Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

"Přirozená lidská témata nelze vyloučit z žádné politiky."

Existuje rozdíl v pojetí lidských práv jako přirozených, zakládajících rovnost (ale ne stejnost) mužů a žen a všech dalších hledisek. Toto pojetí akceptuje vyrovnávání příležitostí tam, kde je někdo hendikepován. Lze sem zařadit proud feminismu, kterému jde o vyrovnání příležitostí mužů a žen.

Levicové pojetí zastává pozitivní diskriminaci a privilegia pro hendikepované či menšiny na úkor ostatních. Gender popírá přirozené rozdíly mezi muži a ženami s tím, že to jsou naučené role. Je prokázáno, že velké míře nejsou.

0 0
možnosti
ZH

Feminismus žádnou stejnost nehlásá, to vy, laičtí odpůrci. Pokud máte problém s pozitivní diskriminací, pak odpovězte na otázku, proč neuskutečňujte to, k čemu jsme se zavázali při vstupu do EU, naše rychlost plnění závazku by potřebovala tisíc let, jak jste to mohl připustit? A zdá se vám to normální? Vyrovnávat postavení žen v řídících orgánech společností jako úkol na staletí? To vám vadí méně, proč? Akceptoval byste, kdyby dlužník rozepsal svoje splátky na tisíc let? Těžko.

Gender nepopírá přirozené rozdíly, pokud ano, uveďte zdroj, nemáte pravdivé informace.

1 0
možnosti
RH

Spolu s ochranou všemožných menšin je to tématem tzv. nové levice. Především ve vyspělých zemích už se nebojuje za dělnickou třídu nebo důchodce, protože je tam relativní blahobyt, musela levice najít nová témata. Vychází to z tzv. neomarxistů (nesnáším ten pojem), což byli levicoví myslitelé na Západě od 60. let...

4 1
možnosti
ZH

A co byste tedy s menšinami dělal vy? Nechránil je? Vyhladil je? Nebo co??

1 6
možnosti
ZZ

samozřejmě, že feminismus je úchylka, bez jakéhokoliv změkčování, jako všechny ostatní úchylky. neoddiskutovatelně prohlásil Bůh, za to co provedla žena s jablkem ze stromu vědění " a bude pod jhem muže svého a bude rodit v bolestech". Nenašel jsem v Bibli nic o tom, že " a potom Vám sešlu O.Sommerovou a ostatní, a ty vám k tomu podají podrobný výklad" ..k ženám zaujal velmi správný postoj W.Curchill

4 1
možnosti
ZH

Velmi ošklivý názor, který pěkně ilustruje, že i dnes po tisících letech se mužům protiženská argumentace hodí, přinesl ji přirozený Bůh a je to v Bibli, kterou sice nerespektuje nikdo, ale jako důkaz proti ženám se to stále používá. Samozřejmě je to neznalost moderního výkladu bible, ale to vám nevyčítám, pochytáváte jen nesmysly ze vzduchu.

1 4
možnosti
PS

Feminismus má mnoho podob. Od těch , které jistě zaslouží naši podporu , jako je svoboda pro ženy v jejich rozhodování , postavení ve společnosti a respektování jejich ženskosti, až po ty, které si naši podporu ne zasluhují - což je genderové šílenství , nepřirozené manipulace ve společnosti, nenávist k mužům nebo dokonce nenávist k projevům ženství. Trapný neomarxisticko feministický cirkus okolo osobnosti pana Trumpa , podpora islámu i přes ponižování ženských práv napříč muslimskými zeměmi a komunitami- to jsou prvky, které původní feminismus neměl. Rovnoprávnost byla dosažena dlouhodobým bojem statečných žen a dnes , kdy je v civilizované společnosti uzákoněna, se vrací snahy tolerovat zahalování, nezletilé nevěsty , nerovnost a podřízení se manželovi na úrovni otrokyně .

7 1
možnosti
ZH

podporu ne zasluhují - což je genderové šílenství , nepřirozené manipulace ve společnosti, nenávist k mužům nebo dokonce nenávist k projevům ženství. Trapný neomarxisticko feministický cirkus okolo osobnosti pana Trumpa , podpora islámu i přes ponižování ženských práv napříč muslimskými zeměmi a komunitami

/// promiňte, ale vaše argumentace se vyhýbá věcnému problému; kvůli pár chuligánům byste také odsoudil celou generaci?; nemluvíme přece o feminismu jednotlivkyň, které se mohou vymykat feministické normě; ve feministickém diskurzu odborníků a institucí nic o nenávisti není - určitě to víte a váš argument je výmluva umožňující nerespektovat oprávněné feministické požadavky; protesty proti Trumpovi jsou problematické, on feministky několikrát napadl, a je to vnitřní americký problém, s odbornou diskuzí nebo politickým vyjednáváním to nemá nic společného - jsou to jen emoce za emoce; podpora islámu?? nenechte se vysmát, muslimové v USA jsou respektovanou komunitou podle ústavy; však uvidíte, jak se Trump rychle a opatrně vymotá z útoků na muslimy, ani on nemůže překročit respekt k miliardové komunitě světa, musel by být blázen; a to snad není.

1 0
možnosti
JU

Ono je to vlastně úplně jedno. Feminismus můžeme nazvat třeba úchylkou. Při veškerém lidském konání je důležité chovat se racionálně. Pokud si vyhradíme, že některá fakta fakty nejsou jen proto, že by se to mohlo někoho dotknout, tak tím deformujeme obraz reality a to je vždy špatně a dříve nebo později se nám to vrátí. Třeba multikulturalismus se dnes protlačuje naprosto nechutným způsobem. Pokud někdo prohlásí jakoukoli negativní pravdu o libovolné chráněné menšině, je zadupán do země. To, že to je pravda, už nikoho nezajímá. To je samozřejmě špatně. Dále se vymýšlejí různá pseudolidská práva, čili práva, která nejsou nikde zakotvena a která nevychází z reality. A ano, většinou bývají dílem levičáka. Jsou to různá práva na to vybrat si zemi, právo na bydlení a další nesmysly.

12 0
možnosti
ZH

To je moc pěkný extrém ;-D lépe bych si ho nevymyslel. Pěkná ilustrace, ale jaksi považovat feminismus za úchylku, to je velmi úchylné, zejména totálně nevěcné. Myslím, že nemáte vlastně daleko k samotným islamistům, to by se jim líbilo.

2 11
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik