Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pohybujete se v extrémech všechno nebo nic - homosexualita buď je vrozená nebo ne. Jenže realita je složitější a není přesně zmapovaná, mj. díky politické korektnosti a "inkvizici" aktivistů, která prakticky znemožňuje výzkum či publikaci závěrů, jež nejsou ve shodě s jejich pohledem. Podle výzkumu na jednovaječných dvojčatech je homosexualita geneticky podmíněná jen z malé části, viz

http://homosexualita.cz/?c=100#14

Vrozená hmx může mít i jiné příčiny než genetické. Falešným dogmatem je neléčitelnost homosexuality. Část případů léčitelná prokazatelně je, pokud jsou příčiny v jistých životních okolnostech. Kolik procent to je nejde odpovědně říct.

.

K tématu se před časem vyjádřil arcibiskup Jan Graubner:

"Odsuzovat někoho proto, že má jinou sexuální orientaci, je stejně špatné jako odsuzovat ho kvůli barvě pleti. Na druhé straně je nepřijatelné, když někdo z takové skupiny vyžaduje „výhody a práva“, která jiní nemají.

Právo na sex mimo manželství nemá ani homosexuál, ani heterosexuál. Bible obojí nazývá hříchem. Každý hřích je třeba odsoudit, i když hříšníka je třeba milovat. Láska k hříšníkovi však neznamená schvalovat hřích, nýbrž nabízet porozumění a pomoc.

Jestli se někdo necítí přijatý ve společenství proto, že propaguje či oslavuje hřích, není to vina církve. Najde-li odvahu k obrácení a pokání, společenství ho musí přijmout, i když to někdy třeba neumí.

Církev jim má nabízet pomoc, ale vůbec to neznamená, že se zapojí do programu oslavy životního stylu, který je v rozporu s Božím zákonem. Skutečná pomoc není věc reklamy, ale soukromí.

Pomoci je možné jen tomu, kdo o ni skutečně stojí, kdo hledá cestu podle Krista a nechce, aby církev měnila Bibli."

2 1
možnosti
PV

P41a68v11e64l 64V87é79b56r

22. 8. 2017 9:14

Jsem sice ateista, ale se smyslem těchto výroků, pokud se odmyslí náboženská stránka věci, zcela souhlasím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik