Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J94a26n 31R60á92ž

5. 3. 2018 18:00

Průšvihem ovšem je, když mnozí začnou považovat svoje názory za jedinou přijatelnou pravdu. Historie nás ale učí, že to bývá počátkem jejich cesty do zapomnění.

Což mne utěšovalo v době šíření komunistických pravd a vnáší naději v dnešní době šíření "pravd" o euro-hodnotách

0 0
možnosti
JH

Asi to musí být pěkný pocit, že Vás pořád ještě někdo bere vážně:-)

0 0
možnosti
Foto

no, to vy už delší dobu neznáte;-D

3 0
možnosti
MS

Musím konstatovat, že i vy jste se v minulosti častokrát uchyloval k idealizované pravdě v podobě 1 a idealizované nepravdy v podobně nuly, když jste sám několikrát veřejně psal, že Česko je země rasistická a xenofobní. Na základě vašeho dnešního článku by jste sám musel potvrdit svůj omyl, protože by jste musel doložit, že tvrzení "Česko je země rasistická a xenofobní" je pravda, nikoli subjektivní, ale objektivní na základě objektivních zdrojů. A nebudeme si lhát, objektivní zdroj - jako fyzikální, neidealizovaná pravda - neexistuje. Pouze pravděpodobnost, stejně jako pravděpodobnost, že ČR je národ rasistů a xenofobů.

0 0
možnosti
ZH

Záznamy historie jsou podle vás fyzikální nebo nefyzikální?

0 0
možnosti
PK

..já bych Vám zase doporučil,abyste navštívil muzeum techniky v Manchestru a probral se z ošklivého snu...anebo si ho nechal pro sebe

0 0
možnosti
JK

Ona existuje filosofická disciplína sofistika, ale ne sofismatika, a pokud ji někdo používá není sofismatik, ale sofista. Teda pokud jste tím novotvarem nehodlal sloučit argumentační fauly s matematikou a sofistu s matematikem. Podobně šroubovaný je celý příspěvek, pasovat filozofii na volby, tedy spíše sociální vědy je mírně řečeno nezvyklé. Pak podsouváte, že Soros a pražská kavárna používají argumentační fauly, což je samo o sobě stejný faul, protože oboje jsou jen hesla, nálepky, které se věší tam, kde je sofista potřebuje veřejnosti představit. Oboje nemá s realitou nic společného, jde jen o kamufláž zakrývající vlastní argumentační nouzi. Nebo umíte rozborem téměř matematickým vysvětlit co, nebo koho představuje ona legendární pražská kavárna, kým a proč byl tento novotvar vynalezen? Nebo v tomto případě o pravdu nejde? Jste tedy sofistou?

0 0
možnosti
MS

Já bych někdy chtěl vidět tu předmětnou kavárnu a množství stolů, které musí číšník obsluhovat. Jelikož není definován prostor " pražské kavárny, tak ani není znám přesný počet stolů, které musí být obslouženy. Nedej Bože, kdyby číšník byl volič Zemana a kavárenští to zjistili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik