Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ještě bych si dovolil dodatek. Ve svém posledním odstavci pokládáte tuto otázku, cituji: "Jakou obecnou zásluhu – výkon musí komunita LGBT+ předvést, aby byla uznána člověkem se stejným respektem, jímž se honosí hetero sexual sapiens?"

Odpověď je velice jednoduchá. Úplně stejnou, jakou musí předvést kterýkoli člověk. Pokud si někdo myslí, že si získá respekt jen tím, že se veřejně prohlásí za bisexuála, tak dožije svůj život bez respektu. Stejně jako každý heterosexuál, který by chtěl být respektován na základě toho, že je heterosexuál.

Píšete například, že "někdo si asi představuje, že budeme veřejně posuzovat každého z nich". Jenže tohle není "náš" nápad. To je nápad lidí, které Vy označujete jako "LGBT+ komunita". Oni pořádají průvody, aby všem ohlásili svou jinakost, a požadují speciální respekt založený právě na té jinakosti.

9 0
možnosti
ZH

I hetero sexuál sapiens pořádá nechutné akce. Pochody antipodů neomarxismu -> neofašistů; různé oplzlé akce jako festival pornografie, které je pak plné televizní zpravodajství. Mě osobně to zas tolik neirituje, ale proti různým obskurním projevům heterosexuality jsou lidé nastaveni rovněž. Přišlo by mi směšné něco takového veřejně kritizovat. Kompletní hetero sexuál sapiens za tyto okrajové projevy nemůže.

0 0
možnosti
JS

Řekl bych, že Vám unikla jedna podstatná skutečnost – v tom citovaném příspěvku, který jste uveřejnil na začátku, je notná dávka ironie, pomocí níž se autor snaží vyjádřit fakt, že mnozí takzvaní lidskoprávní aktivisté jsou doslova ve vleku neomarxistických myšlenek. A pod jejich vlivem jsou ochotni obhajovat ideologie, které jsou přímo provokativním popřením lidských práv. Ve svém bojovém zápalu za ochranu každé jinakosti, jsou ochotni bránit i jinakost, která směřuje proti všem jinakostem. Navíc – jak víme z dění na jihu Evropy – ne všichni aktivisté za lidská práva jsou motivováni čistým altruismem, mnohem větší roli, jak je zřejmé, hrají peníze. A je to opravdu hodně peněz – mluví se o penězích z organizovaného zločinu. Mluví se o lidech, kteří hodlají prosazovat svou vizi nového světa bez ohledu na kohokoli, bez ohledu na to, kolik třísek odlítne při kácení lesa. Nehodlají se podřizovat faktu, že operují na území svrchovaných států, nehodlají spolupracovat s bezpečnostními složkami a své konání obhaujují slovy, že chtějí bořit hranice. A víte proč tak dlouho trvá, než aféry kolem těchto "lidskoprávistů" vyjdou najevo? Protože z nějakého záhadného důvodu mají podporu nejvyšších politiků Evropské unie. Teprve když se situace stává neúnosnou, jsou tyto aféry potichu uklizeny pod koberec.

Mluvíme o lidech, kterým se podařilo doslova degradovat pojem lidských práv na politickou ideologii, pod kterou se schová naprosto cokoli. A běda těm, kdo by na to chtěli upozornit – ti xenofobové, kteří bojují proti nám, vlastně bojují proti lidským právům! Přesně jak to předpověděl Orwell – mír je válka, svoboda je otroctví...

Vy ironicky přirovnáváte Krista k neomarxistům. Jenže Kristus si upletl z provazu bič a vypráskal z Božího chrámu penězoměnce, lupiče a podvodníky, kteří se schovávali za víru (lidská práva) a vysávali z lidí peníze.

3 0
možnosti
ZH

Vy, stejně jako Podracký, nejste schopni ve skutečnosti říci, kdo je neomarxista. V tom se skrývá dvojí iracionální nebezpečí. Vyvolává se nenávist ke komukoli. Také se u mlhavé definice nelze domáhat ironie, ironie musí vykazovat skutečně absurdní protikladnost. Toho Podracký není schopen, on se bere vážně a to co přisuzuje ostatním, to sám dělá.

0 0
možnosti
MS

Pana Podrackého jste nepochopil. Není proti lidským právům jako takovým, ale proti jejich hypertrofii bez dalšího kontextu: "...lidská práva zařadí do řádu společnosti jako užitečná pravidla v rovnováze s občanskými povinnostmi." Chesterton to půvabně vystihl větou "Hereze je pravda, která se zbláznila".

Takže bez pochopení základní myšlenky jste úplně vedle, ostatně jako obvykle.

4 0
možnosti
ZH

Podracký pochopitelně je proti lidským právům. Vůbec nepochopil odkud vyvěrá pojem svobody a žádnou ani nenabízí. Každý, kdo použije pokřivený pojem neomarxista je protagonista slepé nenávisti, popírá tím lidská práva v jejich základu neboť není schopen skutečně označit skupinu jedinců, kteří tvoří ten nenáviděný neomarxismus.

0 0
možnosti
Foto

Vaše články, pane Hornere, se většinou nedají ani dočíst a vždy vyvolávají pochybnosti, zda má smysl s nimi polemizovat. Zmatená tříšť pojmů známých /kapitál, lidská práva/ s pojmy obtížně uchopitelnými / globalistický estabishment / a neuvěřitelnými bizarními novotvary / otrocký mechanismus stanoveného panského výkonu ( sic !)/ silně připomínají byvší komentáře Radia Tirana.

12 0
možnosti
DN

Stačí porovnat diskuse u starších a novějších článků pana Hornera a je vidět jak mnoho diskutérů už jakékoli polemiky vzdalo. ;-)

7 0
možnosti
Foto

Vidím, že na pana Podrackého reagujete rychle.

Nu, bodejť by ne. Proti jeho, v podstatě přirozeným pravdám, nastupujete s obvyklou mírou demagogie, která "ohýbá ručičku" (to je výraz z oblasti analogové měřící techniky, kdy měřená veličina má takovou velikost, že, obrazně řečeno, ohýbá ručičku měřícího přístroje o zarážku.)

4 0
možnosti
PV

P48a23v97e14l 98V60é52b32r

16. 8. 2017 6:05

"Naše úvahy o významu... "

Vy si vykáte?

2 0
možnosti
MN

Plurál majesticus... My z Boží milosti....

5 0
možnosti
PB

Pane Bože, to je zase rizoto od všeho kus.

18 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik