Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J27i55ř83í 61U74r28b71a17n

26. 7. 2017 6:49

Budu stručný: Magor neví, že je magor.

2 0
možnosti
Foto

to je nejen stručné a vtipné pane Urbane ale i zrádné-vy například byste o sobě řekl že jste magor? pokud no tak to bude asi pravda, pokud ne, tak to o sobě nevíte a v tom případě platí co jste řekl výše:-)

berte to jen jako logické rozporování vašeho výroku nic osobního:-)

0 0
možnosti

P18e29t86r 20Č82e29j35k52a

25. 7. 2017 18:26

Co si představujete pod souslovím "evropo-centrická cenzura"? ;-D Jinak pro váš klid zopakuju, že to, co vy nazýváte "kulturním rasismem" já považuju za prosazování a ochranu kulturní identity - a zatímco vy očividně prosazujete celosvětovou rovnost všech kultur, což je sice krásná myšlenka, ale naprosto nerealizovatelná - a tak se jí snažíte morálním vydíráním prosadit v té části světové společnosti, kde to je zdánlivě nejjednodušší, protože je světe div se nejtolerantnější a nejmírumilovnější - totiž u nás, tady vám totiž za to, co píšete opravdu nikdo hlavu neuřízne (aspoň zatím ne, byť Charlie Hebdo...), tak já narovinu říkám, že rovnost kultur je nesmyslný blud - nazval bych to spíš něco jako celosvětovým vyvažováním a stabilizací (něco jako kulturně vícepolární rozložení světa) a z toho vyplývající fakt, že hierarchičnost kultur je vymezena teritoriálně a já budu pořád dokolečka opakovat, že projevem této hierarchičnosti je i taková věc, jako národní právo země. Pokud chcete rovnoprávnost kultur, tak zrušte státní práva ve všech cca 200 státech světa a zaveďte / nahraďte jej nějakým celosvětovým, které "nikoho neurazí", vůči nikomu nebude diskriminační.... a zkuste ho prosazovat - jenže on bude problém už při jeho vzniku víte? Uvědomte si, že jsou kultury, kde čest rodiny a čest proroka mají vyšší hodnotu než lidský život - takže neprosadíte ani celosvětově shodnou ochranu lidského života. Nebo chcete říct, že kultura společnosti Severní Koreje je na stejném levelu jako dejme tomu.... Japonsko? Vážně?

0 0
možnosti

Vaše politická dezorientace je příkladná. To, o čem soudíte, že neexistuje je základní Charta OSN schválená poválce. Multikulturní obhajobu života staví na nejvyšší úroveň. Jsou protideklarace, jsou námitky, ale charta stále platí. Váš názor patří mezi ty námitky, které se nepodloženě nikdy neprosadí. Ukažte mi nějakou skutečnou politickou podporu vašeho mínění. Problém KLDR není kulturní, ale totalitní. Navzdory tomu, co se stalo v Německu a způsobilo světovou válku, nevypovídá to nic o obecné kulturnosti Němců, ale o tom, co dokáže pád demokracie do totality. Nemám důvod se přít s vaším ojedinělým názorem. Svoje názory jsem již odborně v diskuzi níže podložil. Udělejte totéž a pak můžeme pokračovat.

1 0
možnosti

Mohl by mi pan myslitel Horner laskavě jmenovat nějakou "kulturní rasu" a vysvětlit, čím se liší od nekulturní? Nečekám odpověď.

2 1
možnosti

Kulturní rasismus jako pojem existuje bez ohledu na to, že je to úplná kravina. Na rasismus se kdekdo snaží naroubovat kdeco. Například ředitel ROMEA tvrdí, že i negativní postoj k muslimům je rasismus.

2 0
možnosti

Konečně se nám rozvinula plnohodnotná diskuze.

Pan Horner zřejmě jede na rekord v mazání příspěvků. :-)

3 0
možnosti

Musím se autora zastat. Mazal především moje příspvěvky. Napsal jsem mu, že je to nejlepší text, jaký jsem za poslední léta četl a kdyby to šlo, dal bych mu karmu desetinásobnou. Vzhledem k tomu, že mazal i jiné příspěvky, navrhl jsem mu, že by mi mohl poslat přístupové heslo, a že bych za něj do rána mazal já, aby mohl v klidu spát a načerpat síly na nový text. Jak vidíte - za pochvalu a pro dobrotu na žebrotu - byl jsem opět smazán. Navrhl jsem vznik Institutu Zdenka Hornera, aby texty, které musejí dát dosti práce, nezapadly pouze zde na blogu. Smazáno. Jak sami vidíte, není lehké stát se fanouškem pana Hornera. Já to ale nevzdám a těším že zas něco pěkného napíše.

10 0
možnosti

P78e85t44r 57Č32e82j52k30a

25. 7. 2017 9:17

Terorismus má politický cíl či motiv - vy v tom zrůdném zločinu z nenávisti, který byl spáchán evidentními pitomci, nějaký politický cíl či motiv vidíte? Já nikoliv, a proto to terorismus není. ;-)

2 0
možnosti

Nepolitické by bylo, kdyby tu zápalnou láhev hodili do kterékoli domácnosti, ale oni si "náhodně vybrali" právě tuto.

1 0
možnosti

Já jsem v naší společnosti nepozoroval nic, co by alespoň naznačovalo, že bychom všeobecně považovali skinheady nebo neonacisty za naše vlastence. Vy si prostě doslova vymyslíte problém a tento problém potom pranýřujete.

Je evidentní, že lidem Vašeho typu nestačí pojem xenofobie, potřebují všechny lidi okolo sebe nějak speciálně klasifikovat, a tak vymýšlejí další speciální pojmy – ve Vašem případě je to nyní "vnitřní terorismus" nebo "kulturní rasismus".

Útok zápalnou lahví na rodinu Natálky drtivá většina společnosti odsoudila jako naprosto barbarský a k tvrdým trestům uděleným pachatelům jednoznačně řekla – dobře jim tak. Naštěstí šlo o útok naprosto ojedinělý a skutečně extrémní. Vy se však snažíte ve svém článku naznačit, že jde o cosi běžného a trvalého. Naštěstí – to, co si Vy přejete vidět, má do reality hodně daleko.

Ve svém článku píšete, že "Evropa vděčí za nižší výskyt vnitřního terorismu zčásti evropo-centrické cenzuře, zčásti sekulární a multikulturní výchově." Tak to by se měly přepsat učebnice, já jsem si totiž doteď myslel, že Evropa je bezpečná, svobodná a úspěšná (zatím) díky pluralitě názorů, parlamentní demokracii, bezpečnostním strukturám, nezávislému soudnictví, kvalitnímu právu a pracovitosti. A ono je to ve skutečnosti díky cenzuře a multikulturní výchově?

Píšete, že "kolektivní vina je v povědomí vystrašených Izraelců". Pane, Izraelci mají do vystrašenosti hodně daleko. Cituji jednoho z nejvýznamnějších současných Izraelců, Dana Schueftana: "Chcete vědět, proč se Izrael netřese strachy? Protože nedá na rady Evropanů. Jsme ostrůvek civilizovaného života v oceánu barbarství..."

26 0
možnosti

Definice: Terorismus je plánované, promyšlené a politicky motivované násilí, zaměřené proti nezúčastněným osobám, sloužící k dosažení vytčených cílů.

U incidentu Natálka sám píšete o "rozjařených teenagerech", takže o plánované, promyšlené a politicky motivované násilí zřejmě nešlo. Jakkoli to bylo hnusné, všechny znaky terorismu to nenese.

"Palestinci budou muset před tváří světa provést sebereflexi anebo přijít o veškerou politickou podporu. Kéž by." - Aspoň na něčem se shodneme.

2 0
možnosti

Prokazatelnost je jedna věc, bohužel. Druhá věc je, že rozjaření teenageři obyčejně mají okamžití nápady. Taková zápalná láhev se v autě běžně nevozí. Nebo vy ji vozíte? Taková zápalná láhev vyžaduje určitou přípravu...

0 0
možnosti
Foto

Jan Werich, tuším v roce 1936, na adresu českých novinářů a ... přízně Říše, pravil: “ Oni to dělají částečně z blbosti a částečně za cizí peníze!“.

0 0
možnosti
Foto

A nejen tehdy a nejen v ČSR.

0 0
možnosti
Foto

R^ano ten citovaný případ s Natálkou sedí-kdyby byla blondýnka a útočníci opálení, tak by si na tom někteří zdejší blogeři udělali pěknou karmu

skvělý je také postřeh, že burkiny jsou vlastně jen zástupný problém a snadný terč pro frustrované hrdiny, kteří se někde na něčem vybít potřebují ale na víc si netroufnou, stejně jako třeba zfanatizovaný Palestitinec na malém židovském dítěti

0 2
možnosti
Foto

Paní Libuše, Vy ten případ prezentujete, jakoby si skupina mladíků vyhlédla malé romské děvčátko a to úmyslně zranila a znetvořila.

To, co provedli, zcela jistě nebylo v pořádku a zasloužilo si trest. Nikdo by neměl vhazovat zápalné láhve do jakéhokoli obydlí. Ale k úmyslu někoho upálit to mělo daleko.

Jenomže rodiče Natálky, která spala mezi nimi, místo, aby jako první se starali o dítě, tak matka vyběhla nadýchat se čistého vzduchu a otec zachraňoval uskladněnou elektroniku.

Ne, že by to ty gaunery zbavovalo viny. To v žádném případě. Ale také to nelze pojmout, a to Vy děláte, jako útok na malou romskou holčičku, kterou chtěli ti pachatelé upálit.

Chtělo by to prostě méně aktivismu a více znalostí věci.

7 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik