Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevěděl jsem, že je Soros liberál. Jeho výrok "Evropa MUSÍ přijmout uprchlíky" moc liberálně nezní.

0 0
možnosti

Tvrdíte, že "liberalismus ze své podstaty nemůže být totalitní". To byste se divil, kolik totalitních ideologií se dnes skrývá pod "liberalismem". Dnes například názorně pozorujeme, jak liberalismus, který si za svůj cíl volí naprostou ekonomickou svobodu v podobě "volného trhu", umožňuje vznik doslovné "bankovní diktatury" nebo vznik nesmírně mocných ekonomických monopolů a kartelů. Tento typ liberalismu reprezentuje právě Vámi jmenovaný G. Soros. Soros se navíc rozhodl, že svou ohromnou ekonomickou moc využije k prosazení své osobní vize "správného světa".

A vůbec nejnebezpečnějším druhem libralismu je ten, který prosazuje model multikulturalismu, jako model ideální společnosti, kde se "svobodně mísí všechny kultury". Lidé, kteří tento model prosazují, si myslí, že kultury jsou rovnocenné. Jenže nejsou. Jsou kultury dobré, tvůrčí a výkonné, ale také špatné a vyloženě destruktivní.

1 0
možnosti

Liberalismus je jen slovo, zrada ideologií spočívá v tom, že se zpočátku tváří jako úžasné zářné zítřky, ať jde o marxismus, fašismus nebo nacismus.

2 0
možnosti

Ale snad jste alespoň pochopil, že liberalismus prosazovaný jako jediné dobro je totalita.

2 0
možnosti

J55a51n 69R55á91ž

25. 4. 2018 9:59

Už to, že t.zv. "západní" společnost prohlašuje ústy svých politických a intelektuálních elit, že je liberálně demokratická, pojem liberální přímo devalvuje.

Jak může liberální demokrat mít jako hlavní směr své politiky něco regulovat, cíleně dehonestovat nositele jiných názorů, omezovat suverenitu projevu občanů a politickými rozhodnutími svobodu projevu potlačovat?

Pro skutečného liberála je individuální svoboda nejvyšší hodnotou, ale současní "západní" hlasatelé liberalismu názorovou svobodu omezují, takže v mnoha myslích se stává pojem "liberální" demokracie jen variantou totalitní autokracie.

6 0
možnosti

Bývávalo pane Hornere. Dnešní liberalismus nemá s tím původním pranic společného. Viz například Women's March - pochod za práva žen (když se hlásíte k tomu feminismu), kterého se nemohly zúčastnit ženy aktivní v tzv. prolife hnutí. Trochu neliberální od liberálů, nemyslíte?

Ale tohle je jen prkotina, těch zákazů a regulací, které mají na svědomí právě liberálové, jsou stovky.

Pokud jde o Sorose, dovolím si na něj mít svůj názor - není to dobrý člověk.

5 0
možnosti

meh

Liberalismus vypada strasne mile, elegantne a pratelsky vidte? nanestesti realita liberalni ideologie je ta sama jako to bylo u komunismu, nebo kapitalismu. Aby mohl fungovat liberalni system, musi nastoupit kompromisy, protoze "lide". Kazdy system funguje v teorii perfektne. Pridejte do toho lidi a vsechno se zhrouti. jako priklad bych mohl uvest mnohe byvale liberalni hnuti, ktere se pozvolna pretransformovali na ciste komunisticke organizace. (Liberal Bernie Sanders je jen umirnenou spickou ledovce).

Jo. A vubec nesouhlasim s tim, ze svoboda je o tom, ze co neni zakazano je povoleno a moje svoboda konci tam, kde zacina svoboda jineho. To je zvast, ktery v komplexni spolecnosti nikdy nefungoval a fungovat nebude.

Svoboda podle mne znamena neco uplne jineho.

0 0
možnosti

Moc hezky jste onálepkoval veškeré odpůrce toho vašeho antiliberálního Sorose jako odpůrce všeho liberálního.

3 0
možnosti

Liberalizmus nemoze byt zo svojej podstaty totalitny. Pravda. Buhuzial, teraz existuje aj "liberalizmus" ktory nema okrem pomenovania s liberalizmom nic spolocne, za ktorym sa schovavaju lavicove a neomarxistixcke organizacie. Velmi casto su platene zo sorosovych fondov.

3 0
možnosti

Stejne jako komunismus ze sve podstaty nemuze nikoho utlacovat :-)

0 0
možnosti
Foto

J14a80k94u84b 17R78o72t14h

25. 4. 2018 8:33

Víte, několikrát jsme se zde střetli, vy asi víte, za co vás považuji a jak se často stavím k vašim slovům, ale dnes, zvlášť po přelouskání posledního zmíněného opusu Martina K. vám dávám KARMU!R^

1 1
možnosti

Přeloženo: normálně si o vás myslím, že jste, dnes jsem se milostivě rozhodl, že protentokrát nejste.

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik