Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Exekutor jako takový je potřeba. U nás by se jen měla stanovit pravidla, aby se ze sta korun nestávaly desítky tisíc.

Zároveň by soudci měli více používat zdraví rozum a zjevné případy prostě ihned chytit a nenechat je pokračovat. Viz. slepý člověk soudící se exekutory, že dostal pokutu v MHD a nezaplatil - přitom jako slepý má jízdné zdarma. Tohle má prostě soud okamžitě smést ze stolu a nezabývat se tím.

3 0
možnosti
JS

J31a43r11d86a 38S26o10k79o25l

12. 9. 2017 13:23

Chápete tohle? Já ne!! Rodina si vzala z děcáku roční dítě které dodnes nezná biologické rodiče a přesto jej policie hledala kvůli exekuci vydané na biologického otce. Padni komu padni. Jaký pán taký krám.

1 0
možnosti
IV

Paní,

až nastane Vámi navrhovaný komunismus, kdy dlužník nebude zodpovídat za své dluhy a riziko špatné investice ponese věřitel ( jak jste krásně napsala), okamžitě si poletím půjčit aspoň 5 Mega na nový barák. Dluhy přece nebudu muset platit a riziko ponese ten moula, co mi půjčil!!! Geniální nápad. A ještě něco: skutečnost, že dluhy se musí platit, není ani pravicová ani levicová. S tím, že asi máte problém, nemá pravice co dělat. Problém je asi ve Vašem špatném odhadu své finanční situace a možná i v nezodpovědnosti.

2 0
možnosti
IV

Omlouvám se, nadpis měl znít "pane". Nějak mi tam to "í" skočilo.

0 0
možnosti
PK

Změnte zákony a nebudou exe....nevím jestli bude méně neplatičů ..jinak to jsou jen slova a slova nikoliv řešení podstaty věci.

0 0
možnosti
JK

"Věřitelé zde požívají absolutní ochrany, která překračuje jakékoli myslitelné hranice práva. Nenesou přitom žádnou spoluodpovědnost za své špatně investované peníze."

Tahle věta mě docela pobavila. Vy chcete, aby věřitelé nesli spoluodpovědnost za špatně investované peníze, ale zároveň chcete, aby se dlužník snadno zbavil své odpovědnosti za své nezodpovědné chování.

6 2
možnosti
DM

To určitě ne,ale výpalné z exekuce u nás bylo nastaveno natolik štědře že smyslem mnohých nebankovních instutucí nebylo půjčit na úrok, aledospět do fáze exekuce,k úvěru stačil pouze potvrzený příjem zaměstnavatele.

Následná exekuce i násobná na dlužníka vedle defacto k vytvoření pravidlené renty na desítky let...

A to stav chorobný a špatný byl, v tromot okamžiku prostě věřitel měl nést zpodpovědnost,tzn půjčuji nebonitnímu člověku,vím že nemá z čeho vracet...

0 0
možnosti
JK

Pravicoví exekutoři? Myslíte ty, kterým dala neomezené pravomoci vláda sociálních demokratů?

14 0
možnosti
MP

Zotročeni společnosti, likvidace veřejného sektoru a další narativy. To že dělá naše pravice? Tohle přece uměl bolševik. ODS či Kalousek nemučí kněze a řádové sestry, neposílaji do uranovych lágrů...

6 1
možnosti
Foto

Pokud není ve smlouvě napsáno, že za plnění ručí dlužník celým majetkem, tak by riziko půjčky měl nést věřitel.

1 4
možnosti
PB

P92e86t55r 37B20u89r30i53a26n

12. 9. 2017 12:42

???? a to jako proč?

Mimochodem, ta vaše formulka je právě už pár let zakázaná!!! protože to vedlo k propadnutí celých baráků na úkor pár tisícových půjček!

Mimochodem, neplnit své závazky je podle vás normální? Co takhle prodávat podvodně lidem auta bez motoru, to by bylo žůžo, že?

1 0
možnosti
PB

Věřitelé zde požívají absolutní ochrany, která překračuje jakékoli myslitelné hranice práva. Nenesou přitom žádnou spoluodpovědnost za své špatně investované peníze.

Zdroj: http://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=623240

Naprostá lež! A to je jen ta nejviditelnější. Nechápu, jak můžete nazvat propadnutí 2/3 dluhu bez náhrady v neprospěch věřitele za jeho absolutní ochranu a úvěrový podvod ze strany dlužníka za špatně investované peníze. Prosím vás, když o tématu nemáte naprosto žádné povědomí ani smykem, nepište o něm! Nedá se to číst.

19 1
možnosti
JK

Jednak exekutorům jejich moc dala levice a druhak pokud někdo naseká dluhy musí je zaplatit. Pokud je prokázáno šikanování ze strany exekutora je legitimní mu zavřít krám, stejně jako u jiných druhů podnikání.

Veřejné vyhlašování, že dluhy se platit nemusí je trestuhodné, přímo to ohrožuje fungování společnosti. Neplacení dluhů je možné pouze v komunismu, kde všechno je všech, jenže tato ideologie je krvavě zločinná.

Proto je nutné udržet skutečnou demokracii a ne se nechat zlákat rudými hordami nalevo nebo oligarchií toužící po státofirmě napravo, rozdíl mezi nimi je minimální a tak se mohou nakrátko i spojit, jenže oba extrémní proudy jsou bezohledné k oponentům a tak to nemůže vydržet dlouho.

Tradice v těch "tradičních stranách" je paradoxně to nejlepší co drží parlamentní demokracii v únosných mezích o rozkolísání se snaží oba extrémy. Pokud se jim to podaří je výsledkem jen levicová revoluce a následná totalita, nebo pravicová oligarchizace (kontrarevoluce) a také následná totalita.

Věřit bombastickým heslům slibujícím nemožné je snadné, pokud vám zbylo jen trochu logiky víte, že všichni nemohou vlastnit všechno a 50% navýšení platů všem je nesmysl a jen útok na nejnižší pudy, tady jde o závist.

8 3
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik