Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jetliže sám připouštíte, že Korán zahalování přímo nenařizuje a přesto ho muslimové vyžadují tak to dokazuje že ne vždy se jejich chování řídí jen slovem Alláha jak naopak tvrdíte v předchozím komentáři což jen ukazuje že celé tyto diskuze jsou jen teoretizováním a papouškováním-kolik muslimů znáte osobně, v kolika muslimských zemách jste byl abyste na vlastní oči viděl a pochopil jaké odlišnosti v samotném muslimském světě existují?

0 1
možnosti
Foto

R^muslimů je tolik, že kdyby podle islamofobů každý z nich chtěl jen vyhladit bezvěrce tak nechápuže se jim to ještě nepodařilo-všechny ty níže uvědené komentáře plné krvelačných citací z Koránu mající dosvětčit krutost každého muslima jsou hloupost ne každý muslim bere Korán doslovně jako ne každý křesťan bere doslova BIbli

0 1
možnosti
MK

RvRvRv Vám nejde o věc; islám vůbec neznáte, jen operujete s pojmy, které spolu souvisí jen vzdáleně. Myslím, že článek má splnit pouze jednu funkci: provokovat!

Pak je jakákoli diskuse zbytečná.

1 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MR

M32i59l16a26n 73R19a68d86e80k

11. 8. 2017 17:44

krestanstvi take neni jednotne, komuniste jsou a byli rozdeleni, o socanech nemluve. A co jako?

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JS

Vy například tvrdíte, že "neznalost islámu umožňuje sektářskému islamismu manipulovat teroristy". Je to poněkud jinak. Muslimové, kteří znají principy své víry jen povrchně a vyznávají islám pouze formálně, jsou pro nás štěstím – to jsou ti vlažní a umírnění. Nebezpeční jsou ti, kteří chějí proniknout do hloubky islámské víry a dodržovat její závazná pravidla do všech důsledků. Možná máte pravdu, že sektářský islamismus umožňuje manipulovat s teroristy, ale to je spíše tím, že islám je sám o sobě manipulativní. Četl jste v Koránu popis islámského ráje? Něco jako reklama na luxusní nevěstinec pro pány, než popis místa, kde "Bůh setře každou slzu z očí". Muhammad potřeboval vojáky, ne idealisty. A navíc – paradoxně většina islámských sekt má umírněnější pravidla, než autentický islám.

Je zajímavé, že vyslovujete obavy, že "zpochybňujeme holokaust", to tedy musíte být z islámského světa vyděšen, protože tam holocaust když ne zpochybňují, tak přímo oslavují. Vždyť velký jeruzalémský muftí Amín al-Husajní, který se aktivně podílel na holocaustu nejen Židů, ale i evropských Slovanů, je v celém arabském světě dodnes oslavován jako národní hrdina a jeho synovec Jásir Arafat se k němu hrdě hlásil.

Pokud skutečně máte pravdu, a "situace islamofobů je slabá až neudržitelná", pak už si chystejte modlitební kobereček a na zdi si vyznačte směr k Mekce. Ale to pro Vás zřejmě nebude problém. Vyváží to jedna velká výhoda – islamofobové, kteří by mohli kritizovat Vaše články, už nebudou mezi živými.

9 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PB

P69e73t98r 24B21u67r65i67a97n

11. 8. 2017 14:49

Muslimové páchají teroristické útoky ve jménu Alláha a jeho učení. Bylo jim řečeno, a jsou o tom skálopevně přesvědčeni, že takto konají správně, že to tak má být podle jeho vůle a že se to po nich vyžaduje.

Co s tím má, u všech hidžábů, společného to, že je islám dále rozdělen do více výkladových proudů, když toto původní učení Mohameda je základem pro všechny?

Dobrá, jmenujte nám tedy ten podstatný směr islámu, a doložte to odkazy, který hlásá pouze konání dobra, lásku k bližnímu a život v míru. Potom ano, potom jsem ochoten diskutovat o tom, že tento proud je nespravedlivě házen do jednoho pytle s ostatními.

A dále. Nemohl jste si vybrat horší příměr než rozdílnost Katolíků a Protestantů. Protestanté se totiž neodlišují primárně tím, že mají jiný výklad Bible a Nového zákona, ale proto, že neuznávají jedinou a nezpochybnitelnou autoritu Papeže! Tedy Protestanté jsou ti, kteří se odmítli podřídit centrální římské totalitě (např. papežským dogmatům).

Protestanté jsou tedy jak Anglikánská církev, tak třeba i Pravoslavná církev, Novokřtěnci, Kataři, ale i různé sekty. Pokud byste tomu rozuměl, napíšete, že muslimové jsou dále rozděleni jako Protestanté. To ano, tam je nepřeberná škála různých pojetí a výkladů.

A dále se podivujete nad tím, že lidé označením muslim házejí všechny islámské proudy do jednoho pytle (ale to je přitom správně! Oni totiž opravdu všichni vyznavači islámu jsou muslimové, takže nevím, o co vám jde!), ale s klidem napíšete, že my Evropané zpochybňujeme holocaust. Opravdu my všichni? I moje šestiletá dcera?

Otřesné! Pokud ho zpochybňujete vy, tak se dopouštíte trestného činu. Já ho tedy nezpochybňuji.

6 1
možnosti
ZH

https://cs.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAfismus

Na invektivy reagovat nehodlám, nicméně odkaz na súfismus je podstatný.

0 2
možnosti
Foto

Už jenom fakt, že dáváte do jedné roviny v jednom článku islám jako takový, což je snad to nejvíce tmářské náboženství, a vědu, ukazuje, jak dokonale mimo jsou vaše názory co se jednoho i druhého týká... ;-D

6 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik