Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prezident Zeman není logicky schopen vykonávat funkci

Mnozí příznivci prezidenta zajásali, když prezident náhle fyzicky vstal z mrtvých. Proti zlepšenému zdraví kohokoli nic nemám. Každému zdraví a život přeji. Nicméně mentálně prezident již není schopen ani noblesní nekorektnosti.

Hlasatelé nekorektnosti nám údajně měli přinášet pravdu navzdory našim kyselým pocitům. Budiž. Myslím, že konstruktivní vyvážená kritika je čímsi víc. Umožňuje případné snahy dvou názorových stran sečíst v lepší budoucí reziduum.

Jde o to, že rozdavači mistrovských rad musí sami být mistři, ale hlavně musí sami snést kyselé hrozny v útrobách, pokud jim někdo nekorektní narážku vrátí nebo velkoryse věnuje zdarma. Každý by měl začít u sebe. Pokud já zde rozdávám domnělé rady, pro někoho urážky apod., pak musím sám počítat s nějakým tím štulcem a kritikou. Mohu volat po logice, pravdivosti a morálnosti, ale musím umět zcela jasně vnímat, co mi, kdo říká a nevykládat štulec jako život ohrožující střelbu.

Já vím, je to nesnesitelně strašné, ale pan prezident má ve své zemi duchovně vyspělé osoby, které jsou schopny veřejně a nezávisle říkat svůj zcela opačný názor. Prezident jim posměšně říká kavárna a ten výraz se vžil, ačkoliv do kaváren řada kverulantů nechodí, ani přes kovid vlastně nemohla. Tak na oplátku zase někdo o prezidentovi soudí, že je živoucí mrtvola, která sice fyzicky stále existuje, ale duchovně a dnes již asi i mentálně nestíhá plně vnímat realitu a logické významy.

Podkuřující okolí pana prezidenta by mělo vrchnímu veliteli ozbrojených sil vysvětlit, že jeho autoritě a přesvědčivosti vůbec nesvědčí, když není sám schopen a pochopit a vstřebat štulec ohledně svého zdravotního stavu. Štulce by se nejspíš nedostavily, kdyby se o zdravotním stavu informovalo čestně, logicky a úplně. Dobře, nestojíme prezidentovi za to, abychom měli nějakou úplně jistou informaci o stavu prezidenta. Je to jeho výhradní pašalik, který získal ve volbách v absolutní hodnotě a může si tedy i s národem zacházet po libosti. Odbojná kavárna, nezřídka plná básníků ve smyslu platónských „cizích básníků ve městě“ však nikdy nezahálí a vrací politickou nekorektnost tam, odkud vzešla.

Pro mne osobně je prezident duchovně mrtev od druhé volby, ve které masivně podváděl a zatajoval podstatu a podmínky své kampaně. Dalších důvodů bych měl desítky. Nejfouňovštější je ovšem neschopnost přiznání chyby v případě článku novináře Peroutky. Soud odsoudil a ministerstvo se omluvilo za nepříčetného a nesvéprávného čili neodpovědného prezidenta a lidem to nestačí. Příznivci Zeman a se budou do roztrhání těla hádat, že pan prezident je neomylný a celý národ a odborná veřejnost se mýlí. Prezident typu Zemana nemůže přece selhat. Je to úplný moderní mesiáš, který si jediný ví nejsprávněji rady, když se naše země ocitne bezvládná na poušti.

Nicméně, ať se klidně soudí. To je občanské právo každého. Soudy musí zvládat stovky bizarních soudních sporů mezi rozhádanými manželi nebo „jinými nepřáteli“. Nakonec může být i zajímavé, jak se uchopí interpretace přeneseného významu „mrtvý zaživa“. Mně to připomíná někdejší spor dědiců o literární práva po básníku Karlu Hlaváčkovi. Jeho sourozenci se neshodli na využití autorských práv mezi sebou. Soud dokonce určil literárně odbornou komisi, která měla soudu upevnit informaci, zdali je dotyčný básníkem a zdali je autorský honorář odpovídající jeho kvalitě etc. V komisi byl tuším snad dokonce i Karel Čapek. Literáti se shodli, že Hlaváček byl básníkem a soud rozhodl o vyšším honoráři etc. Možná někdo dnes namítne, že Karel Hlaváček žádným, a už vůbec ne dokonalým, básníkem nebyl. Vždyť jenom hrál kdosi touž píseň mollovou… Žádné zlaté tele.

Prostě milí nekorektní milánkové. Zvykejte si, že se vám politická nekorektnost, po níž tak toužíte, občas vrátí. Snášejte to s grácií a třeba si příště leckteré jízlivosti i rozmyslíte. Nelze nekorektnost jiným ordinovat a sám být vůči ní v neočkovatelné opozici.

 

k tématu:zde  zde  zde

Autor: Zdenek Horner | neděle 7.11.2021 6:48 | karma článku: 26,17 | přečteno: 879x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Vzýváním války se přivolává mír

Ministr Barák rozverně dopadl do svého koženého křesla a mazlil se s právě získaným obrazem získaným z exekuce provedené StB. V duchu se trochu tetelil, ale více se obával a vztekal. Nařídili mu, aby svoje milované vnitro ...

17.4.2024 v 21:01 | Karma: 21,48 | Přečteno: 774x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Jak jsme se navzájem vyslechli a uznali svá stanoviska

Sešli jsme se všechny znepřátelené strany každá s každým. Usadili jsme se v kvetoucí zahradní restauraci a začali probírat všechny sporné světové konflikty, o kterých jsme kdy slyšeli. Nakonec jsme se dohodli na tom, že ...

31.3.2024 v 23:30 | Karma: 14,90 | Přečteno: 570x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma: 21,92 | Přečteno: 516x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma: 22,72 | Přečteno: 665x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma: 33,81 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik