Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

To jsou slova, slova a slova jak by řekl básník, ale neexistuje žádné řešení a tyto strašné akce budou bohužel asi pokračovat. měl by jste stejný diskusní příspěvek, pokud by Vaše dcera,syn byl účastníkem koncertu ? Možná by jste se měl seznámit s tím co říkal o islámu bývalý turecký prezident Ataturk.

7 0
možnosti
PN

P50e56t64r 61N36o13v42e74k

24. 5. 2017 20:16

R^tak jste to pane Horner vyhrál , jste pro mne demagog roku

17 0
možnosti
JM

Tak jsem po dlouhé době zavítal na blog idnes a nic se nezměnilo - obluda zůstává obludou a rozhodně tím nemyslím pana Tomského. Je opravdu smutné číst naprosto zcestné a naivní názory evidentně vzdělaného člověka. Člověka, který není schopen vidět samu podstatu zla a místo toho kope do těch, kteří na zlo pouze upozorňují.

25 1
možnosti
ML

Tá neschopnosť (vidieť zlo a jeho korene)môže znamenať aj závažnú duševnú poruchu, rovnako, ako u pána Radka P., ktorý má chorobné nutkanie v diskusiách značiť si prečítané príspevky kliknutím na mínus. Na svete je veľa inteligentných, ale zároveň psychicky chorých ľudí, ktorí nie sú schopní empatie a sebareflexie. Nebuďme na nich veľmi prísni, sú to nešťastní ľudia, často s extrémnymi názormi, žijúci na okraji normálnej spoločnosti.

3 0
možnosti
JP

Náboženskou svobodu opravdu nelze zakázat, protože žádná neexistuje. A jestli si autor nevšiml, tak jedni radikálové za sebou mají kopce mrtvol, zatimco druzí chtějí maximálně zavřít hranice a stejná práva pro všechny. Což je fakt totéž.

19 1
možnosti
Foto

ČT nevraždí. Muslimové vraždí. V tom je ten rozdíl.

13 0
možnosti
VV

Opravdu? A co Krestane, nebo Zide, ci Budhisti?

0 18
možnosti
Foto

Evropaně si budou muset znovu předefinovat tři pojmy: náboženství, ideologie, sekta. Neboť islám se od svého vzniku obratně pohybuje na pomezí těchto tří soustav. U nás v Evropě se domáhá práv, vyhrazených náboženstvím, pro své vyznavače ale uplatňuje soustavu přísné podřízenosti a pravidel, nesoucích všechny znaky ideologie. Ve vztahu k otázkám pravověří je bezvýhradně sektou - diskuze se nepřipouští, odpadlictví se trestá smrtí. Tato matoucí a vnějšně neuchopitelná směsice umožňuje vnikat do naší společnosti a požívat všechny její výhody a výdobytky vpravdě nemuslimské. Zároveň ale vyznavače islámu neodvolatelně izoluje - plnohodnotné soužití s většinovou společností není možné.

21 0
možnosti
MS

Případ dobře ilustruje složitost a obtíže boje proti islamistickému terorizmu. Šlo o syna umírněných muslimů, kteří dokonce na nebezpečí upozornili policii. Ta však z zřejmě důvodu zahlcenosti podobnými případy nic neudělala. Čtyři hodiny předem tweet s označením místa a hrozby, opět bez odezvy nejspíš ze stejných důvodů.

Filtrovat příchozí muslimy není všelék, protože i umírnění či jejich potomci se mohou zradikalizovat. Stačí zlomky promile a v zemích s početnou muslimskou komunitou je tolik nebezpečných radikálů, že je policie nestačí všechny sledovat a účinně preventivně zasáhnout. Víceméně účinnou obranou může být držet relativně nízké procento muslimů ve společnosti, aby šlo sledovat radikály, a zamezit vytváření ghett. To je statistika, ale pro Vás radikalizmus. Označit Alexandra Tomského za mediální obludu může jen mediální tajtrlík.

11 1
možnosti
Foto

Podle některých zpráv ovšem ten umírněný otec působil v Lybii v buňce al-Kaidy, takže to s tou umírněností bude možná jen takíja.

7 0
možnosti
KK

Nesvobodnou náboženskou ideologii prostě musí jít zakázat.

Nesvoboda nemá nárok na svobodu.

11 0
možnosti

P57e22t68r 77Č48e47j58k75a

24. 5. 2017 17:20

Pane Hornere - mám na vás velmi záludnou otázku, která se nabízí a je přitom složitá a triviální zároveň - co byste tedy s islámským terorismem dělal vy? Protože vy za radikála označujete vlastně KOHOKOLIV, kdo odmítá, aby se tady v Evropě lidi stříleli, podřezávali, nebo vyhazovali do povětří...... kdokoliv, kdo tenhle čin spojí s islámem a přijde s návrhem nějakého řešení příčiny - která v islámu je naprosto nezpochybnitelně..... a chce přijít s nějakými návrhy, tak okamžitě řvete, ale alternativu nenabízíte.... jaká je tedy sakra ta vaše? "Zvyknout si" = čekat jak bezbranné ovce na porážku? Ještě to podpořte neskutečným žvástem, že "při autonehodách zařve lidí víc" a máme hotovo. To možná vy jste radikál - radikál flegmatismu, bezcitnosti a nulové odpovědnosti.....

43 1
možnosti
JB

Je blbej, v tom to asi je. Nebo ho někdo platí.

1 0
možnosti
JL

Jsem už starý, tak si pamatuju jak začal islámský terorismus - Arabové nebo co to bylo, útočili na americkou vojenskou přítomnost v Africe či na loď, která se pohybovala u muslimy obydlené lodě. Američani ovšem vždy tvrdě odpověděli vojensky - měli jsme tu válku v Zálivu...která vedla k obrovským ztrátám a později válku proti Husajnovi, oběti následných střetů v regionu šly do milionu. K tomu se mediálně už Záad ovšem nehlásil - to byly sektářské války a nazdar. Ovšem, kdyby Západ neintervenoval proti Husajnovi, ten konflikt a ty oběti by nebyly. samozřejmě že to někteří muslimové berou jako nespravedlnost. Zabití Usámy se jima si taky mo nelíbilo, když autorka filmu 30 minut po půlnoci ukázala brutalitu amerických vyšetřovatelů CIA. - Myslíte si, že ten film muslimové neznají? Já myslím, že znají. Čili máme tady 20 let zasévání nějaké nenávisti, pak útoky na USA - odvetné války, statisíce obětí, další útoky za Obamy (nenápadné), dosti důvodů k nenávisti. Dokud bude tento stav trvat, terorismus proti Západu prostě bude. Představa , že nebude, je nereálná.

1 0
možnosti
MR

M25i56l59a74n 92R45a81d35e12k

24. 5. 2017 17:14

trochu upresnim, prvni akt byl presne na zacatku 8.stoleti, kdyz zacali okupovat Spanelsko, neboli Iberii

7 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik