Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Použiju přímo článek z textu - náš zákon přímo zakazuje vznik a propagaci hnutí potlačujících svobody a práva občanů.

A pokud mne zrak a ostatní smysly neklamou, tak mezi potlačováním svobod a práv občanů a islámem je rovnítko jako kráva!!!

8 0
možnosti

A kdepak? Ve vašem panickém deníčku? ;-D

0 4
možnosti
Foto

Vidíte, pane Hornere, a já zase nedokážu pochopit, jaku nás vůbec mohlo dojít k (dle mého názoru v rozporu se zákonem a podvodným způsobem) registraci náboženské společnosti Ústředí islámských obcí v ČR (zde : http://www.osacr.cz/wp-content/uploads/2014/10/Rozhodnut%C3%AD-o-registraci.pdf)!Rv;-€

Tito muslimové tady u nás dle mého názoru prokazatelně konají v rozporu s ust. § 5 zák. č. 3/2002 Sb. (např. konkrétně propagací a šířením nenávistné knihy "Základy tauhídu - Islámský koncept Boha" s oprávněným zásahem policie ĆR) a jejich registrace už dávno měla být opět v souladu se zákonem (dle ust. § 22 odst. 1 písm. c) zák. č. 3/2002 Sb. Zákona o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností v platném znění) zrušena! R^

To by ale na Ministerstvu kultury nesměli sedět současní lidé! Rv;-(

Snad se to po volbách konečně změní!

10 0
možnosti

Vzhledem k nekompatibilitě nejednoho prvku islámského práva šaría s naším právem je diskuze o tom, za jakých okolností povolit působení islámu u nás, legitimní - a to včetně vlastního povolení.

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Co zkráceně píše strana Judikát o definici výhružky:

"Vyhrožování musí být způsobilé ke vzbuzení důvodné obavy. To se posuzuje s přihlédnutím KE VŠEM OKOLNOSTEM případu - K POVAZE VÝHRUŽKY, VLASTNOSTEM PACHATELE A HLAVNĚ POROVNÁNÍ PACHATELE A POŠKOZENÉHO. Laicky psáno vy by jste - jako žalobce - musel dokázat, co jsou ty mohamedánské milice a jestli jsou nebezpečné.

Dále se píše, že pro status vyhrožování NENÍ PODMÍNKOU VERBÁLNÍ JEDNÁNÍ PACHATELE, VE KTERÉM SE VYSKYTUJE VÝHRUŽKA USMRCENÍM, TĚŽKOU ÚJMOU NA ZDRAVÍ ČI JINOU TĚŽKOU ÚJMOU (což jsem v repatriaci - odebrání občanství, stěhování z místa A do místa B nenašel). TEDY ZNAKY SKUTKOVÉ PODSTATY NESMĚŘUJÍ POUZE KE SLOVNĚ FORMULOVANÉ VÝHRUŽCE (třeba v diskuzi), ALE VZTAHUJE SE K SOUHRNU OKOLNOSTÍ.

TEDY PACHATEL JEDNAL K USKUTEČNĚNÍ SVÉ VÝHRUŽKY, NEBO VYVOLÁNÍ DŮVODNÉ OBAVY.

Znovu opakuji - jedná se o zkrácenou definici.

https://www.judikaty.info/cz/nejvyssi-soud-ceske-republiky/vyhruzka

Pane Horner. Jděte na policii. Třeba vám dají i práci státního zástupce.

Nebo svěrací kazajku.

Co se týká zákazu náboženství. Opět by jste musel dokázat, že se jedná pouze o náboženství, nikoli o ideologii. Což vzhledem k chování salafistů v Evropě a chování Saudú bude pro navrhovatele zákazu lehké.

Já osobně jsem pro zákaz všech radikálních směrů Islámu. Jestli jich je 72, tak muslimům nebudou chybět ty ortodoxní a extrémní a zůstanou jim ty normální, které jsou v souladu s platnými zákony.

5 0
možnosti

Velikost členské základny nějakého náboženství by neměla být kritériem jeho kvality. Členů německé nacistické strany bylo skoro devět milionů. Měli bychom snad nacismus tolerovat kvůli jeho početné členské základně?

To, že bylo nějaké náboženství úřady povoleno, neznamená, že toto povolení nemůže znovu a znovu přezkoumáváno. Islám v mnoha ohledech vykazuje znaky destruktivního kultu a obsahuje věroučné prvky, které jsou v naprosto zřejmém rozporu s Listinou základních lidských práv a svobod. Dokonce lze bez přehánění říci, že islám naplňuje definici hnutí, které potlačuje lidská práva a svobody. Omezení nebo zákaz takového hnutí by tedy mělo mít přednost před svobodou náboženství. Tolerovat v rámci svobody náboženství náboženské kulty, které směřují proti lidským právům a svobodám, se může společnosti krutě vymstít.

Je zajímavé, že Vy se hodláte "maximální měrou zasazovat o zrušení politických stran, které navrhují a usilují o zakázání světového náboženství", takže tím vlastně hodláte zásadním způsobem omezit pluralitu názorů a politickou soutěž. Přesně takové spojence islám vítá s otevřenou náručí.

17 0
možnosti

Jinými slovy vyzýváte, aby náboženské ideologie měly oproti jiným ideologiím diskriminační výhody a ochranu, čímž vyzýváte k zavedení nerovnosti před zákonem, vážený lidskoprávníku.

7 0
možnosti

Milý pán Horner! Zjavne staviate náboženské slobody nad Deklaráciu ľudských práv. Prijať islam znamená aj prijať jeho teóriu a prax diskriminácie polovice ľudstva - žien. Ba čo viac schvaľute diskrimináciu troch štvrtín ľudstva, ľudí ktorí nie sú a nechcú byť moslimami. A ak sa to niekomu nepáči, vyhrážate sa. Ste nebezpečný, alebo podplateny. Už nikdy sa vami nebudem zaoberať.

11 0
možnosti
Foto

Já zase nechápu registraci náboženství, které má ve svých základech potlačení demokracie, a svobod, utlačování menšin, nerovnoprávné postavení žen, náboženský fašismus a segregaci.

13 0
možnosti

Nevím v čem je problém. KSČM je u nás rovněž registrovaná a povolená strana, ... a přesto jsou subjekty, normálně povolené subjekty, které mají v programu zákaz komunistů. Tak proč by nemohly fungovat subjekty, které žádají zákaz Islámu, přesto, že je zatím povolený?

.

Mít v programu zakázat něco, co zatím zakázáno není je normální. A logické, těžko chtít zakazovat něco, co povolené není... :)

7 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS