Exekutoři vyhrají pravici volby

Navzdory obviňování neomarxistických sluníček a vítačů z perzekuce a omezování svobody projevu při rasistických výpadech, převzali iniciativu v perzekuci diskutujících odpůrců neomylní pravicoví exekutoři.

Téměř dvě desítky příspěvků naplňují skutkovou podstatu schvalování trestného činu nebo podněcování k nenávisti vůči skupině osob, sdělila  prezidentka Exekutorské komory. Trestní oznámení jsme museli podat, abychom chránili naše kolegy…

Předesílám, že neschvaluji žádné násilí, ani proti exekutorům, které lze jen těžko obdivovat a považovat za ochránce práva. Nicméně zákony jsou takové, že i jejich zvůli musí člověk strpět. Slovy ministra spravedlnosti: pěstujeme si u nás dlužníky na doživotí a jsme v tomto ohledu jednou z mála zemí v celém světě. Reformu osobního bankrotu, kterou ministerstvo spravedlnosti připravilo a prosadilo coby vládní návrh, pravice dokázala v parlamentu odmítnout.

V nastávajících volbách pravice nepřichází s žádnými novými a pozitivními myšlenkami. Vrací se k osvědčeným restriktivním finančním opatřením, k likvidaci veřejného sektoru, k zotročení společnosti minimalizačními podmínkami, které nutí většinu obyvatel k permanentní závislosti na existenčních podmínkách diktovaných nesmyslnými tlaky na co nejnižší mzdy. Do tohoto politického zadání zcela zapadá pokračování v nesmyslném pěstování exekuční kultury. Ano, nic než vymáhání nám svobodu nepřinese. Domnívám se, že o svobodu nebo občana jde pravici až na posledním místě. Občan je nepřítel pravice, smutný protimluv v názvech politických stran ODS nebo ODA, které ve svém názvu mají adjektivum „občanská“ to jen podtrhuje.

Nelze se potom divit, že na jedné straně rasistické či neonacistické projevy splňující trestní odpovědnost stíhat nebudeme, budeme je vychovávat, ale výpady proti exekutorům, to je jiná. Zde budeme stíhat, upalovat, eliminovat. Exekutoři se dostali do pozice někdejší inkvizice. Mohou se probourat ke komukoli do bytu jen na základě tušení nebo výpovědi souseda, že zadlužený syn chodí na polívku domů nebo přespávat. Nehledě na to, že ani takovou výpověď souseda mít nemusí. Všechny škody způsobené exekutorem jdou přece na vrub dlužníka. Nikdo v této zemi si nemůže být před exekutory ničím jistý. Mnoho případů ve skutečnosti nezadlužených osob to jen potvrzují. Dlužníkům se systematicky likviduje jakákoliv možnost mít nějaké zázemí, odkud by měli nějakou základní možnost či motivaci začít znovu. Paradoxní je, že být dlužníkem není trestné, ale i zločinci požívají více práv milosti a amnestie, která se na dlužníky nikdy vztahovat nebude a nemůže. Věřitelé zde požívají absolutní ochrany, která překračuje jakékoli myslitelné hranice práva. Nenesou přitom žádnou spoluodpovědnost za své špatně investované peníze. Celý systém je v posledku nesmyslný v tom, že dlužníci zbavení možnosti vyřešení své situace již nemají co ztratit a násilná reakce se dá očekávat v čím dál vyšší míře. Bohužel. Nakonec ani věřitelé na svoje peníze přes nákladnost exekuce nedosáhnou. Tak proč? Proč to podporovat?

Chcete-li ochránit nebohé exekutory, volte pravici v jakémkoli vydání. 

Autor: Zdenek Horner | úterý 12.9.2017 1:33 | karma článku: 31,39 | přečteno: 2858x