Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam až budeme muset zajít

abychom srovnali krok s agresivní klakou národovců? Jestliže šílený Klaus st. srovnal dnes Halíka s Heydrichem, máme kontrovat tím, že šílený profesor Klaus je pohrobkem Goebbelse? Nebo máme vymýšlet ještě něco asertivnějšího?

 

Jedno z hesel sametové revoluce bylo v zahraničí vysoce ceněné - sametové heslo: Nejsme jako oni. Slušní lidé se toho přes všechny ataky a urážky musí držet, jen proto, aby si mohli vážit sebe sama. Oč jednodušší to má někdo, kdo bezmyšlenkovitě vyplivne z úst cokoli, odvolávaje se na svobodu slova, emocionální svobodu a nakonec na nedostatečnou právní definici stíhatelných lží a pomluv. Spoléhají na to, že jim všechno projde, protože neagresivní protistrana je na základě své programové slušnosti považována za hloupou a slabou. Toto rozhodně nevypadá na nějakou svobodnou soutěž idejí.

Argumentovat na nadávku prakticky nelze. Stala se běžným výrazem svobodného pocitu a soukromého názoru svéprávné osobnosti. Většinou svéprávné osobnosti, která vám mimo nadávky nebude dokazovat, v čem má pravdu, protože ona hájí příruční zdravý rozum, oproštěný od jakékoli umělé odbornosti. Snadno se popírají skutečnosti, které se nedají běžně dokázat poukazem na cokoli všeobecně uznávaného nebo fyzicky přítomného. Ale to je jen první stupeň popírání. Ten další se již vědomě zabývá charismatem účelové lži. A katolická církev či její panští příznivci mají na co navazovat. Katolická církev padělala dokument tzv. Konstantinskou donaci, kterou použila při argumentování o primariátu papeže a církve nad panovníky. Naštěstí byl tento padělek odhalen již v 15. století italskými vzdělanci. Poté jezuitský řád povýšil moc církve nad libovolný zákon a jednal i zcela zločinným způsobem, aby tuto moc podpořil. Neštítil se ani justičních vražd. U nás například Oldřich z Rožmberka zfalšoval několik listin přemyslovských vládců, aby posílil svůj majetek. Hlavním motivem uvedených činů a snah bylo úsilí potvrdit, udržet nebo i nečestně získat moc pro co nejtrvalejší panství nad druhými lidmi.

Panství se získává a uplatňuje ponejvíce fyzicky. Nicméně získává se charismatickou cestou. Nepodezřívám pana profesora, že by nevěděl nějaké důvody, pro které by ani náznakem neměl srovnávat pana Halíka s nacistickým vrahem Heidrichem. Jistě se tomu neuvěřitelnému nařčení s přáteli mnoho nasmáli při partičce tenisu. Pan profesor říká tyto nesmysly zcela vědomě a vypočítavě. V jeho roli profesora zúročuje neustále charisma svého vzdělání. A když mu to lidé žerou, proč by to nedělal? Jistě za to dostane na oplátku nějaký čistý nezdanitelný bonus. Další ukázkou zdravého rozumu pana profesora je jeho obskurní amnestie ubohých podnikatelů 90-tých let, kteří nepředstavitelně trpěli pod knutou pomalého státního práva. Dnes v parlamentu projednávají zákon o insolvenci fyzických osob, jimž nikdy žádná amnestie jejich problémy nevyřeší. Přestože společnosti znehodnotili nesrovnatelně menší částku, než podvodníci privatizace, nebudou jejich problémy nikdy vyřešeny. Toto je pravá podstata panství. Není jistě žádná náhoda, že u sloganů proti nepřizpůsobivým a proti migraci byl také náš charismatický profesor. Klamání falešným nepřítelem se prostřednictvím fascinované poloviny společnosti neuvěřitelně daří. Ovšem, je to jen dobrý podnikatelský záměr, který devastuje naši osobní kulturu.

Obdobně jako podnikatelští šmejdi, kteří na základě podvodného vylákávání peněz z psychicky neodolných důchodců vydělávali, vydělávají a budou vydělávat; budou jim na této cestě i nadále pomáhat agentury kulturních šmejdů, kteří budou vždy zneužívat svého charismatu u nejisté poloviny obyvatel a budou vždy podkopávat jakoukoli možnou spravedlnost. Musíme jenom doufat, že se kyvadlo většinového vnímání nechá postupně fascinovat zase nějakým jiným politickým subjektem, se třeba slušnějším charismatem. Zdravý rozum ignorující vědecké závěry poukazem na to, že někde v nějakém pokoji v paneláku nelze pozorovat globální klimatické změny, se honosí momentálně pohodlnou popularitou. Můžete poslouchat a odbýt každou záležitost tím nejjednodušším způsobem, konformitou s nejhlasitějším pokřikem. Nemusíte nic řešit, stačí jen poslechnout a jít za lákavým až lechtivým kulturním šmejdem údajné snadnosti. Všechno je snadné, černobílé, támhle se pohupují neomarxisti a tady jsme my zdravě rozumní. Svět je neskonale barevnější, ale z toho jde na každého strach, místo aby si jej každý užíval a pěstoval svou duši a svět, snaží se jednobarevní svět omezit na co nejsnadněji uchopitelných základech, a dnes k tomu přidávají i nejprimitivnější lži. Svět není user friendly. Uvážlivost a etická moudrost má jistě rovněž svůj smysl, nejen snadností extrému je člověk živ. Snad.

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 1.11.2018 23:18 | karma článku: 15,53 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Vzýváním války se přivolává mír

Ministr Barák rozverně dopadl do svého koženého křesla a mazlil se s právě získaným obrazem získaným z exekuce provedené StB. V duchu se trochu tetelil, ale více se obával a vztekal. Nařídili mu, aby svoje milované vnitro ...

17.4.2024 v 21:01 | Karma: 21,48 | Přečteno: 774x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Jak jsme se navzájem vyslechli a uznali svá stanoviska

Sešli jsme se všechny znepřátelené strany každá s každým. Usadili jsme se v kvetoucí zahradní restauraci a začali probírat všechny sporné světové konflikty, o kterých jsme kdy slyšeli. Nakonec jsme se dohodli na tom, že ...

31.3.2024 v 23:30 | Karma: 14,90 | Přečteno: 570x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma: 21,92 | Přečteno: 516x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma: 22,72 | Přečteno: 665x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma: 33,81 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik