Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Polemika s polemikou Trčálka proti Valíkové

Kdyby si někdo myslel, že jsem snad ve střetu zájmů, tak ať mi to raději nepřipomíná. Nemusel by se mýlit, ale prostor pro polemiku by nebyl. Jde o to, jestli jsem kvůli Valíkové více feminista než kvůli Trčálkovi genderista.

V nebeském království se smíří  Valíková  s  Trčálkem,  Horner se Lhotskou, s Burianem i s Hlinkou. Takže v dnešní předkrálovské době, do vzkříšení, má tak trochu pravdu spíše ten druhý.

Více se cítím feministou, protože jsem heterosexuál a Valíková, přiznejme si to pánové, je hezčí než Trčálek. Zase ale ideová ekvilibristika Trčálka trčí až do nebes. Například jeho uzávorkované vyznání: …každá sekunda obsahuje v sobě nekonečně mnoho věčností, protože i bůh je nekonečně mnohokrát obsažen ve svém bytí) Šlo by o ryzí klenot, kdyby to nemělo drobné nedostatky. Tady by klidně mohl autor použít velké B. Proč to pro Boha neudělal? Samozřejmě lze uvažovat také o tom, zdali nepřiměřeně nerozšiřuje trojiční teorii na nekonečniční teorii. Mystika má svá rizika.

Valíková prostě žije více na Zemi a dnes. Z hlediska předvzkříšenecké doby má trochu více pravdu ve věci, když hlásá, co Bůh spojil, člověk nerozlučuj. Pravda je, že skutečně u Matouše 22, 30n skutečně po vzkříšení nebude v království ženění a budeme andělé. Selský rozum říká, že se nebude lze množit v takovém ultrakomunismu Božího království, kde budeme všichni andělé. To by možná neufinancovala ani katolická církev. Ve zmíněné kapitole jde o spor Krista a saduceů (neplést se sadisty). Saduceové vytrvale zpochybňovali vzkříšení. Kladli JK nepříjemné otázky a chtěli ho nachytat. Použili starozákonní ustanovení, že zemře-li manžel nějaké ženě a nemají spolu potomka, pak si ji vezme zemřelého bratr a když ten umře, tak další z dalších (obvykle sedmi) bratrů. Jak to potom bude v Božím království? Komu bude ta žena patřit? JK odpovídá, tak jak odpovídá Trčálek. Svatby tam budou přece jen zakázané, a to i pro homosexuály.

Dnes ve Švýcarsku, takovém evropském království Božím na Zemi, schválili sňatky stejnopohlavních párů. Konzervativní část společnosti nesouhlasila s rozhodnutím parlamentu a vyvolala všeobecné referendum, které příznivci manželství pro všechny vyhráli v poměru cca 6:4. myslím, že takový poměr veřejného mínění je i u nás. Některé výzkumy to naznačují. Kampaň našich konzervativců proti stejnopohlavnímu manželství je tedy jen předvolební vějičkou na pohoršené občany.

Samotné manželství se ve starověku uzavíralo symbolicky například tak, že společně rozbili džbán. Češtinářka Valíková jistě četla Egypťana Sinuheta. V té době bylo tedy upuštění džbánu nebezpečnou záležitostí, protože kolemjdoucí žena se mohla na místě provdat.

Je zajímavé, jak zejména katolíci argumentují různými znaky srozumitelnosti, a přitom mají v zádech text, jeho logická konzistence musí být nakonec prosazována silou. Život je totiž jinde. Když se titíž katolíci brání ordinaci žen na kněžství, říkají, že nemají v bibli oprávnění a věřící by byli zmateni, že u oltáře nestojí muž. Ženy v reformovaných církvích celebrují již 70 let, a ještě žádný zmatený věřící žádnou z těch církví nezažaloval a žádný známý skandál na toto téma se nekonal. Jsou to pošetilosti.

Proto nelze vycházet ani jen z hlediska vzkříšení a upírat manželství člověku vůbec. Stejně tak nelze vycházet jen z hlediska předvzkříšení a upírat manželství jen někomu. Správné je vytvářet ekologické vztahy bez splodin manželství. Mít děti na divoko. Minimální práva a povinnosti, aby se člověk stával čím dál větším skromným nomádem a měl jedinou touhu volit Zelené.

Zmatení už je tady. Gretě a mně nikdo nerozumí. Přitom je vše tak nad slunce jasné. Jakou alternativu mají ti zrušovači Green Dealů? Co navrhují za pár desítek let dělat, až dojdou suroviny a paliva? Strategicky dlouhodobě je zelená ekologická politika jedinou nadějí pro mír a soužití všech. Jinou alternativou jsou silové prostředky války a redukce obyvatelstva. V takové krizové situaci nebudou sňatky hrát roli, protože zachování lidstva bude nezbytnou instinktivní výbavou decivilizovaného člověka, který se bude rozmnožovat s tím, koho uloví. Tohle chcete? Zapomeňte na Valíkovou, ale více na Trčálka .) a myslete se mnou.

 

Autor: Zdenek Horner | neděle 26.9.2021 18:23 | karma článku: 7,67 | přečteno: 380x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Vzýváním války se přivolává mír

Ministr Barák rozverně dopadl do svého koženého křesla a mazlil se s právě získaným obrazem získaným z exekuce provedené StB. V duchu se trochu tetelil, ale více se obával a vztekal. Nařídili mu, aby svoje milované vnitro ...

17.4.2024 v 21:01 | Karma: 21,48 | Přečteno: 776x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Jak jsme se navzájem vyslechli a uznali svá stanoviska

Sešli jsme se všechny znepřátelené strany každá s každým. Usadili jsme se v kvetoucí zahradní restauraci a začali probírat všechny sporné světové konflikty, o kterých jsme kdy slyšeli. Nakonec jsme se dohodli na tom, že ...

31.3.2024 v 23:30 | Karma: 14,90 | Přečteno: 571x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma: 21,92 | Přečteno: 516x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma: 22,72 | Přečteno: 665x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma: 33,81 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik