Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve společnosti by měla být rovnováha. Momentálně je rovnováha porušena ve prospěch sluníčkářského bagatelizování problémů s migranty ve stylu "Ještě tu ani migranty nemáme, ještě žádné teroristické útoky, ale již se tu varuje a nenávidí na celé kolo". Jako bychom ani nebyli součástí Evropské unie. Pokud jsme, tak je TADY máme. Jak migranty, tak teroristické útoky.

"Pokud k nám migranti podle všeho nedojdou a teroristické útoky nebudou, ozbrojená individua nám nečinně zůstanou. Koho asi budou střílet?" No přece toho, koho doteď. NIKOHO! Počet "ozbrojených individuí" sice stoupá v důsledku obav z reálně vzrůstajících rizik v rámci Evropy, ale počet jimi postřílených lidí je celkem konstantní - téměř nulový. Legálně ozbrojená individua nám nečinně zůstanou i nadále nečinná. Naprostou většinu trestných činů způsobených střelnou zbraní spáchají individua ozbrojená nelegálně. Těch se jakékoliv další omezení tak nějak z principu netýká.

Máme poměrně dobrý, přísný "pistolový" zákon. Cílem "ústavní aktivity" je zachovat současný stav. Ne nesmyslně omezovat legální držitele střelných zbraní, kteří prošli celkem náročným procesem získání zbrojního průkazu.

6 0
možnosti

Ve svém článku uvádíte jako příklad dobu feudálů, kdy "běžný občan nesměl držet zbraň". Tak zaprvé: v době feudálů nebyli žádní občané, ale poddaní. Za druhé: právě proto to byl feudalismus a nikoli demokracie. Poddaní se nesměli bez souhlasu své vrchnosti ani vystěhovat, natož držet zbraň. To by se dnešnímu vedení Evropské unie líbilo – úplně odzbrojit obyvatelstvo, aby se v případě problémů (nesouhlasu, vzpoury) mohli kdykoli spolehnout na profesionální armádu. Právě tohle je cesta ke skutečnému panství. Vždyť největší moc v EU mají nikým nevolení úředníci, kteří si osobují právo vychovávat celé národy!

Ta Vaše "rovnováha", o které hovoříte, je dobrá tak pro nějakého buddhistu, který celý život nevytáhl paty z kláštera. Ve společnosti musí vždycky převažovat dobro nad zlem a dobro je nutné aktivně prosazovat. Žádná rovnováha. Kristus si také upletll z provazu bič a vypráskal podvodníky a lupiče z chrámu.

Vy mluvíte o České republice jako o "zemi, kde je tekutý hněv na postupu". Prohlédněte si celý muslimský svět a uvidíte, jak vypadá skutečný tekutý hněv. To, že se tento skutečný a hmatatelný tekutý hněv přelévá do Evropy, nezpůsobují občané České republiky. Ale maximálně ten hněv přiživují "filozofové" Vašeho typu.

9 0
možnosti

Trochu vás poopravím:

1.v době feudálů měli běžní poddaní k dispozici cep, sekeru a další si upravili, což dokázali velmi přesvědčivě, zatímco dnes tyto prostředky nejsou a máme fakt jen holé ruce.

2. V budhistických klášterech vznikla velmi účinná bojová umění, když je přestalo bavit nechat se podřezávat jako kuřata.

3. Naprosto souhlasím

5 0
možnosti
Foto

Kdyby ten článek nebyl k smíchu, byl by k pláči...;-D

13 0
možnosti

Ohromující intelektuální námitka ;-D

1 2
možnosti

Je porušena demokracie, protože občané mají jiné názory, než Horner. A ještě se ti tupí nenáviatníci nechtějí zadlužovat, no fuj! Všechno zcenzurovat a nařídit Hornerův demokratický názor plošně po celém území!

9 0
možnosti

Ale, ale, to jistě Horner nechce. Demokracie je rovnováha, slyšel jste někdy to slovo?

0 4
možnosti

Je to váš názor a to je třeba respektovat. Snad vás povzbudí, že na odzbrojení obyvatel máte přesně shodné názory s velikány celého světa.

Například Hitler měl stejný názor jako vy:

Největší chyba, kterou bychom mohli učinit je dovolit podřízeným rasám držet zbraně. Historie ukazuje,že všichni dobyvatelé, kteří dovolili podřízeným rasám držet zbraně, si tím připravili vlastní pád.

Další vaše spřízněná duše Mao C Tung:

Veškerá politická moc pochází z hlavně pušky.Veškerými zbraněmi musí vládnout komunistická strana, aby takto žádné zbraněnemohly nikdy být použity k vládnutí straně.

Určitě vám bude blízký názor i pana V.I.Lenina:

Jeden člověk s puškou je schopen kontrolovat sto neozbrojených. Provádějte plošné prohlídky a za nalezené zbraně popravujte.

Naopak názor Masaryka vás musí budit ze spaní:

Když mě někdo napadne, aby mě zabil, budu se bránit, a nebude-li jiné pomoci, zabiju násilníka; když už jeden ze dvou má být zabit, ať je zabit ten, kdo má špatný úmysl (vlastnil a nosil zbraň)

Bohužel vám nepomůže ani Sigmund Freud který prohlásil toto: Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.

23 0
možnosti

P20e13t70r 21Č94e50j55k59a

29. 6. 2017 8:46

Kdyby byla soutěžní disciplína v demagogii, tak v rámci mistrovství republiky obsadíte velmi vysokou příčku, možná se dostanete na bednu! ;-D

8 0
možnosti

Toto vyvolává v oponentech silně strukturovaný názor ;-D

0 2
možnosti

Autor i clanek predstavuji absolutni vrchol odriznuti se od prirodnich zakonu a reality.

11 0
možnosti

Tohle je dobrá pochvala, děkuji.;-D

0 3
možnosti

Je vrchol demagogie srovnávat Uherský Brod s rozmachem terorismu.

V Uherském Brodě nabo na Třídě Obránců míru, dnes Milady Horákové, v Praze (narážka na čin Olgy Hepnarové v roce 1973) zabíjeli vyšinutí jedinci. Takoví žili, žíjí a žít budou. Podstatné je, že to nemá stoupající tendenci. Kolik jich bylo za Přemyslovců (i když tehdy neměli k dispozici automobili a pistole, ale vyskytovali se), tolik jich bylo za císaře Leopolda I., za Svobody (zmíněná Hepnarová), nyní za demokracie a tolik jich bude za sto let. Sem tam nějaký, ale nemá to tendenci růst. Z hlediska obětí a jejich blízkých je to stejná tragédie jako teroristický čin, protože nebožtíci jsou mrtvi úplně stejně v obou případech. Ale z hlediska celospolečenského to jsou sakra velké rozdíly.

10 0
možnosti

Omluva za překlep "automobili"

0 0
možnosti

Očividně vám unikl smysl zákona. O to smutnější je, jak intenzivně ho odmítáte.

8 0
možnosti

Nač si čistit zuby když nemám zubní kaz? Že pane Hornere? Co se Vám nelíbí je populismus. Jste vrchní demagog této země. Já zbraň nemám a netoužím po ní. K zákonu jako celku můžu mít výhrady, ale co vy předvádíte je jen a pouze účelové překroucení podstaty problému. Rv

19 0
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik