Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velmi správně jste zdůraznil důležitost citace celé věty v definici PK jako "ideologii, která klasifikuje určité skupiny lidí jako oběti, jež potřebují ochranu před kritikou, a jejíž příznivci věří, že jiný přístup nelze tolerovat".

Pozice majitelů pravdy, netolerance k jiným názorům a pronásledování jejich nositelů jsou atributy apoštolů politické korektnosti. Vůbec nejde o slušnost versus vulgarita. Citace z RaVat, jemuž vulgaritu nemůžete přisuzovat ani náhodou:

"Na amerických univerzitách mizí svoboda slova. Vytlačuje ji diktatura politicky korektního. Znepokojující údaje na toto téma zveřejnila nedávno Univerzita v Yale, která provedla průzkum mezi svými studenty. Ukazuje se, že více než polovina z nich se setkala s ponižováním kvůli tomu, že nesdílejí názor profesora. Většina z nich se proto chce vyhnout problémům a své názory nevyslovuje. 63% studentů přiznává, že politická korektnost je reálný problém. Dvě třetiny respondentů dodává, že jejich univerzita je tolerantnější k liberálním názorům než ke konzervativním."

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=22695

.

Z jiného článku:

"Tato otevřenost křesťanství, které by chtělo nabízet pouze to, co svět už dávno zná a přijímá, je jedním z důsledků onoho novověkého duchovního minimalismu, který se vyskytuje v celé škále intelektuálních disciplin tím, že pod zdáním korektnosti dává do závorky určitá témata či pravdy nebo přímo pravdu samu. Politická korektnost má různé podoby a pro křesťana v zásadě není tím nejhorším zlem. Tím je až takzvaná teologická korektnost, která klade do závorky poslední věci (nebe a peklo), sociologická korektnost, která škrtá prvotní hřích, a ta pedagogická, která odsouvá stranou askezi a sebezápor. Všechny dohromady jsou manifestací marasmu, novověkem okleštěného, lidského rozumu a tím i svobody."

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=12790

4 0
možnosti

Kdo není politicky korektní, ten je hulvát? No comment. Já vidím současnou politickou korektnost jako manipulaci v něčí prospěch, lhaní si do vlastní kapsy. Běžel se závod na 100m. Zůčastnil se jeden sprinter, Brežněv a Reagan. Politicky korektní zpráva o výsledku závodu by za socíka byla: Zatímco Reagan byl předposlední, soudruh Brežněv skončil na pěkném třetím místě. A to je (opět) dnešní politika i novinařina.

4 0
možnosti

J21i79ř35í 73U50r17b89a46n

20. 1. 2017 20:06

To, že jste celý článek napsal tučným fontem o Vás a Vašem myšlení vypovídá vše...Rv

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Kulturní rasista, hlubinný fašista, člověku který používá takové termíny a obhajuje neobhajitelnou politickou korektnost dneška, tomu není pomoci. Celý článek je tendenční a vyjadřuje pouze zarputilou potřebu autora tlačit svůj neochvějný názor do světa, navzdory tomu, co se v reálném světě odehrává .

12 0
možnosti

Neprilis stastny az nestastny text majici jeden prinos. Upozornuje na dobry clanek. A co navic, autor nema rad cikany/romy. Neb nic vice nezhorsuje jejich obraz nez prave politicka a spolecenska korektnost konfrontova s realitou.

6 0
možnosti

Slušnost ano, ale jen do té míry, aby nebyla zkreslena předávaná informace.

-

Nebo jinak - urazit někoho formou sdělení je nevhodné, pokud se ale urazí kvůli sdělovaným skutečnostem, to je jeho chyba.

4 0
možnosti

Překrucujete, abyste to všechno narval do svého vidění světa. Když řeknu, že Cikáni v městě mého dětství dělali bordel, rvali se a kam přišli, bylo nepříjemno, je to vyjádření zkušeností s nimi. Všimněte si, že jsem nepoužil sprostá slova, která cpete do úst imaginárním nekorektním figurám. Ovšem mohu také říct, že Romové přispěli našemu městu specifickým pojetím soužití rozdílných kultur, že ano. Je toto pro vás přijatelnější, pane Hornere?

14 0
možnosti

Píšete o slušnosti ve vyjadřování.

Jsem pro.

Ale to neznamená zastírat pravdu a krasořečnicky lhát.

Slušně se dá vyjádřit i nepříjemná pravda.

11 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik