Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže když ideologii vyznává na světě až moc lidí, tak to autorovi stačí jako důvod, proč musí být legální za každou cenu. Ještě si do článku dosadit místo islámu nacismus a vznikne něco velmi zajímavého.

4 0
možnosti
ZJ

Nejprve je dobré si ujasnit. Je islám náboženství, nebo ideologie. A teprve potom rozhodovat.

Ideologii je možné postavit mimo zákon.

A islám, ve své podstatě ideologie je.

2 0
možnosti
Foto

K46a65r45e31l 64C69a15c42h

28. 8. 2017 14:24

Každé náboženství je ideologií. Nevidím žádného důvodu pro zvláštní vyčleňování jakéhokoli náboženství jako něco nedotknutelného a nepojmenovatelného. Jsou to ideologie zrovna tak, jako například marxismus. Jsou jenom o nějaká staletí starší. Vznikla v dobách, kdy pro jejich protagonisty bylo výhodnější říci lidem, že toto či ono od vás požaduje Bůh, který se mi zjevil, než že toto od vás požaduji já, protože jsem přesvědčen, že je to v náš obecný prospěch.

0 0
možnosti
MD

Islam netreba zakazovat. Staci presne a bez JAKYCHkoliv omezeni popisovat jeho PODSTATU, projevy a vliv na jinak normalni (mozna) lidi.

A to se jaksi zamerne nedeje. Asi se vi proc.

0 0
možnosti
JK

Je zajímavé, že "napříč blogerským spektrem" se táhne univerzální názor, že cokoliv zakazovat je zcela antiproduktivní. Zdá se, že islám je čestná výjimka.

0 0
možnosti
Foto

Jak to jen udělali v tom Japonsku? Jo aha, zakázali to.

;-D

4 1
možnosti
JR

J68a36r96a 95R95a77n42k

30. 8. 2017 5:13

Mylite se, dokonce maji i nekolik mesit, prave v Japonsku. Oni v podstate nedavaji radi sve obcanstvi cizincum, presto tam ziji, zamestnani a nebo snatek jsou casto duvodem.

https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Japan

0 0
možnosti
PT

P16e55t41r 78T61o53m23e13k

28. 8. 2017 7:20

Jak myslíte, že by dopadlo referendum? Toho se ale takoví islamomilci jako jste vy, bojí.

2 0
možnosti
JK

Jestli by ale nebylo od věci přehodnit přístup zákonu k náboženství a církvím. Že by měly stejná práva a povinnosti jako třeba baráčníci.

3 0
možnosti
TN

Dobré ráno.. Žádná islamofobie neexistuje. Fobie je nemoc, nikoli kritika náboženství. Samozřejmě, že externí projevy jakékoliv ideologie/náboženství možné jsou. Máme je dokonce zakotvené i v našem právním systému. To, že je něco náboženství neznamená, že je na vyšší úrovni, než jiné svobody, které vyplývají z Ústavy a Listiny základních práv a svobod.

11 0
možnosti
Foto

Děkuji! Naposledy to byli komunisté, kdo své oponenty klasifikovali jako psychiatricky nemocné a zavírali je do blázinců – tolik k vašemu správnému uchopení pojmu fobie.

Jejich dnešní následovníci jsou ovšem stejně zákeřní; když vás nemohou jako „psychicky nemocného“ (fobie) nemohou psychiatrizovat (i když tak mediálními lžemi dělají), žeknou, že je vaše kritika projevem nenávisti a zavřou vás do kriminálu; stejná svoloč jako komunisti.

2 1
možnosti
Foto

K27a67r38e39l 81C71a81c83h

28. 8. 2017 0:51

Jistěže náboženskou ideologii nelze zakázat. Lze však omezit její vliv na těch území, kde tato ideologie má příznivce jen z řad přistěhovalců. Domácí úřady nemusí povolit činnost imámů, stavby mešit atd. Přistěhovalci si musí uvědomit, že přišli do jiného kulturního prostředí a svou víru a její projevy si ponechat jen ve svém soukromí. Pokud se mu nechtějí přizpůsobit, měli by odejít tam, kde je jejich kultura kulturou domácí. Chceme-li si naše kulturní prostředí udržet, nemůžeme dovolit, aby se tu zabydlely enklávy, které jej nerespektují a vnášejí k nám cizí kulturu s prvky, které by naši společnost vracely o staletí nazpět.

Pokud jde o Vaše hodnocení Arabského jara a postesknutí nad tím, že nebyla dána dostatečná podpora demokratizačním snahám, tak v tom jsem značný pesimista. Naprostá většina Arabů o žádnou demokracii nestojí. Proto není možné ji jim vnucovat. Asi tam ještě panuje právo silnějšího. Dokáží si vážit jen silného vůdce. Když jednoho svrhnou, nahradí ho jiným, ještě silnějším. Vždyť ani Atatürk v Turecku nebyl žádný demokrat, ale voják a svým způsobem osvícený diktátor.

12 0
možnosti
ZH

Nevím z čeho vycházíte, ale naučili vás pohádku dobře. Objasněte svoje zdroje. Jak dlouho jste žil v arabském světě?

0 2
možnosti
MB

Zákaz islámu je reálný, ale Evropa by se nejprve musela hodně zvrhnout směrem k fašistickým diktaturám.

Co je reálnější, je zákaz konkrétních, radikálních forem a směrů v islámu. Například wahhábismus / salafismus. Je také možné prověřovat kázání jednotlivých imámů a důsledně trestat jakékoli snahy o radikalizaci muslimů řečmi o násilném džihádu, schvalování terorismu a podobně.

Stejně tak je čistě na nás, zda povolíme nebo nepovolíme příliv imigrantů, či uprchlíků do Evropy. Není žádná naše povinnost sem ty lidi brát.

6 0
možnosti
Foto

Prosím o vaši definici fašismu – když už jej zmiňujete ve své první větě. Děkuji.

1 0
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik