přinejmenším rozporuplných, např. Tonda v Zákolanech, v zemi, kde presidentem je býval člen KSČ, premiérem též komanč, navíc registrovaný co spolupracovník StB, v zemi, kde se KSČ(M) cpe k moci a snaží se prosadit na klíčové pozice své členy (Ondráček a pod.), v zemi, kde zdejší komunistická strana není ochotna se odříznout od své neblahé (zločinné) minulosti (o nápravě škod nemluvě), kde na blozích a v komentářích čteme obdiv k imperialistickému Rusku a Putinovi - ATD ATD ATD,

nám nejvíce vadí jakási čínská plastika, dovezená do Německa. A slyšíme silné hlasy, že EU je neomarxistická. A nemáte dojem, že ten neomarxismus bují především u nás - viz výše uvedené?

Není to bědování nad Marxovu sochou jen pokus zastřít, že to u nás zavání trochu víc? Nabízí se tu úsloví o zametání před vlastním prahem a břevnem v oku vlastním.

Komunistický režim byl u nás nejtužší, v KSČ bylo 10 až 15% obyvatel, sametová revoluce nás zastihla jako předposlední.

Na doplnění: květnová revoluce v r. 1945 začala právě na Marxovy narozeniny(!), zajímavá shoda. Rodný dům Jana Patočky se nachází u nás v Turnově v ulici Sobotecké, pamětní destička je poněkud nakřivo. Jako naschvál byla v domě umístěna zvláštní škola, až teprve když se dům vrátil původnímu majiteli, byla přesunuta jinam. Teprve nedávno. Také výraz úcty k našemu filosofu.

Ale našli jsme pravého viníka. Za všechno může Marx, pacholek jeden!

1 0
možnosti

Nevím nevím, jestli se dá Marx označit za "zastánce" třídního boje. To je jako říct, že je někdo zastáncem gravitace. Třídní boj byl - v Marxových očích - z dějin vyplývající nutnost. Nic, o čem by se dalo "rozhodovat". Tak jako musel přijít čas, kdy buržoazie převzala moc od feudálů, jednou přijde chvíle, kdy moc od buržuů získá proletariát. Kdy skončí vykořisťování člověka člověkem.

Marx se domníval, že k tomu převzetí dojde v nejvyspělejších zemích světa a bude znamenat konec odcizené práce a všestranný rozvoj lidskosti......

2 0
možnosti

Jo, k převzetí. Násilím. To nikdy nevedlo k ničemu dobrému. Marx byl bídný filosof.

2 0
možnosti
Foto

Marx je Kantovým žákem. Pouze převrátil jeho filozofii z hlavy na nohy.

0 2
možnosti

Zas bych nepřeháněl...

1 0
možnosti

Chtěl jste napsat hanba britům, hanba Německu, hanba Evropské unii, ale zkrátil jste to až moc, co?

0 0
možnosti

Mno... Už vám konečně dochází, že Evropa je ve vleku marxistů, kteří se pokouší oprášit ideu rozvratu společnosti? A že import muslimských vojáků s touto snahou úzce souvisí? A že odpůrci této invaze ani zdaleka nejsou žádní neonacisti ani xenofobové?

1 0
možnosti

Moc se neradujte ;-D jako nepotřebuji uctívat nějakého Marxe, stejně tak nepotřebuji uctívat jakéhokoli antiMarxe. Ve vašem světě, kde je nezbytné vždy někoho postavit proti někomu, nikdy žít nebudu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS