Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to takové osvědčené a praktické. Vezme se jeden polointeligentní, ale průrazný exot, který se za dobrý honorář rád vidí na plátně a obrazovce.

A ten exot má nějaké názory, které jsou zčásti rozumné a zčásti zavrženíhodné. A je z toho skvělá příležitost onálepkovat všechny, kteří mají třeba jen velmi malou část těchto názorů jako "Daliborky".

17 1
možnosti
Foto

Příčiny a následky. Daliborků, Matějů, třeba i Vašíků,atd., takořka ,,něúrekom". Zdenečků asi méně, ovšem rozdíly mezi nimi jsou zásadní. Ne každý je profesionál vystudovaný ,,pro osvětu". A i onen ,,profík" ,,občas něco" opomene, či si upraví k obrazu svému. Např. i JEHO argumentaci o tom, jak populace stárne a vymírá a že je to potřeba zastavit. A že před PÁR lety byla ,,nabídka", že za každý ,,přijatý kus" bude šest tisíc ojro. A hned se zvedli aktivity i aktivisté. Na obou ,,frontách". Ano, od počátku šlo především o KŠEFT, zahalený pod pláštík humanity a solidarity a tak i pro mnohé možnost jejich etablování se pod tímtéž. To vše VČETNĚ SNAHY o vytvoření nového ,,superstátu"-velmoci EU, hraje také velikou roli. Nevyjímaje ,,protitlak" ze stran velmocí, pro které to není žádoucí. A do toho stálý boj o zdroje, přístupy k nim a kdo to vše BUDE ovládat. Ano, vše souvisí se vším. A propagandy ,,fachčí, až se ,,hulí". I ty mnohé živí. A jinak, žádný sebelépe režírovaný film-dokument není a nemůže být realitou, i kdyby za ní byl stokrát vydáván. Ovšem jako ,,nástroj" je vždy použitelný. Inu, počkáme, až zas bude nastaveno zrcadlo (Vesničko má středisková;-)).

4 1
možnosti
MB

Za vším stojí Ilumináti. Pro paranoiky jak stvořené ;-D

3 1
možnosti

Aha, takže tentokrát posloužil tento film Hornerovi jako masová nálepka na všechny diskutéry, kteří nesdílí jeho názory. A svědčí především o tom, nakolik je schopen vůči nim argumentovat. Teď předpokládám různé Kopřivy, Pukrtové, Vaňci apod. budou 2 roky diskutovat výhradně stylem "seš Daliborek, nácku".

19 2
možnosti
VK

Já bych řekl, že typ tvého myšlení je v blogu popsán dokonale a s citem, jednoduché. O tom svědčí i tvůj písemný projev. O schopnosti vůbec se účastnit nějaké argumentace nemluvě.

6 9
možnosti
VK

Karma. Setkal jsem se tu s tím, a to v mnoha případech, nad rozhořčením z filmu, kdy se ukázalo, že ti naši zdejší Daliborci film ani neviděli. Hlášky typu, stačil mi trailer, našli si jednoho troubu, jak může být dokument hraný (samozřejmě že může, je to normální filmařská disciplína), proč nenatočí o někom ze sluníček..... Tak by se dala shrnout veškerá argumentace Daliborků. Ve skutečnosti to je ale strach z toho, že jsem na jedné lodi s tak jednoduchým týpkem, leknutí z toho, že se naše názory shodují. Ve skutečnosti se bojí toho pohledu do zrcadla ( na takovej sluníčkářskej paskvil se přece nebudu dívat), co kdybych se viděl?

6 12
možnosti

Lepší argument než "oni jsou Daliborci" nemáte? A chudinky uprchlíčky taky musíme přijímat, jen abychom "nebyli Daliborci"?

7 2
možnosti
Foto

Zajímavé čtení.

Nicméně si myslím, pane Hornere, že zde máte drobnou nepřesnost: " se narodil židovským rodičům uprostřed holokaustu v koncentračním táboře Terezín."

V Terezíně totiž nebyl jen koncentrační tábor (Malá pevnost) ale i židovské ghetto (Velká pevnost) a považuji za vyloučené, aby byl v koncentračním táboře vězněn manželský pár společně.

Ale asi máte pravdu, protože podle dnešních měřítek to prý bylo takto:

Koncentrační tábor Terezín je souhrnné označení nacistických represivních zařízení zřízených za druhé světové války za pevnostními zdmi a valy Terezína. Z formálního hlediska nešlo o koncentrační tábor; jednalo se o věznici gestapa (v Malé pevnosti, od června 1940) a o židovské ghetto (v Hlavní pevnosti, od listopadu 1941).

https://cs.wikipedia.org/wiki/Koncentra%C4%8Dn%C3%AD_t%C3%A1bor_Terez%C3%ADn

I když my jsme se to učili jinak. Terezínské ghetto bylo prostě ghetto a věznice Gestapa byl koncentrační tábor. Mnoho turistických skupin jsem tam doprovázel a toto jsme jim, tamní průvodci i já, vždy říkali.

2 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik