Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Musíme věřit neodborníkům

Nevadí mi rozdílné názory, dokonce ani to, že je někdo hlásá veřejně. Vadí mi, když se s takovými šiřiteli nedá mluvit. Nadávají, vydávají závěry, politikaří, bojují fanaticky o fundamenty nesmyslnosti zdravého rozumu.

Hned na začátku si musíme říci, že svět je v zásadě nespravedlivé místo. Argumentace zdravým rozumem nikoho v Osvětimi, ani jinde, nezachránila. Naopak nad nezdravým rozumem se muselo dramaticky zvítězit. Odborníci pracovali a vyvolávali důvěru na obou stranách a rovněž duchovní žehnali a posilovali na obou stranách. Zdálo se, že důvěra v neomylnost byla již tenkrát definitivně zpochybněna.

Nyní ovšem  naši noví mesiáši demaskují odborné hlavy pomazané.  Stačí si sám prohlásit patent na zdravý rozum a každého s atestací, profesurou nebo primariátem prohlásit za blba. Cesta k neodborné náhradní zdravotní péči je konečně otevřena. Pokud nyní zvítězí neodborná strana zdravého rozumu ve volbách, můžeme zrušit drahé nemocnice, udělat dlouhý nos na předražené stomatology a nechat se léčit nečinností s průvodním politickým slovem. Mnozí si jistě otevřou ordinace, které brzy nahradí nesmyslné praxe hloupých lékařů.

Novodobí disidenti zdraví odhalují souvislost vakcíny s novičokem, s jedovatými chemikáliemi nebo snad i radioaktivním odpadem. Pokud byste chtěli cestovat do exotické ciziny a chtěli by po vás diskriminující očkování, žalujte je rovnou v Haagu. Musíme si vynutit i přístup do oblastí, kde řádí ebola a dokázat tamnímu slabému obyvatelstvu, že je nutné se s virem sžít. Nutné je odpírat nejen očkování proti chřipce, klíštěti, tetanu či černému kašli, ale i proti obrně. Takovou nemoc potřebujeme vzkřísit, abychom farmaceutickým podvodníkům dokázali, že nějaké jejich pochybné preparáty vůbec nepotřebujeme. Smrt vakcínám.

Rozumějte. Pokud nějaký ten preparát není stoprocentně bez rizika a stoprocentně s jistotu účinný, nemá žádnou cenu jej užívat. Jedinou jistotou je, že jednou umřeme, a máme-li důstojně nenaočkovaní zemřít, pak s dobrosrdečným slovem politických zaklínadel. Očkování by mělo být trestné.

Kde se bere v neodborném narcisismu ta drzost, že zpochybňuje celosvětové odborné snahy zachraňovat zdraví? Jistě není žádné lékařské ošetření bez rizika. Požadovat jistotu mohli jenom komunisté, ale i křesťané, kteří pod vedením a ochranou boha neumírali na nemoc zvanou mor, ale protože Bůh o nich rozhodl. Jistota je základní lidská utopie. Velcí soudobí bojovníci proti komunismu se vysmívají komunistické utopii slibující sociální jistotu, ale nyní ji požadují po systému očkování. Považte, těch útlaků, smazaných blogů a diskusních příspěvků. Těch zastřelených za nemocnicemi nad ránem.

Přiznám se, že se mi z celé té licoměrnosti dělá nevolno. Samozřejmě, že o svém zdraví a způsobu ošetření si musí člověk rozhodnout sám. Pokud jde proti obecnému proudu, pak by se měl zavřít doma v dobrovolné izolaci a nehrát si s neodpovědností. Ono se to tak snadno říká, ale dokázal někdo, že očkování je horší než nedělat nic? Já také rozhodně očkování nemiluji, ale očkovat jsem se dal, protože si to riziko ve svém věku už mohu dovolit. Kolem mě je spousta neočkovaných a je to jejich věc. Jejich odpovědnost. Můžeme se bavit o osobní zkušenosti s tím či oním, ale nemůžeme překračovat rubikon nějakého univerzálního pravidla pro všechny.

Neodborníci, ani ti bývalí, nebojují proti totalitě, naopak se ji snaží obrátit ve svůj prospěch. Nedávají vám rady, ale sofistikovaně zneužívají své částečné vědomosti v nekontrolovaném – neodpovědném a beztrestném režimu. Prostá banálnost zla. Hlavně musíme všichni věřit neodborníkům.

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 2.9.2021 8:14 | karma článku: 10,38 | přečteno: 338x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

Každá válka začíná lží, kterou lze snadno vystopovat. Po rozpadu SSSR a SNS se západ stavěl k Rusku přátelsky, ale nic ze svých proklamací a slibů nedodržel. Příznakem toho je situace, kdy se o tom nesmíme seriózně a klidně bavit

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 29,06 | Přečteno: 759x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

Vždy mne rozesmutní, když válku hájí nebo ospravedlňuje lékař. Lékař toho povolání by si něco takového neměl dovolit a vždy by měl být alespoň skepticky na straně míru. Podobně nechápu vojenské kaplany nebo svěcení zbr

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,12 | Přečteno: 782x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Vzýváním války se přivolává mír

Ministr Barák rozverně dopadl do svého koženého křesla a mazlil se s právě získaným obrazem získaným z exekuce provedené StB. V duchu se trochu tetelil, ale více se obával a vztekal. Nařídili mu, aby svoje milované vnitro ...

17.4.2024 v 21:01 | Karma: 21,66 | Přečteno: 784x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Jak jsme se navzájem vyslechli a uznali svá stanoviska

Sešli jsme se všechny znepřátelené strany každá s každým. Usadili jsme se v kvetoucí zahradní restauraci a začali probírat všechny sporné světové konflikty, o kterých jsme kdy slyšeli. Nakonec jsme se dohodli na tom, že ...

31.3.2024 v 23:30 | Karma: 14,90 | Přečteno: 573x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma: 21,92 | Přečteno: 517x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Emigrantovi v USA pomohl s důchodem archiv StB, našli v něm doklad o zaměstnání

2. května 2024  15:15

Seniorovi žijícímu v USA pomohl s důchodem v ČR archiv Státní bezpečnost (StB). Právě v něm totiž...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  15:15

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak, dva vagony se převrátily

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  15:13

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak, na místo...

Poslanci budou jednat o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:05

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,65
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik