Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tak jako se o feministkách často tvrdí, že jsou to ošklivé chudinky které bojují proti mužům jen proto, že o ně nikod nestojí, dalo by se říct, že antifeminisky podkuřují mužům, protože jinak by si neškrtly-;-)

souhlas s blogemR^

0 0
možnosti
JK

Možná je to tím, že se feminismus zvrhl v pochodování pod praporem a to nevede k ničemu dobrému.

0 0
možnosti
TB

Jestli to třeba nebude tím, že navzdory vaším rudým teoriím některé ženy spoléhají na své vlastní schopnosti a svou průbojnost, namísto, aby naříkaly, jak za vše mohou chlapi a jak je potřeba je znevýhodnit.

0 0
možnosti
ZH

Proč mě napadáte? Jaké rudé teorie? Nevíte o feminismu vůbec nic, vnucujete mu pak svoje hlediska. Doložte čím je feminismus rudá teorie.

0 1
možnosti
JS

Podle Vás se "propadáme ve statistikách lidských práv čím dál hlouběji...". Ve svém posledním odstavci naši zemi charakterizujete pojmy "neutěšená sociální situace" nebo "tekutý hněv" a dokonce vyjadřujete obavu, že "v ženských právech nás zanedlouho předěhne i Saudská Arábie".

Ve skutečnosti na základě různých mezinárodních žebříčků a hodnocení patří naše země k nejbezpečnějším zemím světa. Konkrétně v žebříčku GPI jsme šestou nejbezpečnější zemí světa, patříme k nejvzdělanějším zemím světa, jejíž obyvatelé mají největší všeobecný přehled, ve zdravotní péči se již zařazujeme do první desítky zemí světa, a tak bych mohl pokračovat.

Váš názor ohledně lidských práv v naší zemi se zřejmě opírá o názor Zaída Raaáda Husajna, despoty, který se zřejmě řízením nějakých démonů stal komisařem OSN pro lidská práva.

Způsob, jakým hodnotíte naši zemi, spíše vypovídá o tom, že si přejete, aby to tak bylo, než že to tak opravdu je. A s tím souvisí i to, jak popisujete problém feminismu.

Muž a žena jsou nezbytnými částmi jednoho celku zvaného člověk. Žena nikdy nebude jako muž a muž nikdy nebude jako žena, ale pokud se muž a žena vzájemně najdou, vzniká jeden z nejúžasnějších zázraků tohoto světa. Žena, která se začne chovat jako muž, přestává být ženou. A stejně tak to platí i pro muže. Snaha rušit rozdíly mezi muži a ženami, zavádět třetí, čtvrté a kdovíkolikáté pohlaví a podobné nesmysly – to všechno je znakem tmářského myšlení. Tmářství se vzájemně přitahuje. Kdo si tohle uvědomí, nepřijde mu divné, že Pákistán, kde lidská práva patří k nejhorším na světě, jako jedna z prvních zemí přijala "neutrální pohlaví".

2 0
možnosti
ZH

Jsme na druhém místě na světě na světě v rozdílech platů mezi muži a ženami, což svědčí o tom, že naše ženy jsou v mezinárodním srovnání pomalu nejhorší na světě. Tato země založila svou prosperitu na bagatelizovaném sociálním dluhu. Přes dumpingovou cenu práce dostala i řadu poctivě pracujících na hranici bídy.

1 1
možnosti
ZH

Nechápu, na co se ptáte, když odpověď máte ve svém článku.

Feminismus rozbil rozložení mužských a ženských rolí. Toto rozbití rolí má nutně dopad i na vztahy mezi manžely a vzrostl počet rozbitých manželství.

Příklad takového rozbíjení: vstup žen do mužských rolí nutně oslabuje žádoucí odpovědnost muže za rodinu. Nezodpovědný muž pak snáze rodinu opouští, nebo je manželkou vyštván.

Ženy bez zodpovědného partnera pak neumějí dávat svým synům správný příklad a vychovávají z nich (nezřídka) nezodpovědné sobce, tedy už od počátku vkládají do svých synů potenciál nestability.

Kruh se uzavírá a ukazuje se, že feminismus je slepou cestou. Feminismus vyvedl společnost z nějaké rovnováhy, stal se rozkladným elementem, tedy bude třeba najít rovnováhu jinou. Toto motivuje antifeministy k jejich postojům.

1 1
možnosti
EK

To by se vám líbilo, zahnat ženy k plotně, ať drží ústa a krok.

0 1
možnosti
JS

Já v tom mám trochu hokej, co vlastně jsem... nepotřebuji muže pro život, moje svoboda a nezávislost jsou pro mě důležité, na druhou stranu jsem mám muže ráda a jsem ráda ženou a teď babo raď ;-)

1 0
možnosti
ZH

Stačí se informovat o tom, co dnešní moderní feminismus chce a hlásá. Jistě za to mohou zdejší feministické aktivistky, že většina žen, stejně jako vy, nevědí, co feminismus nyní chce. Proto mu také tato chtění mohou vnucovat velmi snadno jeho kritici. Jde o to, že třetí vlna feminismu neuznává žádné předem rozdělené společenské funkce, než na základě dohody a dobrovolnosti. Tedy, každá žena se může dobrovolně najít a seberealizovat v kuchyni, ale má kdykoliv právo toto uspořádání zpochybnit a na základě diskuze se dobrat k novému uspořádání. Na všechny ostatní nesmysly zapomeňte.

0 1
možnosti
JN

Pane autore, předpokládám, že jste svobodný a bezdětný. Mýlím se?

0 0
možnosti
ZH

Mýlíte se. Mám tři děti.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavá úvaha. Přiznám se, že o Františce Plamínkové prakticky nic nevím, jen jsem si všimla, že Česká televize nyní shání o ní dokumenty, aby mohli něco natočit. Takže mě napadlo, že je to nějaká polozapomenutá hrdinka.

O synech, které si nespokojené ženy staví do role náhradních partnerů, jsem slyšela od jednoho psychologa, jak je to právě v české kotlině časté.

A je fakt, že slovo feministka je u nás vnímáno spíše hanlivě. Ve smyslu "ty bláznivé ženské už neví, co by chtěly."

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik