Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechte už Gretu na pokoji

Protitlak na Gretu je opět ukázkou pokrytecké nelidskosti. Vzpomeňme si na všechny generační protesty nás samotných. Hnutí Hippies rozhodně nebylo odborně na úrovni, ale v otázce míru mělo naprostou pravdu.

Jeden zdejší bloger při posmívání Gretě poznamenal, že lepší než protest vzhledem či postojem mladistvé osoby je „kanystr benzínu a zapalovač, kterými lze zapálit budovu krajského výboru komunistické strany Československa“.

Zdroj:https://martinbraun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728914

Ještě, že máme ve svých řadách osvíceného nefašistu, který nám vysvětluje svoje mnohem chytřejší postoje a řešení v oblasti politiky a ekologie. Úplně jej vidím, jak vysmátě a bohorovně vyprazdňuje kanystr benzínu na kostel pardon konkurenční politický sekretariát a upaluje tím spravedlivě i matku nějakého chudšího spolužáka ze školy, kterou pracovní agentura vyslala v noci vytírat na sekretariát podlahy. Jaký to úspěch politického boje.

K tomu všemu nám nefašistický neaktivista odhaluje zločinné ekoteroristy z Greenpeace, kteří sakra můžou za problémy Černobylu a Fukušimi a ještě mají tu drzost brzdit další veleúspěšné budoucí bezproblémové jaderné elektrárny ve světě. Greenpeace stálo jistě a stále ještě stojí i za propagací staveb v zátopových nebo v tektonicky nestabilních oblastech. Všichni pamatujeme jejich propagaci levných pozemků v Pompejích nebo vytrvalé rozpoutávání válek všude možně i nemožně.

Greta jistě nemá ve všem absolutní vědeckou pravdu, na rozdíl od vševědců na našem blogu. Měla by se naučit česky. Pochopila by velmi rychle, že její naivitu navenek je nutné nahradit pokryteckým cynismem, který na papíře vyřeší všechno snadno a rychle a levně a navždy. Klima se mění, to možná nebude rozporovat nikdo. Že lze lidskou činností nevhodně nějakou krajinu zničit nebo vybydlet, to by také žádný odpůrce nešvarů Romů možná nepopřel. Lidská činnost zcela jistě není jedinou příčinou změny klimatu, ale je jediným aspektem, s níž můžeme něco dělat. O tom přece mluví ta gretensky hloupá Greta. Říká to sice jasně: „musíme se změnit“, ale všichni slyší: „poručíme větru dešti“. To musíme tak zhůvěřile lhát, abychom za jakoukoli cenu porazili bezmocnou a zmanipulovanou gretenskou Grétu? Nebo: Pokud nám batole o svých bolestech nepodá zprávu v perfektní spisovně správně vyslovované latině, a jenom křičí, nebudeme ho léčit? Je to blbý nevyvinutý batole, tak nemá nárok na naši pozornost, natož, abychom se cítili povinováni Gretě, tedy batoleti, jejich omyly vysvětlit.

Greta riskuje tváří tvář kritiku společnosti. Místo kanystru benzínu nebo žluté vesty či případně „molotovova koktejlu“ přijede na summit politiků a zesměšňuje se veřejně postojem naivní dívky, která je idealisticky rozhořčená a chce s tím vším něco dělat. Jistě to nebude mít lehké. I když se snaží o velmi konstruktivní nenásilný postup, není jí to nic platné. On takový postup svého času nebyl nic platný i velmi skromnému debatéru období antiky, který „věděl, že nic neví“, aby jej přesto neodsoudili k smrti. Na Gretu snad pod dojmem „alarmistů proti Gretě“ nikdo atentát nespáchá. Doufejme.

Všechno jsou to spojité nádoby. Efekt spojitých nádob sice zdejší selští rozumbradové neakceptují, nerozumí mu, protože je na ně příliš složitý. Alarmismus proti ekoterorismu na každém kroku se dá snadno přirovnat ke štvanicím v padesátých letech na obou stranách železné opony. Albert Einstein poslal protestní dopis nejen proti vraždě Milady Horákové, ale i proti vraždě Ethel Rosenbergové, která jak se postupně prokázalo se provinila jen neudáním svého manžela (vyzrazujícícho amatérským způsobem podstatu vývoje atomové bomby) a provedením pár zápisů z jednání spiklenců. V jurisdikci KGB neměla na rozdíl od klíčové svědkyně obžaloby žádné krycí jméno. Prezident Eisenhower odmítl 16.6.1953 udělení milosti pro Ethel, což zdůvodnil hlavně tím, že pokud by jí (ženě) milost udělil, bude si KGB vybírat ke špionáži především ženy. Takto jistě americké ženy před touto hrozbou uchránil. Politicko – mocenská vražda si nevybírá napravo nalevo.

Hippies byli sice idioti, kteří místo studia nebo práce odcházeli žít z ničeho a ze vzduchu na pláže, ale tu moudrou a chytrou válku ve Vietnamu Američané nedokázali vyhrát. Nakonec dali ve spěchu Hippies za pravdu a utekli, zanechavše na místě spoustu zrazených vietnamských spolupracovníků, kteří si vytrpěli pod knutou severu svoje. To ovšem nikoho nezajímá.

Nic není zárukou ničeho, když se popírá základní lidskost. Náš komunistický miliardář se kasal ve shodě s našimi nejosvícenějšími migrantskými alarmisty, že vyřešíme situaci migrantů tam u nich. Inu vydal se na státní útraty oprášit svoje staré soukromé obchodní zájmy do Maroka. A výsledek? Snížená částka navrhované položky rozpočtu k zahraniční humanitární podpoře, která je více než desetkrát nižší, než se slibovalo ve volební kampani. V pořadí zemí s největším podílem migrantů jsou tyto země na prvních třech místech: Afghánistán téměř20%, Sýrie 12%, Maroko 10%! V prvních dvou zemích stále neskončila válka a ve třetí zemi dosud válčí s Babišovou hospodářskou pomocí.

Jaký ekologický pokrok by bylo vyřešení válečných konfliktů? Ohromný. Způsobuje tyto ekologické škody přirozeně příroda? Hořící ropné vrty v Kuvajtu by mohly vyprávět. Tak kdo je ve skutečnosti gretén? Samozřejmě v klidu přijímám další nadávku a příslušnost ke Gretenismu, čímž si připadám dostatečně chráněn před falešně alarmistických greténismem protimigrantským. Migrantská krize je totiž důsledkem ekologické katastrofy válečné nebo i hospodářské situace. Příčiny migrace z Maroka si ještě prostuduji, je to zajímavý fenomén. Jedná se o zemi, která Evropě vycházela a vychází tradičně nejvíce vstříc. Přesto její obyvatelé hlasují o tamní domácí situaci nohama.

Pro selské rozumisty jen poznamenávám přiznání, že spojité nádoby ekologické a migrantské krize mají stoprocentní souvislost. Vědecké bádání na tento nevyhnutelný jev poukazuje již od osmdesátých let m.s., leč zcela marně. Selský rozum spojité nádoby nevnímá, nepřijímá, odmítá, popírá a hlasováním odkládá na smetiště dějin. Proti tomu je zaměřen tento marný článek. Fyzika prostě dál platí, nehledě na selský rozum.

 

 

Autor: Zdenek Horner | úterý 24.9.2019 4:36 | karma článku: 15,33 | přečteno: 1472x
  • Další články autora

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

Vždy mne rozesmutní, když válku hájí nebo ospravedlňuje lékař. Lékař toho povolání by si něco takového neměl dovolit a vždy by měl být alespoň skepticky na straně míru. Podobně nechápu vojenské kaplany nebo svěcení zbr

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Vzýváním války se přivolává mír

Ministr Barák rozverně dopadl do svého koženého křesla a mazlil se s právě získaným obrazem získaným z exekuce provedené StB. V duchu se trochu tetelil, ale více se obával a vztekal. Nařídili mu, aby svoje milované vnitro ...

17.4.2024 v 21:01 | Karma: 21,48 | Přečteno: 776x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Jak jsme se navzájem vyslechli a uznali svá stanoviska

Sešli jsme se všechny znepřátelené strany každá s každým. Usadili jsme se v kvetoucí zahradní restauraci a začali probírat všechny sporné světové konflikty, o kterých jsme kdy slyšeli. Nakonec jsme se dohodli na tom, že ...

31.3.2024 v 23:30 | Karma: 14,90 | Přečteno: 571x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma: 21,92 | Přečteno: 516x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma: 22,72 | Přečteno: 665x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik