Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bohužel se ukazuje, že gender je u nás nyní podstatou postoje ke svobodě

Poukazem na odpornost genderového chování se má prokázat, že sexuálně identický nárok na svobodu jednotlivce české společnosti vadí. Češi prý nechtějí svobodu, chtějí konzervativní autoritu. To ovšem ukážou nadcházející volby.

Velmi se obávám, že ODS ve volbách značně propadne. Slovy místopředsedy Alexandra Vondry se pustila tato pravicová strana na tenký led lhaní. Podle Vondry prý nelze schválit Istanbulskou smlouvu, protože pak se budou děti údajně ve škole učit, že  pindík je konstrukt.

Takovou do nebe volající lež nelze pochopit ani jako nadsázku. Je to principiální lež postavená proti svobodě, kterou pomáhal paradoxně Vondra coby disident křísit do roku 1989. Svobodu pomáhal křísit kdekdo z dnešních konzervativců. Z některých někdejších disidentů se se dnes stali geronti, anžto kdysi gerontokracii kritizovali v podobě fosilních soudruhů v ÚV KSČ. Kardinál Duka bude tříbit konzervativního ducha triumfálního katolictví, dokud bude majetek stačit a dokud bude zván k zábavě do médií, ačkoliv zcela zbytečně ve své čelní funkci již věkově přesluhuje. Ale moci se někdy nelze nabažit.

Předně, gender netvrdí, že pindík je konstrukt. Gender nepopírá anatomická fakta a funkce. Nicméně poukazuje na rozpor mezi osobní svobodou a stereotypy společnosti. Gender popisuje a studuje intimní pocity konkrétní osoby spojené se sexualitou a hledá způsoby, jak vyvrátit staleté stereotypy hájené zejména náboženskými fikcemi. Konzervativci a neonormalizátoři vlastně zpochybňují svobodu sexuálního cítění. Přes vědecké důkazy, které dokonce v materializované analýze DNA prokázaly, že homosexualita má základ v genetické dispozici, pro „normální“ lidi diskuze neskončila. Vracíme se do temného středověku či starověku? Odvolá například anglická královna na nátlak konzervativců svoji omluvu dešifrátorovi Enigmy a velkému spoluzachránci nenacistického světa, Alanu Turingovi, za diskriminaci jeho homosexuality, jež ho přivedla až k sebevraždě? Budeme se snad vracet ke geocentrickému modelu vesmíru? Spálíme Koperníkovy spisy a smázneme všechny zmínky o heliocentrismu? Bylo by to jistě snadné, neboť každý se může denně přesvědčit, že normálně pozorujeme, že slunce vychází a zachází, zatímco Země je na místě.

Konzervativci a propagátoři tradiční rodiny nás chtějí přimět k sexuální jednotě. Aby toho dosáhli, muselo by nutně po jejich případném vítězství ve volbách dojít na donucovací prostředky a diskriminaci jinakosti. Podobně jako neonacisté hlásají, že vlastně byli někdejší otrokáři hodní budovatelé svých národních zemí, po získání vládní většiny by prostě zavedli zase nějaké ty očistné tentokrát sexuální Norimberské zákony. Bez otroctví normality to nejde. Ó, jaká to skvělá příležitost ke kontrole obyvatelstva.  Skoro jako roušky. Pochopitelně vám budou stoupenci těchto odporných myšlenek mazat med kolem hlavy. Oni by nikdy neubírali vaši svobodu, oni jen brání tu svoji normální svobodu. Ale, pokud jsi nepřizpůsobivý, tak čemu se divíš?

Jak je to možné, že dochází až k tak drasticky slepecké ztrátě smyslu pro realitu? Tekutý hněv na všechno a na všechny. Uprostřed moci ztrácejí mnozí smysl pro realitu. Komunistům také nic nechybělo. Především jim se plnila přání. Podobně se děje i dnes. Politik má své oficiální prebendy a neuvěřitelně výhodné a snadné příležitosti ke slevám, výhodným smlouvám apod. Jak to, že tak neumí žít každý občan, vždyť je to tak snadné. Volby v tomto smyslu by měly být korektivem pro ty nejhorší týpky v politice. Musíme doufat, že přirozeně budou. Český volič již opakovaně odmítl ve volbách vypjatý antiislamismus, tak snad dokáže odmítnout iracionální homofobismus.

Faktem je, že díky takové Istanbulské smlouvě by bylo na likvidaci sexuální svobody jedince, ale zejména žen, více vidět. Ta smlouva v tomto smyslu přirozeně překáží budoucím plánům našich skrytých tyranů, kteří se prohlašují za normální. Ale abychom té jejich normalitě mohli věřit, měli by nám veřejně ukázat, jaké sexuální praktiky pěstují, abychom jim mohli důvěřovat a podporovat tu zázračnou opravdovou sexuální jednotnou normalitu. Co když pěstují nějaké soukromé odlišné sexuální praktiky? Především pro pilitiky je třeba zavést přísnou sexuální kontrolu, aby se mezi ně žádný odlišný praktikant nedostal. Co, když jsou to jen prázdná mocenská slova, a naopak dojde k masivní libovolné likvidaci i některých někomu osobně nepohodlných produktivních heterosexuálních jedinců pod zástěrkou prohlášení konzervativních „vůdců“, že tito také nejsou normální, protože nechtějí napichovat homosexuály na rožeň. Tak jsou jistě stejní jako oni. Nebyl by to vůbec nic divného. To dobře známe jak z fašistických, tak komunistických diktatur. Pokud se pustíme do hodnocení člověka mimo reálná vědecká fakta a humanistickou morálku, otevíráme vrata totalitě dokořán. Že by vedle vědeckých faktů a humanistické morálky nebyla konzervativní a pravicová politika možná? To si jistě mnozí myslí. Pravicovým liberálům skutečná svoboda vědy a vyznání v politice nijak nebrání a spolupráce s vnějším světem je pro ně pojistkou objektivní lidské cesty vesmírem.

Autor: Zdenek Horner | neděle 2.8.2020 2:35 | karma článku: 12,78 | přečteno: 1422x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Vzýváním války se přivolává mír

Ministr Barák rozverně dopadl do svého koženého křesla a mazlil se s právě získaným obrazem získaným z exekuce provedené StB. V duchu se trochu tetelil, ale více se obával a vztekal. Nařídili mu, aby svoje milované vnitro ...

17.4.2024 v 21:01 | Karma: 21,48 | Přečteno: 774x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Jak jsme se navzájem vyslechli a uznali svá stanoviska

Sešli jsme se všechny znepřátelené strany každá s každým. Usadili jsme se v kvetoucí zahradní restauraci a začali probírat všechny sporné světové konflikty, o kterých jsme kdy slyšeli. Nakonec jsme se dohodli na tom, že ...

31.3.2024 v 23:30 | Karma: 14,90 | Přečteno: 570x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma: 21,92 | Přečteno: 516x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma: 22,72 | Přečteno: 665x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma: 33,81 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik