Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě poznámka. Po moci toužíci lidé - politici, by si přáli, aby všichni, nebo pokud možno většina lidí, uvažovali podobně jako oni, aby je mohli lépe ovládat. Takže každý politik je populista a manipulátor, jen někteří o sobě tvrdí, že nejsou a druhé obviňují že jsou populisti. V tom okamžiku vím, že lžou.

Toto je třeba mít na paměti vždy, když hodnotím skutky a slova politiků. Kdo vykřikuje o druhých, že jsou nemorální a populisti, lže více, než ti druzí. !!!

3 2
možnosti

Pane Horner, moc vás neznám a ani nesleduji vaše články. Polemizovat s vámi nemám potřebu, podle mne máte v některých biblických skutečnostech trochu zmatek, ale nemyslím si, že já jsem povolaný k tomu, abych vás opravoval.

Uvažoval jste někdy nad tím, jakým musí každy politik, který je zvolen do nějaké mocenské funkce, trpět vnitřním rozporem? Pokud by se chtěl ve své funkci chovat v souladu s biblickými principy, nemohl by nikdy usilovat o jakoukoliv mocenskou funkci. Co udělal Ježíš, když ho chtěli ustanovit za krále? On nepřišel vládnout, a proto to není ani naším úkolem.

Jakýkoliv pozemský vládce, politik, musí zákonitě potlačovat své svědomí. A proto očekávat od politika morálku je absurdní předpoklad.

Jestli nějaký politik předstírá, že je morálnější než jiní, je jen větší pokrytec než druzí politici, kteří nic nepředstírají. Na toto téma jsem za deset let napsal stovky článků. ;-D

4 0
možnosti

Ježíš tedy v časové souslednosti nepředal desatero Mojžíšovi. Ježíš, který přišel okusit lidský osud a prožít lidskou bolest, přivedl „vševědoucího“ Boha k poznání, že člověk to na jeho stvořeném světě nemá lehké. Ježíš proto vyhlásil, že nepřišel bývalé zákony desatera či zákony staré Tóry vyvracet, ale naplňovat.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654521

To je blábol. Ježíš nic nepřišel zkusit, Ježíš se obětoval za člověka, protože Bůh svou obětí vykoupil lidstvo, ne celé, mnohé. Ježíš nezrušil zákony Tory proto, protože on naplnil SZ slibem Boha. Tedy i slibem svým, protože nevím nakolik jste vzdělán v teologii, tak Bůh je osoba o třech osobách, ale tyto nepůsobí samostatně, ale společně. Pokud by tomu bylo jak píšete tak by se jednalo o herezi monarchismu. Ježíš přeci nikoho nemusel Boha přivádět k poznání, že to člověk nemá lehké. To ostatně ani smyslem Jeho působení a vykupitelské oběti.

Dále si odporujete zde.

Nicméně současné tři osoby mají svůj život, své osobní postoje, svoji časovost vůči vnějšímu světu. Nelze je v zájmu jednoty zaměňovat. Pak bychom totiž žádnou trojiční teorii nepotřebovali, kdybychom mohli osoby libovolně zaměnit.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654521

Mají své životy, postoje, ale v rámci jednoty je nelze zaměňovat. Ne nemají své životy, nemají své postoje. Je to jedna osoba. Jeden Buh, zahrbujici Tři božské osoby, působící stejně a v jednotě. Mluvte o vysvětlení Trojitý, ale z vašeho blogu je jasné, že o Trojici nevíte nic.

Mimochodem pan Siemko, přestože jeho pojetí víry je blízké arianismu má pravdu. Desatero předal Mojžíšovi Ježíš. Protože je Ježíš je Bůh, není to samostatná osoba. Tohle už zavání herezi modalismu, případně sabellianismu.

A to je vše co chci říci.

2 1
možnosti

:-) Vice viz mé články o Janově evangeliu, dnes jsem dal třetí. Jan 1,1 Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh. 2 To bylo na počátku u Boha. 3 Všechno povstalo skrze ně a bez něho nepovstalo nic, co jest. 4 V něm byl život a život byl světlo lidí.

7 Ten přišel proto, aby vydal svědectví o tom světle, aby všichni uvěřili skrze něho. 8 Jan sám nebyl tím světlem, ale přišel, aby o tom světle vydal svědectví.

9 Bylo tu pravé světlo, které osvěcuje každého člověka; to přicházelo do světa.

10 Na světě byl, svět skrze něj povstal, ale svět ho nepoznal.

11 Přišel do svého vlastního, ale jeho vlastní ho nepřijali.

12 Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi.

Komu to není jasné, to Slovo byl, je a vždy bude Syn Boží - Ježíš Kristus.

Jak je to možné? Jednou to pochopíme všichni, neboť podle Písma před velkým bílým trůnem stanou všichni lidé všech časů. A každý jazyk vyzná, že Ježíš je Bůh!

0 0
možnosti
Foto

Touto větou jste se trefil přesně: "Ústava nebyla napsána pro prezidentský stát."

1 0
možnosti

;-D A my snad máme prezidentský stát? Nemáme, tak v čem vidíte problém?

Podle mne je největší problém v tom, že politici si vymysleli přímou volbu prezidenta, ale nebyli schopni domyslet důsledky.

Dávat za to vinu prezidentovi je pouze odvádění pozornosti od skutečných viníků. :-P

0 0
možnosti

Ta polemika, i polemika s polemikou mne opravdu pobavila. prirovnal bych to k fiktivni polemice Smutneho muze Jaroslava Valka s Jardou Sterclem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik